Mire, otpad i podele nisu znak prave crkve, nego dokazuju njenu bolseti.
Onda je i vasa bolesna, podelila se na najmanje 4 zajednice, a protestanti medju sobom na 50 000 sekti. Nikad niste bili ujedinjeni oko tumacenja, sta vise ratovali ste medju sobom i ubijali se. I to svedoci istorija. Luter je na primer bicevao i progonio anabaptiste!
Jedino oko cega ste ujedinjeni je mrznja protiv crkve, oko biblije niste!
I to nikako ni teoloski ne moze biti dokaz 'bolesti crkve', moze biti samo dokaz bolesti 'pojedinaca', jer je tako u bibliji opisano! Jovan je rekao i Pavle potvrdio da sektasi hoce da 'odvoje vernike da im sluze i revnuju za njih'!
Tih 50,000 "sekti" nisu se odvojile sve od vas, ali mnoge jesu, jer ne zaboravi da je bilo podele i odvajanja i medju protestantimas i Anglikancima.
Upravo tako, prvo od nas, pa ste se onda podelili medju sobom! Nismo vas mi delili nego ste se vi sami podelili, a ostali ste ujedinjeni u mrznji prema crkvi!
Od nas ste se odvajali.. Ma koliko vi pokusavali to da prikrijete pricom da ste postojali od pocetka! Niste, jer bila je jedna crkva i bila je otpadnicka gnosticka (osudjena u bibliji) , od koje ste vi poreklom, i to cak i sami priznajete! Elen White je vas povezala sa katarima, bogumilima i albigenzima koji su bili prvoklasni jeretici i imali su gnosticka verovanja!
U novije vreme vecina vas je cak povezana i sa masonima, tj. odatle ste u novije vreme proizasli, a znamo ko su masoni - satanisti.
Adventisti, Jehovini Svedoci, Mormoni su povezani sa masonima.. a ostali protestanti kroz istoriji vuku poreklo od gnostika..
Drugo, nisu to sekte, nego priznate i dobro organizovane Crkve koje unapeduju Bozije dalu u mnogim zemljama.
Kakvo je to delo sto unapredjuju? Sta rade osim sto "obracaju vec obracene", propovedaju Hrista (drugog Hrista) onima koji su o njemu vec culi i tako stvaraju podele u samom Hriscanstvu?
Da je rec o Bozjim slugama oni bi isto kao i Pavle isli onima koji za Hrista nisu ni culi! Pavle je rekao "nisam hteo da propovedam tamo gde se Hristos vec propovedao!" Obracene ne treba obracati, tj. nas.
Vi ste trebali sa nama da se ujedinite u propovedanju a ne da nas napadate! Mi vam nudimo ruku a vi nas pljujete?
Nisu problem razlike u dogmi vec sustina koja povezuje sve Hriscane! A vi se od nas odvajate, cak kazete da "vas bog nije nas Bog"!
Pa i nije!
Ko god napada Hristove ucenike, i zove ih 'kanibalima' i slicno, nije Hristov ucenik vec antihristov, koji je prorecen da ce doci!
Vecinu misionara u stranim zemljama odrzavaju upravi priotestanti.
Misionarenje vam se svodi na obracanje obracenih, katolika, pravoslavaca i drugih protestantata.
Samo se svadjate i stvarate razdor! Nazivate jedne druge 'otpadnicima'!
Zato Hristovo delo i stoji, zato nije ceo svet obuhvacen evandjeljem..
Od vas se nista drugo i ne moze ocekivati. Mi cutimo, mi vas ne napadamo, a vi se svim silama trudute da napadnete nas i jedni druge!
Razmisli malo, da li je to Hriscanstvo ili je to otpad za koji je proreceno da ce doci!
Postoje i katolicke misije i dobro je sto postoje, ali Pravaoslavlje je veom siromasnu sa tim aktivnosatima.
Merilo crkve nije to koliko ona propoveda evandjelje, vec da li ima istinu!
I vi ste se uspavali, nista ne radite kao u pocetku!
A to nije dokaz da neko nije od Boga, proreceno je da ce i 'mudre device zadremati'!
Nasa i katolicka crkva ce se u poslednje vreme probuditi, objavice evandjelje svetu, ali je pitanje na cijoj cete strani vi tada biti!
Vi cete u trenutku ozivljavanja duhovnosti pomisliti da je to delo antihrista, pa cete stati nasuprot evandjelju kao sto stojite i sada, a to se od vas i ocekuje!
Vi ste za to predodredjeni i zato postojite, da zaustavite Bozje delo!
Zato nas i mrze, zato nas i pljuju. Nisu svesni da mi i ne pričamo o njima, naše propovedi prenose Isusa koji je Evanđelje, a ne bave se pljuvanjem po drugima
Evo zadatak za Marka, neka ode na pravoslavni forum da vidi da li ih pljujemo? Niko ih i ne pominje! Govori se samo o evandjelju..
Jedino oni udaraju po nama! Pojavi se i tamo neki sektas, ali ga svi ignorisu i smiruju recima "sto si nervozan", "smiri se", "ne zesti se.. ", "imaj mir Bozji". Zato se on u nedostatku reakcije povuce.
Svi smo mi krivi sto dajemo znacaj takvima! Oni se hrane tudjom reakcijom i nesrecom!
A nisu dostojni ni Hrista ni evandjelja, ni naseg truda, jer duhovnost ne zele, vec da seju razdor.
(Ne govorim tu za sve adventiste, ali vecina se tako ponasa.. sto se tice Marka on nije takav ali je pao pod uticaj, moram priznati da ni ja nisam nista bolji kad se spustam na taj nivo rasprave).