Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Utom slucaju sir zaricu obavezno unovciti.Adas bi mogao poblize da nam ga opises jer ga nisam ni videla ni probala.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Utom slucaju sir zaricu obavezno unovciti.Adas bi mogao poblize da nam ga opises jer ga nisam ni videla ni probala.
He,he,he! Kako si saznala? Ja sam to i vidio i probao. Nisam siguran da znam tačno kako se spravlja, ali pokušaču. To je dobro osoljen mladi sir pomiješan sa malo kajmaka (nevarenog). Od te smjese oblikuju se male pogačice, cca prečnika 8 cm. i stavljaju na odgovarajuće police u mljekarniku da se suše. Za vrijeme sušenja, povremeno se loži vatra sa bukovim drvima, da bi zarice primili odgovarajući miris. Ne znam tačno koliko vremena se to suši, ali kada "proizvod" bude gotov, tvrd je pod rukom kao kamen! Međutim, pod zubima se lako mrvi i silno je ukusan. Kada se to počne jesti, jednostavno se ne može prestati!

Hajd' ivanjuska! (Jesi li ti ivanjuska ili ivanjuška?)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
ivanjuška
Bas si ga lepo opisao,mozda mi se nekad ukaze prilika da ga probam.
Da li znas odkud taj naziv?
Moj zadatak je
-Basa

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
@Jurivaka - Naravno da si me namučio sa ovim kad mi ne odgovaraš na pitanja! Ja pitam jel'to neko jelo,a on coolira... ccccc

Basa - jel' to odevni predmet?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Izvini, Vuče, ali previdio sam tvoje pitanje. Ali, i da sam ti odgovorio da jeste jelo, da li bi znao o čemu je riječ?

Ivanjuška, da li je to neka vrsta ribe?

Natrag