Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Danas Katolička Crkva slavi blagdan svetog Maksimilijana Kolbea, poljskog franjevaca konventualca i utemeljitelja katoličke udruge Vojska Bezgrješne, koji je umro mučeničkom smrću na današnji dan 14. kolovoza 1941. u nacističkom logoru Auschwitz.

Rođen u Zdunskoj Woli, Poljska, 8. siječnja 1894., porijeklom iz izuzetno bogobojazne katoličke obitelji, Maksimilijan Kolbe je od malih nogu dobivao istinski kršćanski odgoj.

Sva tri brata Kolbe postali su katolički svećenici, a njegovi roditelji su nakon zaređenja djece također otišli u samostan. Obitelj Kolbe bila je obitelj koja je svim srcem služila Bogu i ljudima. Zbog toga nije čudno što vrlo nadareni, visoko inteligentni i izuzetno tehničkim znanostima usmjereni Maksimilijan na kraju ipak postao katolički svećenik.

Posebnu ljubav, može se reći prožetu mističnim odnosom, Maksimilijan Kolbe imao je prema djevici Mariji, Isusovoj majci. Od početka svog svećeničkog djelovanja nastojao je proširiti zdravu pobožnost prema djevici Mariji, a za Kolbea je to značilo u duhu crkvenog učiteljstva – predati svoje srce Isusu po njegovoj majci Mariji.

Nakon nacističke i komunističke dogovorene okupacije i podjele Poljske uhićen je i 28. svibnja 1941. odveden u Auschwitz, gdje je podvrgnut strašnim poniženjima i mučenjima. Jednom je Poljaku, logorašu u bloku u kojem se nalazio i otac Maksimilijan, uspjelo pobjeći. Za osvetu Nijemci su osudili deset drugih logoraša na strašnu smrt u „bunkeru gladi“. Jedan je od njih bio poljski narednik Franciszek Gajowniczek, otac obitelji.

Taj nesretnik je zavapio: “Jadna moja ženo, jadna moja djeco!” Iz redova postrojenih logoraša pred zapovjednika je izišao otac Kolbe i ponudio svoj život u zamjenu za nesretnoga oca obitelji. Zapovjednik ga je upitao: “Tko si ti?” Odgovor je glasio: “Katolički svećenik!” Zamjena je prihvaćena i otac Maksimilijan, mučenik vjere i ljubavi prema bližnjemu, pošao je s osuđenima u „bunker gladi“, gdje je nakon tri tjedna gladovanja usmrćen injekcijom kiseline na današnji dan, 14. kolovoza 1941.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Danas Katolička Crkva slavi blagdan svetog Maksimilijana Kolbea, poljskog franjevaca konventualca i utemeljitelja katoličke udruge Vojska Bezgrješne, koji je umro mučeničkom smrću na današnji dan 14. kolovoza 1941. u nacističkom logoru Auschwitz.

Rođen u Zdunskoj Woli, Poljska, 8. siječnja 1894., porijeklom iz izuzetno bogobojazne katoličke obitelji, Maksimilijan Kolbe je od malih nogu dobivao istinski kršćanski odgoj.

Sva tri brata Kolbe postali su katolički svećenici, a njegovi roditelji su nakon zaređenja djece također otišli u samostan. Obitelj Kolbe bila je obitelj koja je svim srcem služila Bogu i ljudima. Zbog toga nije čudno što vrlo nadareni, visoko inteligentni i izuzetno tehničkim znanostima usmjereni Maksimilijan na kraju ipak postao katolički svećenik.

Posebnu ljubav, može se reći prožetu mističnim odnosom, Maksimilijan Kolbe imao je prema djevici Mariji, Isusovoj majci. Od početka svog svećeničkog djelovanja nastojao je proširiti zdravu pobožnost prema djevici Mariji, a za Kolbea je to značilo u duhu crkvenog učiteljstva – predati svoje srce Isusu po njegovoj majci Mariji.

Nakon nacističke i komunističke dogovorene okupacije i podjele Poljske uhićen je i 28. svibnja 1941. odveden u Auschwitz, gdje je podvrgnut strašnim poniženjima i mučenjima. Jednom je Poljaku, logorašu u bloku u kojem se nalazio i otac Maksimilijan, uspjelo pobjeći. Za osvetu Nijemci su osudili deset drugih logoraša na strašnu smrt u „bunkeru gladi“. Jedan je od njih bio poljski narednik Franciszek Gajowniczek, otac obitelji.

