Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Evo, Uriah brani Jelenu i dokazuje da je u pravu kad govori o ukrštanju ljudi sa životinjama.

Brani on nju i tako što njene "izjave" upoređuje i poistovećuje sa izjavama Svetog Apostola Pavla.

Ponoviću ne postoji ni jedan jedini dokaz o ikakvom mešanju ljudi i životinja. Ni jedan jedini. Kao što ne postoji ni jedan jedini dokaz o postojanju Babilona pre Potopa. Dakle, Smithov pokušaj odbrane mentalne gimnastike Ellen Gould Harmon White ostaje samo to, pokušaj.

Žena je prosto bulaznila, govorila i naučavala blasfemije i nije znala šta govori.

Treba li poštovati i takvoj osobi davati epitete Duha Svetoga? NE. Treba li onda optužbe i otrov koji njeni sledbenici sipaju na račun Crkve i svih onih koji ne slede njihov kult uzimati za ozbiljno? NE. Treba li im dozvoliti da svoj otrov i bulažnjenja šire? NE.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Stvarnoslap sa svakim komentarom sve vise svedoci sam za sebe da je prevazisao i najveceg lazova u istoriji Barona Karl Fridriha Minhauzena

Laodikeja, stvarno nema potrebe da bilo Slapa bilo Dartha nazivate lazovima samo zato sto oni imaju suprotna misljenja. Ni ja se ne slazem sa njima, pa ih ne nazivam "lazovima". Inace, ove tvrdnje nisu laz, postoje odavno, i nisu ih oni namerno izmislili da bi vam pakostili..

Mozete lepo dokazivati bez osudjivanja, ne znam zasto cim vam se nesto ne svidja ili necije tumacenje ne odgovara, vi odmah pocnete vikati "laz laz.."? Sto histerisete?

Prestanite vise s tim!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mozete lepo dokazivati bez osudjivanja, ne znam zasto cim vam se nesto ne svidja ili necije tumacenje ne odgovara, vi odmah pocnete vikati "laz laz.."? Sto histerisete?

Problem je u tome što oni ne mogu ni jedno ni drugo. Doslovno ne mogu bez osuđivanja, niti mogu dokazati svoja verovanja. Takav je kod kulta koji oni pokušavaju da prikažu "Hrišćanskim".

Prestanite vise s tim!

Sve i da žele da prestanu ne mogu. Jer to bi značilo da nisu u potpunosti "verni". Shodno tome, neka ih, neka histerišu.

Naime, lakmus test za istinu je upravo njihovo histerisanje i optuživanje drugih da lažu. Doslovno kada god neko od Milerita za bilo šta kaže da je laž, znajmo da je to što oni lažju nazivaju, u stvari Istina. Isto tako šta god bilo ko od Milerita "Biblijskim" nazove, znajmo da to Biblijsko nije.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Žena je prosto bulaznila, govorila i naučavala blasfemije i nije znala šta govori.

Za tebe je sve tako sto ne potice iz Vatikana, ali za pemetne ljude, koji znaju da razlikuju istinu od zablude, nije tako.
Njeni spisi su duhovne prirode i vema korisni za duhovno razmisljanje, uzdizanje i zivljenje.
Ja to iz iskustva znam. A tvoje lamatanje ne menja cinjenice!

[/QUOTE]

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Isto kao sto je i knjiga Paula Koelja 'Peta Gora' korisna za duhovno razmisljanje i uzdizanje, tako i njene knjige. I ja to iz iskustva znam. Lep stil pisanja i dobra poruka nadahnjuje, ali je ljudska..

Mire, za tebe neka bude tako, ali za mene nije. Drugi pisci su se skolovali da pisu knjige, a EGW nije, nego je dobila duhovni dar i to je za mene dosta.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Isto kao sto je i knjiga Paula Koelja 'Peta Gora' korisna za duhovno razmisljanje i uzdizanje, tako i njene knjige. I ja to iz iskustva znam. Lep stil pisanja i dobra poruka nadahnjuje, ali je ljudska..

Još je gore od toga ako se ljudska poruka stavi u istu ravan sa Svetim Pismom, i isto počne tumačiti isključivo putem te i takve poruke.

PS. Mnogo bolje duhovne poruke se mogu naći u Tolkinovim delima, nego u "pozajmljenim" pisanijama Ellen Gould Harmon White, pa nikome od nas, ne pada na pamet da Silmarilion koristi kao pomoć pri tumačenju Svetog Pisma, niti je samom Tolkinu na pamet padalo da osniva "crkvu ostatka".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
PS. Mnogo bolje duhovne poruke se mogu naći u Tolkinovim delima, nego u "pozajmljenim" pisanijama Ellen Gould Harmon White, pa nikome od nas, ne pada na pamet da Silmarilion koristi kao pomoć pri tumačenju Svetog Pisma
Upravo tako, to sam i rekao, poredeci njen stil pisanja sa recimo poznatim delima Paula Koelja. Njegov roman 'Peta Gora' se takodje moze lepo koristiti u duhovnom uzdizanju, ali nikom ne pada na pamet da taj njegov roman koristi kao pomoc prilikom tumacenja Svetog Pisma!

Ja inace i nisam protiv njenih knjiga, one mogu biti korisne, i podsticati coveka na dobra dela, ali svakako da ne mogu posluziti kao osnov tumacenja Biblije!

Drugi pisci su se skolovali da pisu knjige, a EGW nije
Za pisanje knjiga ne trebas biti skolovan, vec nacitan! A to je ona svakako bila! I ja mogu da napisem knjigu, istim stilom kao i ona, cak i bolje.. Koliko samo ima darovitih ljudi na ovom svetu..

