Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Sveštenik i časna sestra ubili drugu sestru jer ih je zatekla u polnom odnosu

Katolički sveštenik i časna sestra u Indiji osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubistva druge časne sestre prije skoro 30 godina.

Sveštenik Tomas Kotor i sestra Sefi osuđeni su u utorak zbog ubistva 21-godišnje sestre Abaje 1992. godine i uništavanja dokaza o ubistvu.

Ubili su je nakon što ih je slučajno zatekla kako imaju seksualni odnos, piše BBC.

Lokalna policija je u početku mislila da je mlada časna sestra oduzela sebi život. Međutim, naknadna istraga je pokazala da se radilo o ubistvu.

Časna sestra Sefi (55) nije javno komentarisala presudu, ali je Kotor (69) insistirao na tome da je nevin.

"Nisam pogriješio. Bog je sa mnom", rekao je lokalnim medijima.

Treći sveštenik, Hose Putrikail, optužen je za nezakonit polni odnos sa sestrom Sefi. I on je bio optužen za ubistvo 2008. godine, ali je kasnije oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Tijelo sestre Abaje pronađeno je u bunaru samostana,

Nezavisne

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Katolički sveštenik i časna sestra u Indiji osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubistva druge časne sestre prije skoro 30 godina.

Optužbe koje se iznose na račun drugih pojedinaca i drugih crkava mogu biti ispravne, i zato na suptilan način pružati grešniku izgovor za njegovo "duhovno đubretarstvo". Ali, bavljenje zlom čoveka uzdiže samo psihički, dok ga duhovno još dublje unižava jer, čovek se preobražava u ono što gleda. (Miloš Bogdanović, Zašto mnoštvo verskih zajednica)

;)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zla ima u svim crkvama, negde manje - negde vise, i moze predstavljati neki argument protiv, ali i ne mora, jer danas su sve crkve uglavnom puna polja kukolja, gde se zito fakticki i ne primecuje, dok se covek dobro ne namuci da pronadje pojedinacne stabljike sa punim kvalitetnim zrnom, koje se guse u tom moru kukolja.

Tako da je pokusaj upucivanja optuzbi na bilo koju adresu vrlo skakljiv i jalov posao, jer taj koji to cini - moze sam da bude diskreditovan i osramocen, sto smo videli vise puta ovde na forumu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Optužbe koje se iznose na račun drugih pojedinaca i drugih crkava mogu biti ispravne, i zato na suptilan način pružati grešniku izgovor za njegovo "duhovno đubretarstvo". Ali, bavljenje zlom čoveka uzdiže samo psihički, dok ga duhovno još dublje unižava jer, čovek se preobražava u ono što gleda. (Miloš Bogdanović, Zašto mnoštvo verskih zajednica)

;)

Hmm, no postavlja se pitanje kredibilnosti takvog "naučnog" argumenta, ako se zna da je upravo ono što sebe naziva "crkvom" i nekakvim ostatkom, a kome Bogdanović pripada, nastalo i održava se upravo na svakovrsnom, a pre svega duhovnom đubretarstvu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sveštenik i časna sestra ubili drugu sestru jer ih je zatekla u polnom odnosu

Sveštenik Tomas Kotor i sestra Sefi osuđeni su u utorak zbog ubistva 21-godišnje sestre Abaje 1992. godine i uništavanja dokaza o ubistvu.

Ubili su je nakon što ih je slučajno zatekla kako imaju seksualni odnos, piše BBC.

Lokalna policija je u početku mislila da je mlada časna sestra oduzela sebi život. Međutim, naknadna istraga je pokazala da se radilo o ubistvu.

Časna sestra Sefi (55) nije javno komentarisala presudu, ali je Kotor (69) insistirao na tome da je nevin.

"Nisam pogriješio. Bog je sa mnom", rekao je lokalnim medijima.

Treći sveštenik, Hose Putrikail, optužen je za nezakonit polni odnos sa sestrom Sefi. I on je bio optužen za ubistvo 2008. godine, ali je kasnije oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Tijelo sestre Abaje pronađeno je u bunaru samostana,

Nezavisne
O de si Tripo, moram priznati da nam je bez tebe dosadno! Dobro dosao nazad da nas zabavljas :)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Reci ce kako - "Bog kaznjava Pravoslavne pagane", pa da ih preteknem. Tripo, jel da nas Bog kaznjava? Tako nam i treba! Joj bas si mi nedostajao! :)

OŠTEĆENI PRAVOSLAVNI HRAMOVI U HRVATSKOJ: Sveštenici napuštaju svoje domove!

Primorani!

130441_hro-iguman-3_f.jpg

U zemljotresu koji je danas pogodio Hrvatsku srpski pravoslavni hramovi i parohijski domovi u Petrinji i Sisku pretrpeli su značajna oštećenja, saopšteno je večeras iz Srpske pravoslavne crkve (SPC).

- Oštećenja na hramu Svete Petke i parohijskom domu u Sisku su takva da su trajno onemogućena bogosluženja i život u njima. Takođe, i hram Svetog Spiridona kao i velelepno zdanje parohijskog doma u Petrinji toliko su oštećeni da su stavljeni van funkcije - rekao je za Informativnu službu SPC Veselin Ristić, paroh iz Siska.

