Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Posto znam da ima i onih koji podrzavaju abortus necu da ih imenujem ko su, da mi ne pripisu epitete - sami ce se otkriti, a posto se radi o "protestantskoj" i prelepoj americi koja svojim zakonima obogacuje nase drustvo i zivote, odlucih da postavim ovaj video.

Sada mi recite, da li smo mi Srbi, Hrvati i ostali sa ovih prostora zaista toliko "zlo zla" i "pagani" kako nas ovde predstavljaju ili je to u stvari "protestantska amerika", koja donosi ovakve zakone, naime - da majka moze usmrtiti dete cak i sat vremena pre rodjenja?

Ovo je cist satanizam, abortus uopste!

I onda nam Tripo prica o njihovim "vrednostima", o prosperitetu, kako onom ekonomskom tako i duhovnom.. Eto, "opismenili su svet", doneli "demokratiju", prava za sve.. i to je demokratija i pravo majke da moze ubiti i svoje dete!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Зато и јесте крајње време да тврдоглави род који се противи Духу схвати да не постоје "наши и ваши", већ Христови и антихристови. Свет је антихристов и то се јасно види из овог закона, а исте ствари су биле и пред Потоп. Само ће горе бити, зато хришћани морају да се пробуде из празног наклапања и упозоре кога могу. Да сачувају веру у наредном периоду јер ће све гадније и теже бити.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Posto znam da ima i onih koji podrzavaju abortus necu da ih imenujem ko su, da mi ne pripisu epitete - sami ce se otkriti, a posto se radi o "protestantskoj" i prelepoj americi koja svojim zakonima obogacuje nase drustvo i zivote, odlucih da postavim ovaj video.

Sada mi recite, da li smo mi Srbi, Hrvati i ostali sa ovih prostora zaista toliko "zlo zla" i "pagani" kako nas ovde predstavljaju ili je to u stvari "protestantska amerika", koja donosi ovakve zakone, naime - da majka moze usmrtiti dete cak i sat vremena pre rodjenja?

Ovo je cist satanizam, abortus uopste!

I onda nam Tripo prica o njihovim "vrednostima", o prosperitetu, kako onom ekonomskom tako i duhovnom.. Eto, "opismenili su svet", doneli "demokratiju", prava za sve.. i to je demokratija i pravo majke da moze ubiti i svoje dete!

Mire, ako bih potanko ovde na forumu pojasnio zašto je ovaj zakon donet, čiji se kult zvanično uspostavlja, pojedinci bi me optužili da unosim političke teme na podforum o religiji. Ako si čitao Bibliju, a verujem da jesi, setićeš se dva "božanstva" kojima su sinovi Israela prinosili na žrtvu svoju decu, Prvi je Kananski Baal, a drugi Filistejsko Feničansko Kartaginjanski Moloh, tačnije Maalah. Dodaj na to i Majanske, Astečke i Inkanske "bogove" koji su takođe za svoje usluge tražili žrtvovanje dece. I posle se ovdašnji "genijalci" busaju u grudi junačke i brane "native americans" - one civilizovane. Neka proguglaju malo o ČakMolu, majanskom "božanstvu" kiše, ili astečkom Uhtiopčtili, pa neka kažu onda sa čime su se konkistadori sreli u vreme osvajanja amerika.

Sve što su ovi "progresivci" uradili je samo osavremenjavanje ovih demonskih kultova, izbacivanjem pominjanja tih demona, i svođenjem žrtvovanja dece, tačnije beba u slavu "ženskog" ega. Ujedno, ne zaboravi, nije Adam zagrizao plod sa drveta saznanja, nego je to učinila Eva, ne zato što je bila gladna, nego zato što je sotona rekao da će biti kao bogovi (boginja). Isto je i danas, sve ideologije koje čovečanstvo napadaju i vode u pakao dolaze preko ženskog roda. Genderizam, feminizam, pa i lažne religije.

