Religijski vicevi,šale i anegdote

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Na ulazu u raj došli su svećenik i vozač autobusa.
Sveti Petar:
- Ti vozaču autobusa imaš prednost da uđeš u raj.
Svećenik:
- A zašto prvi on, ipak sam ja svećenik?
Sveti Petar:
- Zato što kada ti držiš misu svi dremaju, a kada on vozi autobus svi se mole Bogu.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Na misi jedne nedelje govori svećenik:
- "Draga braćo kriščanski je da oni što imajo daju onima što nemaju."
Na to ustaje jedan vjernik u klupi:
- "Hajmo ženske šta ste se stisle!"

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, verujem da Isus nije pevao i igrao u smislu zabave, čak šta više - verujem da je na gozbama bio samo posmatrač, i da je svaku situaciju koristio da iznese jevanđelje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, verujem da Isus nije pevao i igrao u smislu zabave, čak šta više - verujem da je na gozbama bio samo posmatrač, i da je svaku situaciju koristio da iznese jevanđelje.

Deca su volela Isusa i uzivala u njegovom drustvu, a deca sigurno ne bi bila privucena nekoj natmurenoj i suvise ozbiljnoj licnosti, koja bi ih prekorevala, sa decom se moras igrati, cak i zmurke :)

Ali ti ne mozes zamisliti Isusa koji se igra zmurke, a ja znam kakav je moj Bog!

Sem toga, kakav bi Isus bio Bog da nije ucestvovao u veselju, i svim drugim aspektima zivota, pa i na vencanju da se nije veselio? Sta je to sramota igrati i radovati se???

A sem toga , evo ti stih:

"Oni su kao deca koja sede po ulicama i dozivaju jedno drugo i govore: Svirasmo vam, i ne igraste, žalismo vam se, i ne plakaste.

Jer dođe Jovan krstitelj koji ni jede hleb ni pije vino, a vi kažete: Đavo je u njemu;

Dođe Sin čovečiji koji i jede i pije, a vi kažete: Gle čoveka izelice i pijanice, druga carinicima i grešnicima.

I opravdaše premudrost sva deca njena
."

Sad pitanje:

Sta je ovde Isus pio, jel "grozdjani sok"?

Sta je Jovanu bilo zabranjeno da pije kao Nazireju, jel "grozdjani sok" ili pravo vino?

I sta ti ovaj kontrast u prici govori???

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
Sad pitanje:

Sta je ovde Isus pio, jel "grozdjani sok"?

Sta je Jovanu bilo zabranjeno da pije kao Nazireju, jel "grozdjani sok" ili pravo vino?

images.jpg

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
upload_2017-1-17_10-14-48.jpeg

Koja je muško ,a koja žensko
Žena dolazi u kuhinju i ugleda muža s muholovkom…

Što radiš? (kao da nije očito…)

Muž joj odgovori: Ubijam muhe.

I, jesi li već koju?

Jesam. Dvije ženske i tri muške.

Žena začuđeno: Kako znaš koja je muška, a koja je ženska?

Lako. Tri su bile na pivu, a dvije na telefonu.

humor.jpg

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Za vas je Isus obican obesenjak, lakrdijas, pijanica, itd, i jos izvrcete tudje reci kako sam ja navodno napisao da je Isus bio natmuren, okrutan, itd.
O izvrtanju jevandjelja da i ne govorim.

Meni nisu bitna vasa subjektivna misljenja i optuzbe, i mozete mi pripisati sto god zelite, a mom Gospodu i da je igrao i pevao sa Jelenom Karleusom na grand paradi, to me ne zanima, jer ja znam sta sam napisao, iz kojih pobuda, i znam duh jevandjelja, i prirodu pravog posvecenja koji je bio i licna osobina Gospoda Isusa.
A vi se molite Bogu, pa neka vam Gospod da, da taj duh postane deo i vas samih,, jer vidim da imate taj nedostatak, jer inace ne bi pisali na nacin koji pisete, niti se tako ponasali kako se ponasate.

Ja to mogu shvatiti i kao posledicu vase sumanute mrznje prema Adventistima, i teznje da ih po svaku cenu diskreditujete, koja vam je pomutila razum, da vi vise u opste i ne znate sta pisete.

Poslednja izmena:
Natrag