LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Objani meni neznalici kako je klis veći što mu više oduzimaš???

Ps. Hvala, Nado, baš će mi dobro doći.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Pincika ne može bez onoga što je veće kad mu oduzimaš.

Jukice,počinješ da gubiš koncentraciju.Ja se vrlo jasno izražavam.

Dakle,šta je rešenje moje zabunetke?

Nado,izvini,samo ove detaljčiće da rasčistimo,pa da ko svet krenemo u osvajanje tvoje reči.

I da,hvala za osveženje,baš prija!

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jao, jao...,ala se jasno izražavamo?! Kako, bre? Da nema onoga "...kad mu oduzimaš", bilo bi sve jasno. Ovako je konfuzno da ne može biti konfuznije. Prosto me dovedete u zabludu tim "jasnim izrađžavanjem".
Ima da osnujem tečaj jasnog izražavanja:dntknw:

Znam šta je ćepenak, ali neka prvo pokuša ivanuska.

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Pincika ne može bez rupe."Što joj više oduzimaš,sve je veća",misli se na dotičnu nju,rupu!
Toliko o tome.

Ćepenak me podseća na opanak i cepanicu!
Smejte se slobodno,jesam mnogo omašila?:D

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ima veze sa cepanicom...
Ivanjuška sram te bilo:D
Interesantno, da i ja vrlo često zakinem Jurivaki odgovor, ali to je na neki način razumljivo...Ogrešio se o mene i sad Bog malo uzima u svoje ruke...Ali ne znam šta se dešava kada je u pitanju Ivanjuška:D

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pincika ne može bez rupe."Što joj više oduzimaš,sve je veća",misli se na dotičnu nju,rupu!
Toliko o tome.

Ćepenak me podseća na opanak i cepanicu!
Smejte se slobodno,jesam mnogo omašila?:D
Ne, ne..., ne može toliko o tome.:) Da ne pomislite da sam ozbiljan, da stvar malo razjasnimo. Korisno je za ovu temu.
Često dolazi do zabuna među nama, iz prostog razloga što isti pojmovi na jednoj ili drugoj strani, nisu, u stvari, isti. Evo primjera sa klisom. Kod tebe, ivanjuška, klis ima i nekakvu rupu. Kod mene ta igra nema nikakvu rupu. Eto, otuda nastaju nesporazumi.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ne, ne..., ne može toliko o tome.:) Da ne pomislite da sam ozbiljan, da stvar malo razjasnimo. Korisno je za ovu temu.
Često dolazi do zabuna među nama, iz prostog razloga što isti pojmovi na jednoj ili drugoj strani, nisu, u stvari, isti. Evo primjera sa klisom. Kod tebe, ivanjuška, klis ima i nekakvu rupu. Kod mene ta igra nema nikakvu rupu. Eto, otuda nastaju nesporazumi.
Klis je igra (bar u mom selu, tamo smo je igrali,... pobije se drvo u zemlju i drugim se gađa, odnosno baca da bude što bliže drvetu u zemlji...)
Meni je asocijacija bila upravo to drvce koje ne može bez drugog drvceta.
A i lakše je kada se kasnije uključiš...Mislim da malo objektivnije razmotriš sve okolnosti....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Ajde sad da se i ja ubacim.
Koliko ja znam ovu igru,prvo se u zemlji izbuši rupa.Zatim se na nju stavi pincika i potom se ona podbije,udari štapom za koji sam zaboravila naziv.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Klis je igra (bar u mom selu, tamo smo je igrali,... pobije se drvo u zemlju i drugim se gađa da bude što bliže drvetu u zemlji...)
Meni je asocijacija bila upravo to drvce koje ne može bez drugog drvceta.
A i lakše je kada se kasnije uključiš...Mislim da malo objektivnije razmotriš sve okolnosti....
Mogu se ovdje voditi interesantne rasprave o pojmovima, osim golih riječi. Kod mene ta igra nije ni nalik tome o čemu vi govorite ( ivanjuška o rupi, a ti o pobodenom štapu)

Natrag