Taj nesretnik je zavapio: “Jadna moja ženo, jadna moja djeco!” Iz redova postrojenih logoraša pred zapovjednika je izišao otac Kolbe i ponudio svoj život u zamjenu za nesretnoga oca obitelji. Zapovjednik ga je upitao: “Tko si ti?” Odgovor je glasio: “Katolički svećenik!” Zamjena je prihvaćena i otac Maksimilijan, mučenik vjere i ljubavi prema bližnjemu, pošao je s osuđenima u „bunker gladi“, gdje je nakon tri tjedna gladovanja usmrćen injekcijom kiseline na današnji dan, 14. kolovoza 1941.

Pitam se ima li takvih primera kod onih koji se evo već preko stoleće i pol, trude da optužbama unize Crkvu Kristovu?

Imali ih koji su svoj život položili za drugoga? Ili se njihovo služenje "Kristu" svodi na odbijanje da se oružje nosi, uz slavljenje rođendana onoga koji je stajao iza mučeništva svetoga Maksimilijana Kolbea, svete Edith Stein i nebrojenih mučenika XX stoleća....

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Stvarnoslap said1.

Adventisti tvrde da je Crkva otpala i postala Bludnica (Otk 17,1)

Ovo je za neverovati. Slape. Ti si naveo izjavu apostola Jovana, a tvrdis da to adventisi tvrde.
Da li si time zelo da kazze da je Jovan bio adventist? U pravu si JESTE!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Evo, Marko tvrdi da je sveti Ivan bio EGWist, sljedbenik Ellen White.

Da nije žalosno bilo bi smešno.

U toj Markovoj izjavi se naime može videti koliko i na koji način programski kod nasrtljivice iz Maine-a utiče na ljudski um, da oni i ne razumeju ne samo šta čitaju, nego i šta govore.

Pod jedan, Ivan - Jovan - Yahanan, evanđelist, apostol (najmlađi od 12 torice) autor najhristološkijeg i najteološkijeg od evanđelja, uopšte ne govori o nekakvom otpadu Crkve u II stoleću, nego o stvarima koje tek trebaju da se dogode.

Ujedno, zar ne vidimo da su EGWisti prisvojili i naziv adventista iako je poznato da su Hrišćani adventisti (iščekuju drugi dolazak).

Uzgred, od kada je to Ivan - Jovan - Yahanan, EGWist kada je upravo kod njega Isus Bog? Ne kao Bog, nego doslovno JA JESAM (YHWH)?

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap said:

Evo, Marko tvrdi da je sveti Ivan bio EGWist, sljedbenik Ellen White.
[/QUOTE]

Ne, to ne tvrdi Marko, nego Slape, jer si stavio Jovnovu izjavu i pripisao je advntistima.

U toj Markovoj izjavi se naime može videti koliko i na koji način programski kod nasrtljivice iz Maine-a utiče na ljudski um, da oni i ne razumeju ne samo šta čitaju, nego i šta govore.

Tako je EGWajtista zabludeli kultista. Mi smo to odavno primetili da si ti programiran i svi su se uverili da to utice na tvoj um. Steta velika!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sveštenik najavio sudnji dan: Prodaje aplikaciju za gledanje apokalipse
Pastor, koji tvrdi da je povezao tačkice između savremenih i katastrofa iz biblijske epohe, ne zaboravlja da podseti svoje sledbenike da šalju donacije i kupuju robu uprkos tome što dolazi kraj sveta.

Evangelički pastor Paul Begli najavio je pokretanje aplikacije koja bi omogućila korisnicima da dobijaju najnovije vesti o apokalipsi.

Video koji je u utorak prenesen na njegov Jutjub kanalu sadrži povremene prizore prirodnih katastrofa i vojnih akcija, uz poruku: "Gde u ovim zadnjim vremenima možete potražiti najnovije vesti iz biblijske perspektive?"

Klip od 30 sekundi završava se sloganom: "Aplikacija za gledanje apokalipse - uskoro stiže!"

Na Beglijevom sajtu ne pominje se aplikacija ali se ohrabruju korisnici da kupuju njegove DVD-eve, knjige i šolje. Nema podataka ni o datumu pojavljivanja aplikacije.

