Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Prvi put nakon 300 godina otkrivene stepenice kojima hodao Isus

Foto: AP/Andrew Medichini

Foto: AP/Andrew Medichini

Turisti i vernici koji posete baziliku San Ðovani in Laterno u Rimu ponovo imaju od ovog Uskrsa jedinstvenu priliku da vide, ali i da se popunu Svetim stepenicama, koje su otkrivene prvi put u poslednjih 300 godina, a kojima je, kako se veruje, hodao razapeti Isus do Pontia i Pilata, čoveka koji mu je presudio.

Turisti i vernici koji posete baziliku San Ðovani in Laterno u Rimu imaju ovog Uskrsa jedinstvenu priliku da vide, ali i da se popunu Svetim stepenicama, koje su otkrivene prvi put u poslednjih 300 godina, a kojima je, kako se veruje, hodao razapeti Isus do Pontia i Pilata, čoveka koji mu je presudio.

Stepenice poznate po latinskom nazivu kao Scala Sancta - prekrivene daskama od orahovog drveta biće otkrivene u naredna dva meseca, nakon opsežnog projekta restauracije.

U potrazi za stvarnim Isusom: Šta arheologija otkriva o životu jedne od najuticajnijih ličnosti u istoriji

U originalu stepenice su prekrivene mermerom i na njima se na tri mesta nalaze tri kapi Isusove krvi, za koje se tvrdi da su pale tokom njegovog penjanja. Te kapi su obeležene srednovekovnim krstovima i turisti ne prestaju da ih ljube i dodiruju dok se na kolenima penju ka njihovom vrhu, preneo je CNN.

Pogledajte i Ime Pontije Pilata dešifrovano na prstenu pronađenom pored Vitlejema

Od podnožja do vrha ima ukupno 28 stepenika kojima je, kako se navodi u Jevanđelju po Janovu, Isus nekoliko puta prošao.

Iako nema pisanih tragova, otac Frančesko Guera, rektor Svetih stepenica, kaže da je prema predanju majka cara Konstantina, Helen, inače, pasionirana kolekcionarka relikvija Isusa u 4. veku, tražila da joj se stepenice donesu u Jerusalim.

National geographic

Pazi ovo svete stepenice.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Štosom to ja slagala , ako se smije znat
Čekam da odgovore. Mada predosećam da se radi o nečemu što je u suprotnosti sa doktrinom "remnant church"... No to nije bitno. Sve što ih razotkriva reći će da je laž. Pitanje se samo da li time brane doktrinu od razotkrivanja, ubeđujući druge da je to što se o njima govori laž, ili sebe zavaravaju, misleći da ponavljanjem "laž, Laž" istinu mogu preokrenuti. Ako je prvo, jadno je i žalosno, a ako je drugo, jadni su i žalosni.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Antonija, udruzila si se u lazima sa ostalima.

Ali razumno, jer s kim si takav si.

Pa oni su svi takvi, samo neki duže glume, neki kraće, neki odmah pokažu pravo lice, a neki to na drugačiji način pokažu.

Isti unutra, samo različita odjeća.

Bila jedna pravoslavka, kao ona će mene da vrati u vjeru, pa sa mnom sve fino, kulturno u PP na FB, a kada sam joj počeo odg. i osporavati navode Biblijom, onda se razbjesnila, počela je da vrijeđa, psuje, kasnije sam saznao da je bila narkomanka, naravno neću reći njeno ime.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Antonija, udruzila si se u lazima sa ostalima.

Ali razumno, jer s kim si takav si.
Ti si se udruzio sa onim s kim sam mislio da nikad neces, sa Tripom.. Koji se raduje teroristickim napadima protiv Hriscana!

neki odmah pokažu pravo lice, a neki to na drugačiji način pokažu.

Pa to je i bio cilj, isprovocirati sagovornika da kao pokazes "njegovo pravo lice"! To je toliko jadno! Svaki covek moze da pukne, pukao je i apostol Pavle pa se posvadjao sa Petrom, ali nije zato bio lazan! A ti jadan pa mislis da ce to dokazati da mi nismo od Boga :)

E, pa to otkriva samo kakav si ti, da bratu podmeces nogu kako bi ga diskreditovao! Stanje tvoga srca!!! I jos se radujes teroristickim napadima protiv Hriscana.

