Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nikako da shvati da je njegova "religija" kriva, tačnije iskrivljena u samoj svojoj srži.

Zbog takve besmislice koju može svako iznijeti Bog je uspostavio kao mjerilo djela. Tako da tvoja izjava nije tačna.

Djela su mjerilo. Vidimo vaša, nećete da živote u svojim državama koliko su jadne i bijedne.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Osim toga, da su se takve stvari desile u dvoristu Adventisticke crkve, svi bi osuli paljbu na Adventiste zbog toga.
Kakvo "dvoriste", ovde se ne radi o dvoristu crkve i to je kljucno! Radi se o "porti", a to je podrucje okolo crkve koje nije "u samoj crkvi"!

Jel to shvatas?

I za sta nas onda optuzujes?

Kakve veze ima ako se neka manifestacija odrzava ispred crkve, odnosno u toj ulici?

Ja ne znam stvarno o cemu ti pricas ili ti neces da priznas da si ti pogresio i da ovo nema veze sa crkvom?

Crkva je samo odlucila da ne protestuje sto ce se neki skup odrzati ispred njenog zdanja, na trgu inace. . I dala je blagoslov, ne osecajuci se ugrozenom.

Po tebi i onaj trgovac sto mu je lokal sa ulice, treba da protestuje sto se ispred njegovog lokala okuplja masa ljudi povodom neke svecanosti.

Stvrano svasta!

To nisu bezazlene stvari, jer i jedna zla misao moze biti veliki greh pred Bogom.
Kakva zla misao o cemu ti? Treba li adventisticka crkva da protestuje sto se ispred njenog objekta tokom nove godine okuplja masa ljudi povodom proslave NG?

Adventisti imaju koncerte, ali iskljucivo duhovne i klasicne muzike
Ovo nisu nikakvi "pravoslavni koncerti" niti ih crkva organizuje, to znas i sam. Mi sa tim nemamo nista, neka ljudi proslavljaju, sve dok nikog ne ugrozavaju.

A zasto niste toliko glasni u sprecavanju gej parade (koja itekako ugrozava ljude) nego vam ovo upada u oci, sasvim nebitno takmicenje!

Tvoje koment. ću da kopiram i da ih širim dalje. Ne sve. Sada mi je žao što sam se izvinio za ono, sa tobom se ne može normalno rasp.

Ali nije to formalizam nego bezobrazluk.
Tripo brate, pa ti nastavljas opet po starom. Kazi mi sta ce ti to? Covek misli drugacije i ti ga omalovazavas i napadas kao da je bezobrazan i ne znam sta. A nicim on bezobrazluk pokazao nije.

Bog je uspostavio kao mjerilo djela
Nadji mi samo u bibliji, gde je Bog rekao da su dela pokazatelj "ispravnosti neke zajednice"? Nadji gde je Isus sagledavao dela "globalno" i po delima ocenjivao zajednice???

E kad mi to nadjes, momentalno stajem na tvoju stranu!

Nikada i nigde Bog delima nije ocenjivao istinitost ucenja neke zajednice!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nadji mi samo u bibliji, gde je Bog rekao da su dela pokazatelj "ispravnosti neke zajednice"?

Pa to ima već sam davao te stihove.

Nadji gde je Isus sagledavao dela "globalno" i po delima ocenjivao zajednice???

Ima i to.

Već sam ih davao tako da bi ponavljanje stihova tebi bilo krajnje besmisleno jer svejedno ne bi verovao.

I ovo ću da kopiram, tvoje. Servius je nečasno izvrnuo moje riječi, kako nije mogao da ih ospori onda je izmislio da sam nešto rekao što nisam.
To naravno nisi video.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I ovo ću da kopiram, tvoje. Servius je nečasno izvrnuo moje riječi, kako nije mogao da ih ospori onda je izmislio da sam nešto rekao što nisam.

Hmm, ko sve danas govori o časti....

Tripo brate, pa ti nastavljas opet po starom. Kazi mi sta ce ti to? Covek misli drugacije i ti ga omalovazavas i napadas kao da je bezobrazan i ne znam sta. A nicim on bezobrazluk pokazao nije.

Nikada on nije ne prestajao da bude takav. I naravno da će omalovažavati svakog ko misli drugačije. I to ne zato što je on takav, nego zato što se identifikovao sa "naukom" one iz Maine-a. A to automatski znači takvo ponašanje.

Nadji mi samo u bibliji, gde je Bog rekao da su dela pokazatelj "ispravnosti neke zajednice"? Nadji gde je Isus sagledavao dela "globalno" i po delima ocenjivao zajednice???

Takvi "stihovi" ne postoje. Nikada nisu ni postojali. Hrišćanstvo nije kolektivistička religija kakvim bi da je predstave oni čiji je naglasniji akolit bezobrazno ne bezobrazni.

A zasto niste toliko glasni u sprecavanju gej parade (koja itekako ugrozava ljude) nego vam ovo upada u oci, sasvim nebitno takmicenje!