Vi predlazete isti test za proveravanje nadahnutosti, kao i muslimani sto predlazu za Kuran? EGW je bila neuka a Muhamed nepismen. Pa svasta!

Validan test bi bila ispunjena prorocanstva, kojih nema u njenim delima, niti se mogu dokazati! A zatim se gleda unutrasnji sklad i uskladjenost sa biblijom, istorijom i naukom, sto ona nije!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mire, za tebe neka bude tako, ali za mene nije. Drugi pisci su se skolovali da pisu knjige, a EGW nije, nego je dobila duhovni dar i to je za mene dosta.

Ellen White je pokrala i plagirala druge pisce. To je sotonin "duhovni dar".

P.S. Da je bar Bog dao da "pokrade i plagira" istinoljubive i bogobojazne pisce.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ja inace i nisam protiv njenih knjiga, one mogu biti korisne, i podsticati coveka na dobra dela, ali svakako da ne mogu posluziti kao osnov tumacenja Biblije!

Možda. No, ja sam ipak protiv njenih knjiga. Jednostavno u njima sve i da hoću, ne mogu da pronađem duhovnost. Ujedno, ako su njene knjige toliko "duhovne", šta traže uz okultističku literaturu? Isto kao i Koelljova dela, tako i njena mogu, i najčešće jesu izvor opasnog duhovnog otrova. Opasnijeg čak i od Lavkrafotovog opusa kojeg koriste okultisti i satanisti, jer sa Lavkraftom barem znamo na čemu smo, kroz njegovu prozu se duboko osećaju strahote njegovog mučenog života i bolesti. Kod Ellen Gould Harmon White je sve prepuno onog za američke "biblijom" posednute, karakterističnog jezika koji mnogo govori, a malo toga kaže.

Za pisanje knjiga ne trebas biti skolovan, vec nacitan! A to je ona svakako bila!

Mogao bih da se složim oko toga da obrazovanje nije ključno za pisanje knjiga, ali i te kako pomaže pri pisanju kvalitetne i razumljive proze. Ali se nikako ne mogu složiti sa time da je ona bila načitana. Naime, poznato je da je imala problema u učenju, a to je ono što čini najmanje dve trećine veštine potrebne da se napisano shvati.

Da ne govorim o tome da načitanost nije nikakva garancija kvaliteta i duhovnosti. Čak naprotiv. I Bogdanović, i Petrović su načitani, pa njihova pisanija ne samo da su beskorisna, nego čak i opasna.

Izvori iz kojih se čita su važni, Izvori, a ne količina pročitanog, a način na koji kvalitet izvora određujemo se ne stiče ičim drugim do obrazovanjem.

I ja mogu da napisem knjigu, istim stilom kao i ona, cak i bolje..

Možeš, i trebao bi da je napišeš. Verujem da bi se iz tvoje knjige lako mogla osetiti prava duhovnost, za razliku od pisanija Ellen Gould Harmon White i njoj sličnih.

Vi predlazete isti test za proveravanje nadahnutosti, kao i muslimani sto predlazu za Kuran? EGW je bila neuka a Muhamed nepismen. Pa svasta!

Pa naravno da predlažu isti "test", zaboravljajući pri tome nekoliko činjenica koje i te kako obaraju i njihove, ali i muslimanske argumente.

1. Abraham je bio pismen, pripadao je eliti grada Ur-a. A u to vreme je biti pismen značilo i biti obrazovan.

2. Mojsije je takođe bio pismen, obrazovan u naj elitnijim školama starog istoka, samo Sveto Pismo za njega kaže da se naučio svoj premudrosti Mesraima. Uostalom on je i tvorac Hebrejskog alfabeta (protosinaitika)

3. David je bio pismen, to što je ocu čuvao stada ne znači da je bio neobrazovan i nepismen.

4. Solomom je bio pismen, obrazovan.

5 Svi proroci su bili pismeni i obrazovani, neki u zvaničnim institucijama tadašnjeg sveta, neki samouki.

6. Apostoli su bili pismeni, barem u toj meri da mogu da prođu Bar Mitzvah. Da ne govorim o tome da su većinom bili poligloti, govorili su kako armajeski, tako i koine.

7. Sveti apostol Pavle je bio obrazovan, pismen i poliglota, govorio je, pisao, čitao Latinski, Koine Grčki, Aramejski, Hebrejski.

Bog naravno ne govori samo preko učenih, ali i kada govori preko neukih, nepismenih, nikada ne govori u kontradikcijama, nikada ne govori suprotno onome što je ranije rekao.

Dakle, sam "argument" kako muslimana, tako i adventista dana subotnjeg, pada u vodu, ništavan je, jer osnivači oba kulta Bogu pripisuju stvari koje su u kontradikciji sa ranije objavljenim.

Validan test bi bila ispunjena prorocanstva, kojih nema u njenim delima, niti se mogu dokazati! A zatim se gleda unutrasnji sklad i uskladjenost sa biblijom, istorijom i naukom, sto ona nije!

Istim validnim testom padaju i islam i subotarstvo. Istim.

Ellen White je pokrala i plagirala druge pisce. To je sotonin "duhovni dar".

Upravo tako, no dar palog serafa je i izvrtanje već objavljenog.

P.S. Da je bar Bog dao da "pokrade i plagira" istinoljubive i bogobojazne pisce.

Bolje Mu se zahvalimo na tome što nije dao da nasrtljivi Mileriti budu "hrabriji", inače bi ih bilo skoro koliko i Hrišćana, i ponašali bi se u dlaku isto kao i muslimani (kojima su, o gle čuda i oduševljeni).

Natrag