Uzas jedan!!!

Nista nisi slagala, nego oni moraju reci da ti lazes da bi sakrili svoje lazi, shvatas? :)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Koji se raduje teroristickim napadima protiv Hriscana!

Eto vidiš Laodik. koji je to nivo rezonovanja.

Pa to je i bio cilj, isprovocirati sagovornika da kao pokazes "njegovo pravo lice"!

Opet projektuješ sebe, ja sam istinu branio Biblijom, a to vama smeta, a jeste se pokazalo vaše pravo lice.

To je toliko jadno!

Misliš na vaše države.

Svaki covek moze da pukne, pukao je i apostol Pavle pa se posvadjao sa Petrom, ali nije zato bio lazan!

Vi dobijate ono što su dobili fariseji.

A ti jadan pa mislis da ce to dokazati da mi nismo od Boga

Opet projektuješ sebe.

da ce to dokazati da mi nismo od Boga

To najbolje vaša djela dokazuju.

E, pa to otkriva samo kakav si ti, da bratu podmeces nogu kako bi ga diskreditovao!

Pa to je moj arg.

Stanje tvoga srca!!! I jos se radujes teroristickim napadima protiv Hriscana.

Kao i ovdje.

Vidimo to po vašim djelima.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa to je i bio cilj, isprovocirati sagovornika da kao pokazes "njegovo pravo lice"! To je toliko jadno! Svaki covek moze da pukne, pukao je i apostol Pavle pa se posvadjao sa Petrom, ali nije zato bio lazan! A ti jadan pa mislis da ce to dokazati da mi nismo od Boga :)

E, pa to otkriva samo kakav si ti, da bratu podmeces nogu kako bi ga diskreditovao! Stanje tvoga srca!!! I jos se radujes teroristickim napadima protiv Hriscana.
Pa naravno da je njemu to bio cilj. Takvi kao on se ne vraćaju u veru, ni u jednu. Njegov bog, je njegovo dupe, njegov ego. Što je najgore od svega, u svojoj aroganciji, takvi kao on misle da nikada neće pasti. A padnu tako što tresnu povlačeći sve naivne sa sobom. Prava slika i prilika onih američkih telećih evanđelista. Fil Kolins ih je lepo opisao u onoj svojoj pesmi "Jesus he knows me".
Da Mire, on je mislio da će time dokazati da mi nismo od Boga. Pa vidiš da je dokazao, mi i nismo od boga. Nama Bog nije Tripov ego. Niti nam je bog ljudskih ruku delo. Nama je Bog Otac-Sin-Sveti Duh, Trostruko Sveti, Onaj Koji Jeste. Svesilni. A ne neki tamo umišljeni narcisoidni podlac koji podmeće noge i samo gleda kako bi nekoga diskreditovao. A to čini samo iz jednog razloga. Da svi vide kako je on "pravedan", "savršen" jer navodno ima "biblijsku nauku". Pravi đed bogumila, pravi katar. Svaki njegov post, svaka izjava vrišti ka Bogu i ljudima: "Gledajte i divite mi se, grešnici, vi pravedni niste, a JA JESAM, mene slušajte" - i posle se ja pravim bogom, kako su me već optuživali.
To što on krši sve zapovesti sem one o shabatu (ne sme to da se dira to svetli, mož da te ubije struja) to nije važno. Što se raduje patnjama Hrišćana, i to nije važno. Misli da mu se može, on je bezgrešan.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Amfilohije: FRANCUSKI VOJNICI UNIŠTAVALI 150 CRKAVA NA KOSOVU

Mitropolit Amfilohije: Žao mi je Francuza

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao da žali zbog požara na katerdrali Notr Dam u Parizu, ali se osvrnuo i na uništene crkve na Kosovu i Metohiji

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao da žali zbog požara na katerdrali Notr Dam u Parizu, ali se osvrnuo i na uništene crkve na Kosovu i Metohiji.