Kako se navodi u saopštenju, Ristć je dodao su sveštenici iz Siska i Petrinje s porodicama primorani da napuste svoje domove.

Izvor: (https:// www. republika .rs/vesti/drustvo/250849/osteceni-pravoslavni-hramovi-hrvatskoj-svestenici-napustaju-svoje-domove)

Inace, neka je Bog u pomoci Hrvatskom narodu, nadam se da nije toliko ozbiljno i da nema puno stradalih..

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog je 2011 godine kada se dogodio veliki zemljotres u Japanu, i mestu na Novom Zelandu sa simbolicnim imenom Krajstchurch ( Hristova crkva ), simbolicno pokazao skoru propast mnogobostva ( simbolom Japana ), i laznog otpalog Hriscanstva ( simbolom Krajstcurcha ).

Od tada, hramovi tradicionalnog Hriscanstva se ruse u zemljotresima, u njima izbijaju pozari, verski lideri umiru od bolestina, zemljotresi i popave pogadjaju drzave sa vecinski Rimokatolickim i Pravoslavnim stanovnistvom, sto je bio sluaj 2014 godine i poplava na ovim prostorima Balkana, za koje je Bog pokazao da su znak skorog Hristovog dolaska.. itd..

Kraj se blizi, a svet nikako da otvori oci pred dogadjajima.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
1609306312412.png

Prijatelji moji pomolite se Bogu za moj napaćeni narod

1609306512113.png 1609306572017.png

Moju domovinu život baci na koljena , pokaza joj stvari koje nikada nije željela vidjeti , iskusila je velku tugu i bol više puta , ali jedno sigurno znam uvjek je ustajala ustat će i ovaj put .

1609307524845.png
Ni suze više ne mogu isplakati svu tugu oko moga srca

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Bog je 2011 godine kada se dogodio veliki zemljotres u Japanu, i mestu na Novom Zelandu sa simbolicnim imenom Krajstchurch ( Hristova crkva ), simbolicno pokazao skoru propast mnogobostva ( simbolom Japana ), i laznog otpalog Hriscanstva ( simbolom Krajstcurcha ).

Od tada, hramovi tradicionalnog Hriscanstva se ruse u zemljotresima, u njima izbijaju pozari, verski lideri umiru od bolestina, zemljotresi i popave pogadjaju drzave sa vecinski Rimokatolickim i Pravoslavnim stanovnistvom, sto je bio sluaj 2014 godine i poplava na ovim prostorima Balkana, za koje je Bog pokazao da su znak skorog Hristovog dolaska.. itd..

Kraj se blizi, a svet nikako da otvori oci pred dogadjajima.
Rekao Laodikeja, ne biblija..

Umirali su ljudi i pre od kuge, bilo je ratova, zemljotresa, ljude su nabijali na kolac, mucili, zlostavljali, neki su u 1. svetskom ratu videli ispunjenje prorocanstva a neki u drugom, neki u osmanskom carstvu, neki danas vide ispunjenje prorocanstava u sve narastajucem terorizmu.. Sve je to normalno i nista se cudno ne desava.. Kad se nista ne bude desilo do 2030. i svi budemo ostali zivi i zdravi, Laodikeja ce poricati sve sto je danas izjavio. Tvrdice da je sve sto je rekao bilo "uslovno" prorocanstvo! Boze me sacuvaj takvih "proroka"!

Pogledajte prilog 135907

Prijatelji moji pomolite se Bogu za moj napaćeni narod

Pogledajte prilog 135908 Pogledajte prilog 135909

Moju domovinu život baci na koljena , pokaza joj stvari koje nikada nije željela vidjeti , iskusila je velku tugu i bol više puta , ali jedno sigurno znam uvjek je ustajala ustat će i ovaj put .

Pogledajte prilog 135910
Ni suze više ne mogu isplakati svu tugu oko moga srca
Nadam se jedino da nema puno zrtava, a zgrade i kuce ce se ponovo izgraditi, bice i lepse i bolje nego ranije.. Molimo se Bogu da ne bude vise potresa, i da se Bog pobrine za ljude koji su ostali bez domova..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno da je istorija puna znakova Hristovog drugog dolaska, ali - Bog je definitivno 2011 godine ustao sa svog prestola sa ciljem da zavrsi istoriju greha na ovoj zemlji, i od tda dao minimalno vreme kada ce se ona zavrsiti.

Vi ni ne volite Isusa, i ne bi voleli da on ikada dodje, da bi i dalje mogli da uzivate u grehu, a da vam vera kao pojam smirivanja savesti bude samo na usnama.

Ja ceznem da se susretnem sa svojim Gospodom u vecnosti, i da on sto pre zavrsi ovu tuznu istoriju greha i zla.

Gori ste od ateista, jer oni bar nisu licemeri - vec zive samo za sebe, i ne zive u lazi i dvolicnosti.
A vi se busate u grudi kao veliki Hriscani, a mrzite Hrista iz dna duse.
Vi ce te sigurno reci "NE" ali vas odnos prema njemu i njegovom dolasku razotkriva.
Da zivite u ono vreme kada su apostoli vec tada propovedali da ce Isus doci za njihovog zivota, vi bi ste i njih odbacili, i proglasili ih laznm prorocima.

Hristos dolazi, a da li u to verujete - to je vasa stvar.

Poslednja izmena:
Natrag