Samo je jedna od svih kćeri Evinih Ona koja izaziva strah kod sotone. Samo jedna. Ona koja je izrekla:

"Veliča * duša moja Gospodina
i klikće duh moj *
u Bogu mome Spasitelju,
što pogleda na neznatnost službenice svoje: *
odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.
Jer velika mi djela učini Svesilni, *
sveto je ime njegovo.
Od koljena do koljena dobrota je njegova *
nad onima što se njega boje. "

Ona čije ime znači i Voljena od Yah, i More gorčine. Theotokos.
A nju, koja se se kao Majka Isusova, ispravno naziva i Majkom Crkve, protestanti većinom odbacuju, nas koji nju častimo kao zagovornicu pred Isusom, nazivaju paganima, a Nju upoređuju sa ćerkom Geba i Nut. Zato i ovi zakoni, zato i sve ovo. kada čovek odbaci Istinu, prihvata ili klanjanje samom sebi, otvoreno i bez skrupula, ili se klanja Lažima i ljudskim tvorevinama, kao što to čine i ovi koji ovde na forumu vrše prozelitizam za svoju "vesnicu" iako tvrde da to rade u ime "boga".

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Objavljena su imena 300 katoličkih sveštenika, ostatak pročitajte na ATV.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Franjo postaje prvi papa koji će posjetiti “centar” islama

Posted on 2. Februara 2019.

Kada Franjo u nedjelju postane prvi papa u posjetu Arapskom poluotoku, učinit će još jedan važan korak u gradnji mostova s islamom i potvrditi međureligijski dijalog kao kamen temeljac svoga papinstva.

Povijest odnosa papinstva i muslimanskog svijeta duga je, komplicirana, nerijetko i krvava. Franjo prema muslimanima stoga nastupa bratski i sa željom da prevlada vjerske podjele.
“Ovaj se papa razlikuje od prethodnika Benedikta XVI. jer preferira susrete s ljudima, a ne teološko mudrovanje”, rekao je Valentino Cottini, predavač islamsko-kršćanskih odnosa na Papinskom institutu za arapske i islamske studije (PISAI) u Rimu.

B,portal

Doće kod svoje ćerke.

Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
224
Игуман манастира Ватопед Јефрем стигао је у Кијев на устоличење УПЦ , али је доживео инфаркт

d181d182d0b0d180d0b5d186.jpg

извор:Све јереси

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
али је доживео инфаркт

Kakvo jadno davanje vijesti. Utopila se porodica na Skadarskom jezeru i još jedan čovjek, a vozio ih je sveštenik, pa bi sada neko trebao da tumači da je to kazna za njih i za sveštenika.

Ma fuj odvratni ste.

Papa Franjo i veliki imam Ahmad al-Tayyeb potpisali istorijsku deklaraciju bratstva

Dva vjerska poglavara potpisali su danas istorijsku deklaraciju bratstva, pozivajući na mir među nacijama, religijama i rasama.

BUKA portal / 04. Februar 2019

:

Papa Franjo, svjetski vođa katolika i veliki imam Ahmed al-Tayeb na ceremoniju u Abu Dhabiju potpisali su deklaraciju kojom se obećava da će zajedno raditi na borbi protiv eksremizma. Potpisali su je u ime svih žrtava rata, progona i nepravde.
"Odlučno izjavljujemo da religije nikada ne smiju poticati na rat, mržnju, neprijateljstvo i ekstremizam niti smiju poticati nasilje i prolijevanje krvi", piše u Deklaraciji. U prvom papinskom posjetu Arapskom poluotoku, kolijevci islama, papa je pozvao na okončanje ratova na Bliskom istoku, navodeći Jemen, Siriju, Irak i Libiju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Opet vijest iz KC papa je govorio o odnosu sveštenika i kaluđerica, ostalo pročitajte na portalima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Opet vijest iz KC papa je govorio o odnosu sveštenika i kaluđerica, ostalo pročitajte na portalima.

Pusti se antonija napada na protestante...prvo ocistite ves u svojoj kuci...ovo bih nazvao "skandal za skandalom"

Najgora otkrića tek slijede

Tražili ste, poslušajte:

Traženje pravde za žrtve seksualnog zlostavljanja u Crkvi adventista sedmog dana

Kao i druge vjerske organizacije i institucije, i Crkva adventista sedmog dana ima dugu i tužnu povijest seksualnog zlostavljanja djece. U Sjedinjenim Američkim Državama, stotine pa i veći broj djece Adventista zlostavljana su u adventističkim crkvama, školama, kampovima i programima za mlade i djecu, kao što su Adventurers.

Do sada nije bilo javnih objava o broju zlostavljane djece u crkvi Adventista sedmog dana, za razliku od nedavnog izvještaja „Pennsylvania grand jury“ koji je uključivao Katoličku crkvu ili javnog objavljivanja seksualnih zlostavljanja djece u raznim izviđačkim grupama. Međutim, mi kao pravni zastupnici klijenata zlostavljanih u nutar SDA, znamo da je „Adventist Risk Management“, službeno osiguravajuće društvo za Crkvu adventista sedmog dana, riješilo zahtjeve za više od 500 žrtava seksualnog zlostavljanja djece u SAD-u.

