Osim toga, da su se takve stvari desile u dvoristu Adventisticke crkve, svi bi osuli paljbu na Adventiste zbog toga.
Kakvo "dvoriste", ovde se ne radi o dvoristu crkve i to je kljucno! Radi se o "porti", a to je podrucje okolo crkve koje nije "u samoj crkvi"!
Jel to shvatas?
I za sta nas onda optuzujes?
Kakve veze ima ako se neka manifestacija odrzava ispred crkve, odnosno u toj ulici?
Ja ne znam stvarno o cemu ti pricas ili ti neces da priznas da si ti pogresio i da ovo nema veze sa crkvom?
Crkva je samo odlucila da ne protestuje sto ce se neki skup odrzati ispred njenog zdanja, na trgu inace. . I dala je blagoslov, ne osecajuci se ugrozenom.
Po tebi i onaj trgovac sto mu je lokal sa ulice, treba da protestuje sto se ispred njegovog lokala okuplja masa ljudi povodom neke svecanosti.
Stvrano svasta!
To nisu bezazlene stvari, jer i jedna zla misao moze biti veliki greh pred Bogom.
Kakva zla misao o cemu ti? Treba li adventisticka crkva da protestuje sto se ispred njenog objekta tokom nove godine okuplja masa ljudi povodom proslave NG?
Adventisti imaju koncerte, ali iskljucivo duhovne i klasicne muzike
Ovo nisu nikakvi "pravoslavni koncerti" niti ih crkva organizuje, to znas i sam. Mi sa tim nemamo nista, neka ljudi proslavljaju, sve dok nikog ne ugrozavaju.
A zasto niste toliko glasni u sprecavanju gej parade (koja itekako ugrozava ljude) nego vam ovo upada u oci, sasvim nebitno takmicenje!
Tvoje koment. ću da kopiram i da ih širim dalje. Ne sve. Sada mi je žao što sam se izvinio za ono, sa tobom se ne može normalno rasp.
Ali nije to formalizam nego bezobrazluk.
Tripo brate, pa ti nastavljas opet po starom. Kazi mi sta ce ti to? Covek misli drugacije i ti ga omalovazavas i napadas kao da je bezobrazan i ne znam sta. A nicim on bezobrazluk pokazao nije.
Bog je uspostavio kao mjerilo djela
Nadji mi samo u bibliji, gde je Bog rekao da su dela pokazatelj "ispravnosti neke zajednice"? Nadji gde je Isus sagledavao dela "globalno" i po delima ocenjivao zajednice???
E kad mi to nadjes, momentalno stajem na tvoju stranu!
Nikada i nigde Bog delima nije ocenjivao istinitost ucenja neke zajednice!