Ja nisam napisao "DA BOZJA CRKVA NE POSTOJI NA ZEMLJI"
Vec sam napisao "DA CRKVA NE SPASAVA"
Crkva itekako "
SPASAVA", jer crkva je "
TELO HRISTOVO" kroz nju on deluje i kroz nju se otkriva! Ne mozes ti imati Hrista a ne biti "deo njegove crkve"! Makar ziveo i u prasumi i ne imao kontakt sa svetom, opet moras biti "deo Hriscanske crkve" da bi bio spasen! U bibliji se crkva naziva Hristovom "mladom" ili "zenom", dakle kao sto je bracna zajednica coveka i zene neraskidiva, tako je i njegova zajednica sa crkvom "neraskidiva"!
Hristos je u crkvi i sa crkvom, i bez crkve on ne deluje! Kao sto je covek bez zene "nepotpun" tako ni Hrista nemas ako nisi clan njegove crkve!
Dakle, teologija ti je totalno apsurdna!
Ti ne znas nista o biblijskom konceptu Bozje crkve, a ponajmanje poznajes istorijski kontekst.
Izgleda da ti ne poznajes pravo znacenje crkve i crkvene zajednice koja je Hristovo telo, zato i pises gluposti! I to se vidi!
Crkva nije "imaginarna" nepostojeca duhovna kategorija koja moze nestati sa lica zemlje, ona je stvarna i prisutna je na zemlji i sastoji se od ljudi i zena koje su "U HRISTU". Kao sto su muskarac i zena "jedno u drugom", I kao sto su oni "JEDNO TELO" (sto se odnosi na bracnu zajednicu i seksualnu bliskost), tako je i Hristos sa svojom crkvom na zemlji!
Zato nemoj vise da ponizavas Hristovu Crkvu i da je cinis "duhovnom i nepostojecom kategorijom" - jer ona je prisutna i vidljiva na zemlji oduvek, ima svoju misiju i kroz nju se Hristos ocituje i daruje ljudima "
SPASENJE"!
Bez Crkve "nema spasenja", jer bez zajednistva sa crkvom ti ne mozes imati ni Hrista! I ko god tvrdi suprotno, taj je
ANTIHRIST!
Ova crkva ima kontinuitet u predhodnih sedam crkava, od prve crkve sa sedistem u Jerusalimu,
Gde vam je kontinuitet? Nemate kontinuitet postojanja a jos manje da imate kontinuitet ucenja!
Dokazi da imate?
Nadji mi vase adventisticko ucenje po svim tackama sa prethodnim protestantskim grupama i tako ces dokazati da imate kontinuitet kroz istoriju?
Ne mozes dokazati ni fiktivni kontinuitet (kontinuitet ucenja) a kamo li da mozes dokazati materijalni kontinuitet koji se ogleda u postojanju fizickih dokaza, gradjevina, spisa i rukopisa koja su opstala do danas!
Ova crkva se prepoznaje po ucenju Hrista i apostola, i po Duhu posvecenja koji je dat Bozjoj crkvi u svim vremenima, pa i poslednjoj.
A gde je kontinuitet ucenja te vase "fiktivne crkve"?
Kroz istoriju imamo bezbroj protestantakih grupa i sve su do danasnjeg dana imale razlicita i medjusobno suprotna ucenja!
Dakle, nemate "kontinuitet ucenja" koje se odrzalo do danasnjeg dana, a kamo li da imate odrzan "kontinuitet postojanja" koji se ogleda u rukopisima gradjevinama i materijalnim dokazima!
Nemate apsolutno nista! Osim izmisljene "fiktivne price" o nekakvoj "crkvi u pustinji" koja je eto "kobojagi postojala" i ciji ste vi naslednik - adventisti!
Gledajuci istorijski razvitak prve Hrisćanske crkve, Hristos i apostoli su posle svog zemaljkog života ostavili crkvi Hrićansko nasleđe zasnovano na istini zapisanoj u svetoj Božjoj reši Bibliji.
Hristovi apostoli su ostavili crkvi u nasledje svoje spise, a kome su ih ostavili i ko ih je cuvao, odnosno "kome je Bog te rukopise poverio na cuvanje" vidimo po tome ko je danas njihov vlasnik! Njihov vlasnik je pravoslavna i katolicka crkva, i samo neke od tih rukopisa je "ustupila muzejima" i drugim ustanovama!
Sigurno vasoj "crkvi u pustinji" Bog nije poverio na cuvanje rukopise, jer bi ih vi u suprotnom izvadili i rekli "evo ih pravi rukopisi"! Niti imate neku kolibu u sumi gde se oni danas nalaze!
Nemate dakle nista!
Vi ste uzeli nase rukopise i njima mlatarate i optuzujete nas lazno da smo ih mi sakrivali i kojekakve budalastine! A mi ih sacuvali i darovali svetu!
Sa ovim darom je crkvi dato i sve ostalo, Bozansko vodstvo, iskustva, darovi duha..itd..
Naravno, a gde je taj dar Duha i cudesa vidi se! Vi nemate nista osim padavicarskih sumanutih opsednutih likova koji vicu i deru se, masu biblijom i histerisu za govornicom, te izazivaju plac i ospednutost kod ljudi!
Crkva je opstala, i ona se prepoznaje po kontinuitetu ucenja i Bozje sile i vodstva, a ne po ciglama.
Pa gde vam je taj "kontinuitet ucenja"? Nikako da ga dokazes!
Od bezbroj protestantskih grupacija koje su nastajale od 1. veka naovamo, sve su imale "suprotna ucenja jedna drugoj", a ovo vase poslednje - adventisticko ucenje, nije u skladu ni sa jednim ucenjem prethodne sekte! I tako je kroz celu istoriju protestantizma!