Problem zlostavljanja djece u Crkvi Adventista sedmog dana posebno je pojačan zbog široke mreže adventističkih škola u cijeloj Americi i širom svijeta. Ove škole, posebice internati, stvaraju izolirane zajednice koje olakšavaju zlostavljačima da zlostavljaju ranjivu djecu, a da ih njihove odrasle kolege ne razotkrivaju.

Kao i druge crkve i organizacije, Crkva adventista sedmog dana loše reagira na tvrdnje o zlostavljanju djece, često umanjivanjem, odbijanjem ili čak prikrivanjem. Na primjer, ovdje u Oregonu, vodstvo SDA Crkve izabralo je osuđenog zlostavljača djeteta pod imenom Leslie “Les” Bovee da vodi adventističku crkvenu grupu mladih pod nazivom Pathfinder Club u crkvi u Veneti, Oregon, iako su znali da je upravo pušten iz zatvora u kojem je bio zbog „milovanja djeteta“. Crkveni vođe su čak dopustili Boveeu da nastavi volontirati nakon što su saznali da je seksualno zlostavljao djecu u grupi.

Postigli smo uspješna financijska rješenja za sve naše klijente. Ali za njih je još važnije bilo to što su našli pravdu za nepravde koje su im činili dok su bili djeca. Crkva adventista sedmog dana nije ih uspjela zaštititi i konačno za to snosi odgovornost.

Ako ste vi ili netko koga poznajete zlostavljani ili seksualno iskorištavani u Crkvi adventista sedmog dana i ako o tome želite s nekim razgovarati, kontaktirajte nas na 503-616-5007. Vaš poziv će biti povjerljiv.

Izvor: https://dumaslawgroup.com/finding-j...al-abuse-in-the-seventh-day-adventist-church/

Na jednom drugom mjestu nalazimo:

John Jay Report“ je izvješće koje je pod punim nazivom „Priroda i opseg problema seksualnog zlostavljanja maloljetnika od strane katoličkih svećenika i đakona u SAD-u“, izradio „John Jay College of Criminal Justice“. Razdoblje koje je obuhvaćeno ovom studijom započelo je 1950., a završilo se 2002. godine.

U ovom izvješću je utvrđeno da je u razdoblju od 1950. do 2002. godine ukupno 10.667 osoba iznijelo navode o seksualnom zlostavljanju djece.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Napravimo sada vrlo jednostavnu matematičku računicu.

1. Katolici

Broj katolika u SAD-u: 75.000.000 (75 milijuna)
Broj zlostavljane djece: 11.000 (11 tisuća)
---------------------------------------------------------------------
učestalost zlostavljanja: 11.000 / 75.000.000 = 0.147 promila

2. Adventisti sedmog dana

Broj Adventista u SAD-u: 1.000.000 (1milijun)
Broj zlostavljane djece: 500 (pet stotina)
---------------------------------------------------------------------
učestalost zlostavljanja: 500 / 1.000.000 = 0.500 promila
-----------------------------------------------------------------------------------
Rekapitulacija: Adventisti (0.500 prom.) / Katolici (0.147 prom.) = 3.4 (340 %)

Zaključak: U institucijama crkve Adventista sedmog u SAD-u, djeca su seksualno zlostavljana 3.4 puta više (340%) nego u institucijama Katoličke crkve.

P.S. 3.4 puta više. Tražili ste, slušajte.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zaključak: U institucijama crkve Adventista sedmog u SAD-u, djeca su seksualno zlostavljana 3.4 puta više (340%) nego u institucijama Katoličke crkve.

P.S. 3.4 puta više. Tražili ste, slušajte.

Ne bih da se mešam u ovo, ali Slape, situacija je još gora ako se u ovu analizu unesu promenljive ostalih Sola Scriptura. Nemojmo misliti da i tamo nema zlostavljanja" Pedofilija i seksualno iskorišćavanje i maltretiranje dece nije isključivo "crkvena" pojava, iako bi moderni sotonski mediji to tako hteli da prikažu, posebno u državama o kojima nam jedan od akolita EGWizma ovde konstantno ponavlja kao o rajskim vrtovima na zemlji i primerima "blagoslova".

Natrag