Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Захвалан на обавештењу.
Нисам успео до данас да добијем одговор на питање ЗАШТО СЕ САМО ПРАВОСЛАВНИМА ЈАВЉА ОГАЊ?
Чуо сам онај рутински одговор ЈЕР СМО ЈЕДИНА ПРАВА ВЕРА небих се сложио из више практичних разлога:
1.Сви Хришћани је моле ИСТОМ БОГУ.
2.Сви прихватају Исуса за свог Спаситеља.
3.Сви прихватају Христово васкрсење.
Други рутински одговор је био ИМАМО ВИШЕ ЉУБАВИ небих баш рекао тако смело јер многа самоубиства-братоубиства-свађе-врачања-клетве...итд.не потврђују ту констатацију.
Не тражим одговор који се мени свиђа већ који је истинит и реалан,ако би стигао такав одговор био бих веома захвалан,иначе верујем да је огањ од Бога.
Mole se svi istom Bogu, ali postoji razlika u tumacenju Trojstva izmedju pravoslavnih i katolika, a tek o protestantima ne bih ni pricao.. Takodje po drugim pitanjima vere se razilaze..
Zar stvarno mislis da to ne moze biti dokaz istinitog i cistog ucenja?
Ja mislim da ipak moze.
Drugo treba utvrditi od kad se oganj poceo spustati, veliki raskol je nastao 1054. godine, i od tad se ni jednom katolickom poglavaru nije spustio oganj(koliko sam ja cuo), mozda upravo Bog time zeli ukazati da je pravoslavna crkva ona koja jedina ima njegovu naklonost...
Ne znam koji su ti jos argumenti, ali meni ovi nisu dovoljni da bi ja rekao da to nije podrska pravoslavnoj crkvi...
Mozes li malo detaljnije, vec si pisao o tome, a zaboravio sam sta si sve rekao..