Od 50 000 posvadjanih grupacija danas, ni jedna jedina nije odrazla kontinuitet ucenja sa prethodnim!
Dakle, ne da vi nemate "fizicki kontinuitet" koji se ogleda u gradjevinama i rukopisima, vi nemate ni fiktivni kontinuitet koji pokusavate da stvorite, a koji se ogleda u "kontinuitetu ucenja sa prethodnim sektama"!
I kako je onda vasa crkva "svo vreme postojala kroz istoriju"?
Ovo sto vi imate vise lici na "duhovni vavilon" pomesanih jezika, nego na crkvu Bozju koja se odrzala vekovima!
Rec Bozja ne pripada ni jednoj crkvi ili instituciji ponaosob, vec je data celom svetu.
A ko je rekao da ne pripada svim ljudima?
Ona samo fizicki pripada crkvi na zemlji, koja ju je sacuvala. Ali to sto je u nasem posedu, a ne u vasem, dovoljno govori - "KOME JU JE BOG POVERIO NA CUVANJE"!
Sigurno je ne bi dao na cuvanje - "kurvi" nego bi je poverio "svojoj crkvi"! A ta crkva niste vi, jer nikada niste fizicki posedovali Novi Zavet! Vi ste ga uzeli od nas i zloupotrebili! Treba vam dozvola nase crkve da bi uopste i zavirili u stare rukopise, a onda to zloupotrebljavate!
Rimokatolicka i Pravoslavna crkva nisu pisci biblije, niti su oni bili neki veliki faktor u kanonizaciji, jer je biblija vec postojala i pre Rimokatolicke i Pravoslavne crkve.
Mi ovde govorimo o NOVOM ZAVETU a ne o Starom! I on je oduvek bio fizicki u vlasnistvu nase crkve, iako duhovno pripada svim ljudima!
I rekao sam, to sto je fizicki u nasem vlasnistvu a ne u vasem, dokazuje - KOME GA JE BOG POVERIO NA CUVANJE!
Vama nije Bog poverio svoje spise, jer vi niste njegova crkva! Da je suprotno, vi bi izvadili stare rukopise mahali njima i govorili "evo ih"!
Stari zavet su oformili starozavetni Jezdra i nemija
Mi ne govorimo o Starom Zavetu vec o
NOVOM ZAVETU koji je sacuvala i oduvek posedovala nasa crkva!
Vi nikada te spise niste posedovali a tvrdite da ih je Bog na cuvanje, kanonizaciju i objavljivanje poverio "
kurvi"!
Da, ako je tako, zasto onda taj Novi Zavet ne bacite lepo u djubre? Odkud vi znate sta smo mi sve izmenili i dodali? Imate li vi neki bolji koji "ne dolazi od kurve"???
Nikada niste imali, niti cete! Jer niste Hristova crkva!
Crkva nije izgubila kontinuite, ali jeste zbog konstantnog progonstva od strane Rimokatolicke inkvizicije kroz koje je sotona zeleo da je unisti - bila u ilegali.
Cuj "crkva bila u ilegali"?
Izvini molim te, i prvi Hriscani su "bili u ilegali" i progonjeni, pa su ostavili "materijalni trag" iza seb u vidu spisa rukopisa i gradjevina! A mi tacno zanmo koja su im ucenja!
A sta ste vi ostavili iza sebe?
Imate li vi ikakve spise rukopise, gradjevine.. Drugim recima imate li ista sto dokazuje da ste postojali kontinuirano od vremena apostola do danas? Nemate!
Ajde to sto nemate fizickih dokaza (mozda je nasa crkva unistila) , ali ste morali iza sebe odrzati "kontinuitet ucenja" do danas? Imate li to? Nemate!
Pa sta onda imate?
Znaci:
1) Nemate "fizicki kontinuitet" od vremena apostola naovamo!
2) Nemate "kontinuitet ucenja" od vremena apostola do nasih dana!
Vi prosto nemate nista, i samo izmisljate i pokusavate da stvorite neki "fiktivni kontinuitet", povezujuci sebe cak i sa najvecim antihristima kroz istoriju cije ucenje NZ kategoricki osudjuje, a to su - nazareni, ebioniti, bogumili i katari!
Ti crkvu gledas kroz cigle, i lagodan zivot svestenika u leskarenju u crkvenim zdanjima ukrasenim zlatom.
Istorijska crkva je po bibliji "CRKVA PUSTINJE I PROGONSTVA, I STRADANJA
Ti pojma nemas sta je crkva, a mene si nasao da ucis? Pravis se pametan kao da mi crkvu povezujemo sa malterom i ciglama, a ona je mnogo vise od toga, fantaziras i skreces temu, pokusavas da se izvuces?
Izvini molim te, ali ja u "fiktivnu" crkvu (nepostojecu duhovnu) koja kroz istoriju nema jasno definisano ucenje odnosno nije odrzala "kontinuitet ucenja" do danas, i koja ne poseduje nikakve materijalne dokaze za svoju egzistenciju ne verujem!
Ajde sto materijalni dokazi i nisu bitni (mozda ih je neko sakrio) , ali "kontinuitet ucenja" se kroz istoriju morao odrzati neprestano i ljudi su morali biti upoznati sa evandjeljem, inace se vi ne mozete zvati crkvom!
Kako ti nesto sto je jeres i suprotno ucenje kroz brojne sekte naucavano vekovima, mozes zvati crkvom? Vi Lutera cak nazivate Bozjom crkvom i bogumile nazivate crkvom i katare, nazarene i slicne! Katastrofa!