Ljudsko biće po svom nastanku je VJERNIK!!! Ne postoji, na svijetu, čovijek NEVJERNIK!!! Ja vjerujem u Boga. Onaj vjeruje u ljepotu, onaj vjeruje u novac, onaj vjeruje u neke svoje stvari,... Kojim će jezikom iliti imenom biti nominirano to vjerovanje, najmanje je bitno, zvalo se to: ateizam, agnosticizam, fetišizam,.... Dakle: SVI LJUDI NA SVIJETU VJERUJU U NEŠTO!!!!
Zlo je što se VJERA koristi u svrhe koje joj nisu dostojne: u svrhe osobne promocije, za sticanje osobne koristi,... A onda se postavlja pitanje: ŠTO JE TO ZLO? ZLO JE NEDOSTATAK DOBRA!!! A gdije nema dobra nema niti: ljubavi, altruizma,... Onda prava vjera, odnosno vjera kojoj nas uči naše vjersko opredjeljenje gubi na svome smislu!!!
Mnogi se od nas sjećaju nesretnoga rata. U tom nesretno ratu mnogi su vojnici, pod krinkom vlastite vjere, radili nedolične stvari. Jedna od Božijih zapovjedi kaže:'' Ne čini drugome ono što ti ne bi želio da ti drugi učini!!!''
Gledao sam mnoge vojnike, nije bitna vjerosipovijest, koji su na sebi nosili SIMBOLE vjere: a kradu, pale , ubijaju. Ni jedna sveta knjiga, ako se pravilno tumači, ne potiče na rat, mržnju, ubijanje, NAPROTIV!!!!
Postoje mnogi lažni proroci, probisvijeti, varalice koji citate BIBLIJE, KURR'ANA, TALMUDA okreću u svoju korist. Na brdu Sinaju, dok je Mojsje primao ploče sa BOŽIJIM ZAPOVIJEDIMA njegovi sljedbenici napraviše ZLATNO TELE!!!