– Žao mi je kroz šta prolaze naša braća Francuzi zbog požara na katedrali Notr Dam sa koje su se posle Kosovskog boja čula zvona. Međutim, mi pamtimo da su vojnici te zemlje učestvovali u uništavanju 150 naših crkava na Kosovu i Metohiji, a među njima i Bogorodice Ljeviške koja je isto tako lepa kao Notr Dam – kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije na pesničkoj večeri Ranka Jovovića u Danilovgradu.

Mitropolit se osvrnuo na rušenje kapele na Lovćenu od onih koji su je stavili u grb Crne Gore.

– Sin princa Mihaila, Nikola Petrović, koji živi u Parizu i na žalost ne sledi dela svoga oca koji je branio rušenje kapele na Lovćenu. Utroba Lovćena je razorena i iz njene dubine čujemo Njegoševu vrisak. I posle svega Nikola deli neke savete Francuzima, dok o srušenoj lovćenskoj kapeli ni reči. Ono što je božje to je neuništivo, i to treba da znaju oni koji danas vode Crnu Goru.

Amfilohije je sa žaljenjem konstatovao da vlast u Crnoj Gori pokušava da izbriše sve ono što je neizbrisiv.

– Čak i ono što Bog ne može da poništi ono što se desilo, za vlast to ne važi. Pa i kada je u pitanju 1918. Sukob pre sto godina bio je dinastičke prirode, a ne nacionalni i jezički. Kralj-đed, sukobio se sa svojim unukom iz vlastoljublja, jedinog kralja rođenog na Cetinju. Aleksandar je obnovio kapelu na Lovćenu, mada je u prvi mah hteo da podigne mauzolej, ali ga je u tome sprečio Gavrilo Dožić – podsetio je mitropolit Amfilohije.

Nedeljnikafera

Zar niste braća, a ovamo uništavate svojoj braći hramove.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Evo sta je laz:

Recimo kao ti , koji tvrdiš datise i sam Bog ukazao , koji gledaš kroz kuglu ,i piramide , a svetu Mariju odbacuješ , Bože dragi jakogli Hrišćanina

Hajde ovo prvo, ali za kuglu je cista glupost.

Za Keopsovu piramidu sam objasnio, da je Bog u vreme Josifovog prebivanja u Egiptu, koji je bio Faraonov savetnik, lekar, graditelj, Bog blagoslovio Egipatsku naciju, i otkrivao sebe i svoju volju na nacin o kome sam tada pisao.

Mariju ne odbacujem kao biblijsku licnost i Isusovu majku, ali ne prihvatam idolopoklonicku sluzbu Mariji, niti ideju da je ona posrednik pred Bogom.

Po bibliji jedini posrednik je Isus.

Evo biblijskih dokasza:

ISUS JEDINI SPASITELJ I POSREDNIK PRED BOGOM:

"A kad se navrši vreme, posla Bog Sina svog Jedinorodnog, koji je rođen od žene i pokoren zakonu,
Da iskupi one koji su pod zakonom, da primimo posinaštvo"
( Galatima poslanica 4. 4 - 5 )

"Jer Hristos još kad slabi bejasmo umre u vreme svoje za bezbožnike.
Jer jedva ko umre za pravednika; za dobroga može biti da bi se ko usudio umreti.
Ali Bog pokazuje svoju ljubav k nama što Hristos još kad bejasmo grešnici umre za nas"
( Rimljanima poslanica 5. 6 - 8 )

"Da je na znanje svima vama i svemu narodu Izrailjevom da u ime Isusa Hrista Nazarećanina, kog vi raspeste, kog Bog podiže iz mrtvih, stoji ovaj pred vama zdrav.
Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja;
Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti"
( dela apostolska 4. 10 - 12 )

"I kuda ja idem znate, i put znate.
Reče mu Toma: Gospode! ne znamo kuda ideš; i kako možemo put znati?
Isus mu reče: ja sam put i istina i život; niko neće doći k ocu do kroza me"
( jevanđelje po Jovanu 14. 4 - 6 )

"Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus,
Koji sebe dade u otkup za sve, za svjedočanstvo u svoje vrijeme"
( 1 Timotiju poslanica 2. 5 - 6 )\

"Dječice moja! ovo vam pišem da ne griješite; i ako ko sagriješi, imamo zastupnika kod oca, Isusa Hrista pravednika,
I on očišća grijehe naše, i ne samo naše nego i svega svijeta"
( 1 poslanica Jovanova 2. 1 - 2 )

"Budući, pak, da deca imaju telo i krv, tako i On ( Isus ) uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest đavola;
I da izbavi one koji god od straha smrti u svemu životu biše robovi.
Jer se zaista ne primaju anđeli, nego se prima seme Avraamovo.
Zato beše dužan u svemu da bude kao braća, da bude milostiv i veran poglavar sveštenički pred Bogom, da očisti grehe narodne.
Jer u čemu postrada i iskušan bi u onome može pomoći i onima koji se iskušavaju"
( Jevrejima poslanica 2. 14 - 18 )

"Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.
Svi mi kao ovce zađosmo, svaki nas se okrenu svojim putem, i Gospod pusti na Nj bezakonje svih nas"
( knjiga proroka Isaije 53. 5 - 5 )

"Opravdavši se, dakle, verom, imamo mir s Bogom kroz Gospoda svog Isusa Hrista,
Kroz kog i pristup nađosmo verom u ovu blagodat u kojoj stojimo, i hvalimo se nadanjem slave Božije"
( Rimljanima poslanica 5. 1 - 2 )

"Blagosloven Bog i otac Gospoda našega Isusa Hrista, koji nas je blagoslovio svakijem blagoslovom duhovnijem na nebesima kroz Hrista;
Kao što nas izabra kroz njega prije postanja svijeta, da budemo sveti i pravedni pred njim u ljubavi,
Odredivši nas naprijed kroz Isusa Hrista sebi na posinaštvo, po ugodnosti volje svoje,
Na pohvalu slavne blagodati svoje kojom nas oblagodati u ljubaznome,
U kome imamo izbavljenje krvlju njegovom, i oproštenje grijeha, po bogatstvu blagodati njegove"
( Efescima poslanica 1. 3 - 7 )

"Šta ćemo dakle reći na ovo? Ako je Bog s nama, ko će na nas?
Koji dakle svoga sina ne poštedje, nego ga predade za sve nas, kako dakle da nam s njim sve ne daruje?
Ko će optužiti izbrane Božije? Bog koji pravda?
Ko će osuditi? Hristos Isus koji umrije, pa još i vaskrse, koji je s desne strane Bogu, i moli za nas?"
( Rimljanima poslanica 8. 31 - 34 )

ISUS POSREDNIK I PRVOSVEŠTENIK U NEBESKOJ SVETINJI:

"A ovo je glava od toga što govorimo: imamo takvog Poglavara svešteničkog koji sedi s desne strane prestola Veličine na nebesima;
Koji je sluga svetinjama i istinitoj skiniji, koju načini Gospod, a ne čovek"
( Jevrejima poslanica 8. 1 - 2 )

"Ali došavši Hristos, poglavar sveštenički dobara koja će doći, kroz bolju i savršeniju skiniju, koja nije rukom građena, to jest, nije ovog stvorenja,
Ni s krvlju jarčijom, niti telećom, nego kroz svoju krv uđe jednom u svetinju, i nađe večni otkup.
Jer ako krv junčija i jarčija, i pepeo juničin, pokropivši njom opoganjene, osvećuje na telesnu čistotu.
A kamoli neće krv Hrista, koji Duhom Svetim sebe prinese bez krivice Bogu, očistiti savest našu od mrtvih dela, da služimo Bogu Živom i Istinitom?"
( Jevrejima poslanica 9. 11 - 14 )

"Imajući dakle velikoga poglavara svešteničkoga, koji je prošao nebesa, Isusa sina Božijega, da se držimo priznanja.
Jer nemamo poglavara svešteničkoga koji ne može postradati s našijem slabostima, nego koji je u svačemu iskušan, kao i mi osim grijeha.
Da pristupimo dakle slobodno k prijestolu blagodati, da primimo milost i nađemo blagodat za vrijeme kad nam zatreba pomoć"
( Jevrejima poslanica 4. 14 - 16 )

