da postoje nekakva "originalna" koja su, pazi sad, oni "sačuvali", a koja su u to oni duboko veruju pisana na hebrejskom
Evandjelja su pisana na hebrejskom malo sutra! Jevreji Hristovog vremena nisu znali pisati i citati hebrejski, govorni jezik im je bio aramejski i grcki! Dok su hebrejski znali samo svestenici!
Dakle, Isus ne laze, i on jasno ovim recima kaze "DA LJUDI NE ODLAZE NAKON SMRTI NA NEBO, VEC DA JEDINO ON ISUS ODLAZI NA NEBO"
Reci "niko se ne pope na nebo osim Sina Covecjeg koji sidje sa neba" nemaju veze sa stanjem nakon smrti, jer on o tome nije govorio, vec se odnose na poruku koju je Isus dosao preneti. Isus hoce reci da niko nije bio u toliko bliskom kontaktu sa Bogom kao sto je to on, i da niko nema sposobnost da prenese Bozju poruku bolje nego on!
Ovo uopste ne znaci da niko pre toga nije otisao na nebo, jer i Enoh i Ilija su otisli! Znaci suplja teologija!
Ti nas nagovaras da posumnjamo u rec Bozju, i osvedocenje Duhom Svetim
Niko vas ne nagovara da posumnjate u Bozju Rec, nego u blasfemije kojima vas je ucila EGW! A vi u to sumnjati i ne smete, jer vama je to jednako kao da posumnjate u Sveti Duh!
Isusove reci "ZAISTA TI KAZEM DANAS, BICES SAMNOM U RAJU" su u skladu sa nekim drugim izjavama
Nisu te reci u skladu ni sa jednom izjavom koju je Hristos dao, ni sa ostatkom biblije, jer pise da je nakon smrti on
"sisao i propovedao duhovima u tamnici". A "tamnica" ovde pomenuta je pre vaskrsenja bila mesto za duse, gde su se nalazili raj i pakao odeljeni provalijom! Sto potvrdjuje i druga Hristova prica koju vi nazivate "mitlogijom"!
Kao drugo, u vreme kada je Isus izgovorio ove reci razbojniku a ovaj umro, Isus nije bio u raju, vec je nakon svoje smrti prebivao u grobu, kao sto je i sam rekao: "Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći" ( Matej 12. 40 )
Budalastina!
U pismu lepo stoji da je nakon smrti Hristos "
propovedao duhovima u tamnici", dakle bio je na mestu koje se naziva
podzemljem, u kojem je po jevrejskoj tradiciji smesten i "
raj i pakao"
istovremeno a koji su prostorno odeljeni provalijom! I to potvrdjuje druga Hristova prica koju vi nazivate "mitoligijom"!
Nakon tri dana provedenih u grobu i vaskrsenja Isus kaze Mariji: "Reče joj Isus: ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k ocu svojemu; nego idi k braći mojoj, i kaži im: vraćam se k ocu svojemu i ocu vašemu, i Bogu svojemu i Bogu vašemu" ( Jovan 20. 17 )
A ko kaze da je Isus odmah nakon smrti otisao na nebo kod Oca? Vi dakle obarate ono sto mi ne ucimo!
On uopste nije otisao odmah na nebo nakon smrti, vec u podzemlje - "tamnicu", gde su se nalazile duse pravednika i duse gresnika! To mesto je odeljeno provalijom i u njemu se nalaze i raj i pakao! Tako je prema jevrejskoj tradiciji, a to potvrdjuje i Hristos svojom pricom o 'bogatasu i Lazaru'!
Znaci pisete gluposti!
Dakle, Isus nije nakon smrti bio na nebu
Raj nije na nebu kod Oca!
Hristos odlazi u "tamnicu" na mesto gde su odlazile sve duse pravednika i nepravednika u SZ, tamo propoveda nepokajanima, da bi potom vaskrsao i sa sobom poveo neke od pokajanih koje je preveremeno vaskrsao! To uci Sveto Pismo i nasa crkva!
MRTVI SU U GROBU I ČEKAJU DAN VASKRSENJA:
"I mnogo onih koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se,jedni na život večni, a drugi na sramotu i prekor večni" ( knjiga proroka Danila 12. 2 )
Izraz "spavati" koristimo i mi pravoslavni za umrle, pa ga ne shvatamo bukvalno! Mi kazemo za umrle da su "upokojeni" ili da "pocivaju"! Ali to su narodni izrazi nastali kroz dugo razdoblje. Ljudima su umrli izgledali kao da "spavaju" dok su posmatrali, pa su koristili taj izraz. Pisac samo koristi "narodni oblik izrazavanja" , a to ne znaci da mrtvi "doslovno spavaju"!
Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas Sina Božijeg,
I izići će koji su činili dobro u vaskrsenje života, a koji su činili zlo u vaskrsenje suda" ( Jevandjelje po Jovanu 5. 28 - 29 ).
Postoji vise sudova u bibliji o tome sam vec pisao, pise naime da ce - "
Hristos suditi svojim dolaskom i svojim carstvom" to su bar dva razlicita suda, a postoji i onaj privremeni koji primaju svi ljudi nakon smrti, do konacnog strasnog suda!
Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s njim
Kaze ti lepo da ce Isus one koji su umrli "
dovesti s njim" na sta vi uopste ne obracate paznju! On sa neba
dovodi one koji su umrli, a ne izvodi ih bukvalno iz grobova, vec ih sa sobom dovodi, pa oni vaskrsavaju u novim telima!
"Jer ja se već žrtvujem, i vreme mog odlaska nasta.
Dobar rat ratovah, trku svrših, veru održah.
Dalje, dakle, meni je pripravljen venac pravde, koji će mi dati Gospod u dan onaj, pravedni sudija; ali ne samo meni, nego svima koji se raduju Njegovom dolasku" ( 2 poslanica Timotiju 4. 6 - 8 )
To je konacni strasni sud! Ali pre toga imas privremeni sud koji svi primaju odmah nakon smrti! O tome imas i kod Zaharije, kada se sotona i Hristos prepiru za Mojsijevo telo! Ovde se govori o "telu" a rasprava je o dusi i njegovom buducem vaskrsenju, o tome da li Mojsije zasluzuje vecni zivot ili ne. Posto je sagresio Bogu l, sotona je tvrdio da Mojsije zasluzuje pakao a ne raj i buduce vaskrsenje!
Ta rasprava se odvija i za svakog coveka odmah nakon njegove smrti. Ali postoji i konacni sud, na kojem se sve preispituje!
Isto je i kod ljudskih sudova, prvo sudija zlocincu odredi pritvor (to je prvo sudjenje), zatim dobija advokata i ide na konacni sud. Nakon sto se proces zavrsi on biva ili oslobodjen ili proglasen krivim!
"Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem" ( Jeremija 9. 5 - 6 )
Ovo nije Jeremija vec Solomun, pogresio si citat! Vec sam milion puta govorio da je u tim stihovima Solomun negirao i vaskrsenje, pa ako cemo uzeti ove reci dogmatski trebali bi i buduce vaskrsenje da negiramo!
Solomun ovde ne iznosi dogmatiku, vec govori kako ateisti posmatraju zivot, a to je "jedimo i pijmo jer cemo sutra umreti" i "bolje je zivom psu nego mrtvom lavu" kaze on, jer nakon smrti po misljenju ateista "nema nista"!
Dakle, uzimate reci koje se uopste ne mogu dogmatski uzimati, jer kad bi ih uzeli tako, morali bismo i vaskrsenje negirati, koje je Hristos vrlo jasno naucavao!
Ja nikada ne pisem o njoj niti je citiram - osim u odgovorima na vase napade, i ti to znas ali svesno iznosis neistine.
A zasto je onda branis ako ti ona nije bitna?
Nemas ti zasto da je branis, ako je biblija dovoljna! Nego je ti branis jer ti je ona veoma vazna!
Niko kome ona nije 'sve i sja' ne bi je tako fanaticno branio kao vi! Vec bi rekao 'ok neka bude EGW lazni prorok' ajd da vidimo sta biblija uci, necemo je vise ni pominjati niti se na nju oslanjati, ali ne i vi kojima je ona sve! VI sve tumacite kako vas je ona naucila!
Zasto mi ovde ne pominjemo i ne branimo crkvene oce? Zato sto oni nama nisu bitni, cak i da ih proglasite 'laznim prorocima' samo izvolite, mi od njih ne zavisimo!
Nasuprot toga vama je EGW toliko bitna, da morate da je branite!
Kao drugo, vi ne ispovedate veru u Hrista i njegovu rec, vec veru u ljudske filozofije.
Vama je Hristos ucio mitove kada je ispricao onu pricu o bogatasu i Lazaru!
Vama su mitovi i filozofije sve sto vam se ne svidja!
Ja rec Bozju imam, imam i osvedocenje Duhom Svetim koje ti nazivas nabedjenje
To nije osvedocenje, to je nabedjenost, koje se ti ne zelis odreci ni po koju cenu, jer ti pruza osecaj koji ti ne zelis da izgubis. Nisi zato u stanju da racionalno i normalno diskutujes! To je kao da zavisniku uskracujes drogu, govoreci kako je droga stetna, on to nece priznati nikada, jer mu ona pruza dobar osecaj! Tako i ti!