Pastor iz Indijane i teoretičar zavera redovno propoveda preko lajv-strima a u propovedima povezuje savremene događaje sa biblijskim proročanstvima o kraju sveta.

Kod:
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2020&mm=08&dd=16&nav_id=1720012

Veoma je interesantno da ovakve vesti, i ovakve stvari nikada i slovima nikada nećemo videti da dolaze niti od Istoka, niti od Zapada Crkve.

Ovo je dakle samo još jedan u nizu dokaza da je Sola Scriptura u stvari dijagnoza, koja pojedinima, i to gde, u SAD naravno omogućava da se ne samo "obogate" nego i da čak "verne ostatke" osnivaju....

Jadni ti ljudi koji poveruju u ovakve stvari. Toliko su posednuti "Pismima" da ih nikada čini se i nisu s razumevanjem pročitali. Jer da jesu, znali bi da je Bog rekao da nikada ne poveruju onima koji govore da je "Kraj počeo" ili onima koji govore "Tu je, Eno Hrista, ovde je, tamo je, dolazi sutra u podne...."

Ps. Dolazi iznenada.... i nikakve aplikacije, datumi, DVD-i, kasete, video klipovi vam neće omogućiti da saznate ni dana ni časa. Uzgred, ne postoji "biblijska" perspektiva, postoji Božija perspektiva, a nju nećete spoznati ni Pismima (posebno ne sledeći tumačenja iz malog mozga pastora i "proroka") niti ćete je spoznati preko aplikacija, DVD-a, ovoga ili onoga.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kojeg ćemu vraga novac ako dolazi kraj svjeta
Pogledajte prilog 130508

Kako kojeg će mu? Sestro, kod njih je sve u novcu... Šta misliš gde je otišao novac od onih silnih radnji, farmi, malih imanja koje zabludeli što poverovaše "ocu" Milleru rasprodaše? Podeljen siromasima možda? Ne. Ni jedan jedini cent nije otišao u ruke siromaha. Sve su pokupili "pastori" koji su Millera slušali.

You see the face on the TV screen
Coming at you every Sunday
See that face on the billboard
That man is me
On the cover of the magazine
There's no question why I'm smiling
You buy a piece of paradise
You buy a piece of me
I'll get you everything you wanted
I'll get you everything you need
Don't need to believe in hereafter
Just believe in me

Dovoljno je malko izmeniti ove stihove (promeniti rod i dan) pa da nas isti podsete na nekoga... :cool:

You see the face on the TV screen
Coming at you every Saturday
See that face on the billboard
That woman is me
On the cover of the magazine
There's no question why I'm smiling
You buy a piece of paradise
You buy a piece of me
I'll get you everything you wanted
I'll get you everything you need
Don't need to believe in hereafter
Just believe in me

Za one kojima je engleski mučan (sic) evo prevoda:

Vi vidite lice na ekranu TV-a
Što izlazi svake Subote
Vidite to lice na bilbordu
Ta žena sam ja.
Na naslovnici časopisa
Nema sumnje zašto se osmehujem
Vi kupujete deo raja
Kupujete deo mene
Dat ću vam sve što ste želeli
Dat ću vam sve što vam treba
Nema potrebe ni da verujete u Boga
Samo verujte u mene

Ps. oni tako i čine.......

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Kako kojeg će mu? Sestro, kod njih je sve u novcu... Šta misliš gde je otišao novac od onih silnih radnji, farmi, malih imanja koje zabludeli što poverovaše "ocu" Milleru rasprodaše? Podeljen siromasima možda? Ne. Ni jedan jedini cent nije otišao u ruke siromaha. Sve su pokupili "pastori" koji su Millera slušali.

Ponovo Darth prosipa svoje gluposti, jer on ni nezna drugacenje da deljue.
Pre svega pricas o bapstisti Mileru da se obogatio sa svojim pastorima, Miler je umro kao baptist 1849. Koliko mi je poznato nije iza sebe ostavio nikakvo biogatstvo.

Medjuiti sta si ti zape da od Milera taraziz bogatstvo, reci mam nesto o bogaststvu Vatikana i tvoje crkvr. Da li bogatsdtvo delite siromasnima ili ga trose vasi prelati? Vidis Darth koliko si neposten?

Natrag