"I oni mnogi biše sveštenici, jer im smrt ne dade da ostanu.
A ovaj, budući da ostaje vavijek, ima vječno sveštenstvo.
Zato i može vavijek spasti one koji kroza nj dolaze k Bogu, kad svagda živi da se može moliti za njih.
Jer takov nama trebaše poglavar sveštenički: svet, bezazlen, čist, odvojen od griješnika, i koji je bio više nebesa;
Kojemu nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najprije za svoje grijehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer on ovo učini jednom, kad sebe prinese.
Jer zakon postavlja ljude za sveštenike koji imaju slabost; a riječ zakletve koje je rečena po zakonu, postavi sina vavijek savršena"
( Jevrejima poslanica 7. 23 - 28 )

LJUDI NE MOGU BITI POSREDNICI PRED BOGOM - APOSTOLI SAMO LJUDI KOJI PROPOVEDAJU HRISTA:

"I jedan čovek u Listri seđaše nemoćan u nogama, i beše hrom od utrobe matare svoje, i ne beše nikad hodio.
Ovaj slušaše Pavla gde govori. Pavle pogledavši na nj i videvši da veruje da će ozdraviti,
Reče velikim glasom: Tebi govorim u ime Gospoda Isusa Hrista, ustani na svoje noge upravo. I skoči, i hođaše.
A kad vide narod šta učini Pavle, podigoše glas svoj govoreći likaonski: Bogovi načiniše se kao ljudi, i siđoše k nama
I nazivahu Varnavu Jupiterom, a Pavla Merkurijem, jer on upravljaše rečju.
A sveštenik Jupitera koji beše pred gradom njihovim dovede junce, i donese vence pred vrata, i s narodom htede da prinosi žrtvu.
A kad čuše apostoli, Varnava i Pavle, razdreše haljine svoje, i skočiše među narod vičući i govoreći:
Ljudi! Šta to činite? I mi smo kao i vi smrtni ljudi, koji vam propovedamo jevanđelje da se od ovih lažnih stvari obratite k Bogu Živom, koji stvori nebo i zemlju i more i sve što je u njima;
Koji u prošavšim naraštajima beše pustio sve narode da idu svojim putevima:
I opet ne ostavi sebe neposvedočenog, čineći dobro, dajući nam s neba dažd i godine rodne, puneći srca naša jelom i veseljem.
I ovo govoreći jedva ustaviše narod da im ne prinose žrtve, nego da ide svaki svojoj kući. A dok oni življahu onde i učahu"
( dela apostolska 14. 8 - 18 )

PROKLET DA JE ČOVEK KOJI SE UZDA U ČOVEKA:

"Ovako veli Gospod: da je proklet čovjek koji se uzda u čovjeka i koji stavlja tijelo sebi za mišicu, a od Gospoda otstupa srce njegovo" ( dela apostolska 17. 5 )

Ne uzdajte se u knezove, u sina čovečijeg, u kog nema pomoći.
Iziđe iz njega duh, i vrati se u zemlju svoju: taj dan propadnu sve pomisli njegove.
Blago onome, kome je pomoćnik Bog Jakovljev, kome je nadanje u Gospodu, Bogu njegovom"
( psalam 146. 3 - 5 )

LJUDI SU SMRTNI I NE MOGU BITI POSREDNICI:

"Jer oni bez zakletve postaše sveštenici; a ovaj sa zakletvom kroz onoga koji mu govori: zakle se Gospod i neće se raskajati: ti si sveštenik vavijek po redu Melhisedekovu.
Toliko boljega zavjeta posta Isus jamac.
I oni mnogi biše sveštenici, jer im smrt ne dade da ostanu.
A ovaj, budući da ostaje vavijek, ima vječno sveštenstvo.
Zato i može vavijek spasti one koji kroza nj dolaze k Bogu, kad svagda živi da se može moliti za njih"
( Jevrejima poslanica 7. 21 - 25 )

Natrag