Hahahaha. Mire, ta "parada" im ne smeta. Kao što im ne smetaju ni abortusi, spiritizam same osnivačice i tome slično. Uostalom da im i smeta, i da trebaju bilo šta da kažu o tome opet bi pljuvali po Crkvi.

Jedina stvar koja bi njih naterala da bilo šta kažu bila bi odluka države da je za sve njene građane pod pretnjom kazne NEDELJA obavezno neradna.

Kakva zla misao o cemu ti? Treba li adventisticka crkva da protestuje sto se ispred njenog objekta tokom nove godine okuplja masa ljudi povodom proslave NG?

Da li je on svestan šta priča? Ako je po njima i jedna zla misao greh pred Bogom, zašto onda oni o svim ostalima najgore misle? Da ih možda od greha ne štiti senka, jelo i pilo?

Zbog takve besmislice koju može svako iznijeti Bog je uspostavio kao mjerilo djela. Tako da tvoja izjava nije tačna.

Djela su mjerilo. Vidimo vaša, nećete da živote u svojim državama koliko su jadne i bijedne.

Koji Bog? Jesi li siguran da se zaista radi o Bogu? Uostalom, jesi li siguran da ti uopšte znaš šta je besmislica?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Djela su pokazala ko ima vjeru i ko misli da ima..
A gde je Isus rekao da su dela ta koja pokazuju da li je neka zajednica ispravna? Nadji mi gde je Isus ili bilo koji apostol delima vrednovao zajednice?

Upravo je suprotno "koji Duh ne priznaje da je Isus u telu dosao nije od Boga" - dakle po nauci!

Ti uopste ne znas sta biblija kaze po tom pitanju..

Jedina stvar koja bi njih naterala da bilo šta kažu bila bi odluka države da je za sve njene građane pod pretnjom kazne NEDELJA obavezno neradna.
A obavezan homoseksualizam im ne bi bio "zig zveri"???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
NAJVECE DELO PO KOME SE PREPOZNAJE BOZA CRKVA JE LJUBAV

"Po tom će svi poznati da ste moji učenici ako uzimate ljubav među sobom" ( Jovan 13. 35 )

OSIM LJUBAVI PODRZAZUMEVAJU SE I SVA DRUGA DELA

"Kakva je korist, braćo moja, ako ko reče da ima veru a dela nema? Zar ga može vera spasti?...
Ali hoćeš li razumeti, o čoveče sujetni! Da je vera bez dela mrtva?" ( Jakov 2. 14 i 20 )

LJUBAV BOZJU IMA ISKLJUCIVO ZAJEDNICA KOJA DRZI ZAPOVESTI BOZJE I REC BOZJU

"Ko ima zapovijesti moje i drži ih on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.
Reče mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! šta je to da ćeš se nama javiti a ne svijetu?
Isus odgovori i reče mu:
ko ima ljubav k meni, držaće riječ moju; i otac moj imaće ljubav k njemu: i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.
Koji nema ljubavi k meni ne drži mojijeh riječi; a riječ što čujete nije moja nego oca koji me posla" ( Jovan 14. 26 )

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A obavezan homoseksualizam im ne bi bio "zig zveri"???

Po onome što oni nazivaju "naukom" ne.

Njima je žig zveri Dan Gospodnji. Drugima je to papa, i tako u nedogled. U stvarnosti žig zveri je čip kojim se nečastivi sprema da kontroliše svakoga. A njegova "religija" je TOLERANCIJA. Svako ko se pokori toleranciji, pokloniće se Zveri, i dobiti žig, čip, dakle i pravo da postoji u đavolovom Novus Ordo Seclorvm. Već danas imaš najavu toga. Ljudi gube poslove, zatvaraju im se radnje, blokiraju im se računi, sve samo zato što su protiv TOLERANCIJE i njenog sveštenstva duginih boja.

Sveto Pismo je jasno da jasnije ne može biti, samo što ljudi u svojoj zaslepljenosti padaju na zavođenje zloga i njegovih "anđela" pa veruju nekakvim "naukama" došlim iz uma onih što su padali u trans.

Nije za ovu temu, ali ne treba o tome ćutati.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pecat Bozji je u starom zavetu ZAKON BOZJI I SUBOTA, koje je Bog rekao da se stave na ruku i celo.

U novom zavetu zig zveri se stavlja na ruku i celo, sto znaci da je to suprotnost Bozjem zakonu, to je ljudski zakon suprotan Bozjem.

Kontekst je jasan, i ovaj pojam se sagledava u njemu, a ne u nasem licnom misljenju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
NAJVECE DELO PO KOME SE PREPOZNAJE BOZA CRKVA JE LJUBAV

"Po tom će svi poznati da ste moji učenici ako uzimate ljubav među sobom" ( Jovan 13. 35 )

Točno, upravo je tako.

LJUBAV BOZJU IMA ISKLJUCIVO ZAJEDNICA KOJA DRZI ZAPOVESTI BOZJE I REC BOZJU

Onda to sigurno niste vi Adventisti sedmog dana, jer kršite Božju zapovijed najstrašnijim i najkrvavijim zločinima - ubijate djecu u utrobama majki.

Natrag