Vi kažete da jeste i da sve može slobodno da se jede, zato i jedete.
Mi ne kazemo da je on ovde proglasio svu hranu cistom! Opet tvoje nepoznavanje teologije!
Opet iznosiš neistine i na pokvaren način raspravljaš.
To govoris svima, svi su pokvareni osim tebe! To si rekao i Nelsimu!
I jos karakterno ocenjujes ljude po zajednicama u globalu i nazivas ih zlim!
A Hristos je rekao farisejima koji su ga ukorili sto se ne drzi obicaja da opere ruke, sto se izlaze bakcilima, da ne brine o zdravlju, sledece -
Tako je rec je o "higijeni" odnosno o zdravlju i tu im kaze da ne treba da budu optereceni time!
A vi adventisti ste kao i fariseji optereceni zdravljem, i kafu caj i sirce zabranjujete! Dok Isus kaze da je takav fanatizam nepozeljan! I to se na vas odnosi!
A niko nije rekao da on tu proglasava svu hranu cistom! Budalastine pises jer ne poznajes teologiju! Teoloski si nepismen i ti i Bogdanovic!
"Ne pogani coveka ono sto ulazi u usta, nego ono sto izlazi iz njega... i tako izlazi u zahod cisteci sva jela"
Jeste, ne pogani te kafa, caj, sirce, alkohol pranje ruku i slicno! Nije bitno da covek sacuva fizicko zdravlje vec duhovno i to je smisao!
I fariseji su kao i vi bili fanatici sto se tice zdravlja! A Isus im kaze da su licemeri - "operi casu iznutra pa ce i spolja biti cista"!
Uopste niko ne tvrdi da on tu govori o zakonu Mojsijevom o mesu!
Pa nije Bog dao podelu hrane da neko bude opsednut zdravljem, nego da bude zdrav, ovo je dokaz da bi vi bili opsednuti zdravljem da držite principe Biblije o hrani.
To nije dokaz da bi mi bili opsednuti zdravljem vec da ste vi opsednuti!
Kako moze biti dokaz da bi se mi tako ponasali, ako mi razumemo smisao? A vi ne razumete!
Zato i insistirate da covek ne sme uzeti ni malo alkohola radi zdravlja a Timotej je pio zbog stomaka, pise lepo u bibliji! I to ste izvrnuli zbog svog fanatizma! A prorocica vam je pila alkohol zbog zdravlja, a vi kazete i tvrdili ste ovde da ne sme ni zbog zdravlja, i izvrtali Pavlove reci upucene Timoteju!
Dakle vi otkrivate svoje kvarne motive iz kojih bi vi držali zakon, dokaz da nemate ljubavi prema Bogu nego da ste legalisti.
Vi ovim dokazujete da ste legalisti! Ne mozemo mi biti legalisti kad razumemo smisao, a vi drzite slovo! Vi insistirate kao i fariseji da se ne sme ni malo alkohola uzeti ili da se svinjskom mascu ne sme leciti, a ona se koristi i kao lek! Pomaze bas kod upale pluca, sto je sada i aktuelno zbog korone!
Znaci legalizam i mrtvo slovo je kod vas!
Kao što bi držali subotu da se njome spasite, pa mislite da su adventisti takvi jer ste vi takvi
Mi subotu drzimo duhom, jer ulazimo u "mir Hristov" mi pocivamo u njemu, kao sto je rekao Bog - "bacite jaram svoj na mene, jer sam ja blag... i naci cete pocinak za duse svoje"!
Smisao subote nije fizicki pocinak vec duhovni pocinak u Hristu! To je i Pavle u poslanici jevrejima pisao kad je 'sedmicnu subotu' nacinio senkom odmora u Isusu Hristu!
Ali kad ste vi legalisti, pa sve shvatate mrtvim slovom i fizicki, kao da ne smete nista raditi subotom i ne smete je prekrsiti!
Ako doktor sme raditi subotom, onda je to i najveci dokaz da subota nema smisao fizickog pocinka vec duhovnog!
Kao sto rekoh, tvrdi formalizam kod vas, duhovno nista ne razumete!
Mi ne gresimo ako i treba drzati subotu, jer smisao nije u fizickom, vec duhovnom pocinku! Ali ne treba drzati jer se na Hristu ispunila!
Sve tumačite po svom velikom JA (srcu) a ne po smislu Biblije.
Kaze onaj koji se ovde svojim razumom hvali i za sebe kaze da je "kapacitet" a da svi drugi nisu i da su glupavi!
Opet govoris o sebi!
i samo po sebi je besmisleno da citiraš stih koji navodno govori da je Bog očistio hranu i da može da se jede sve, a ovamo pričaš kako ostaje podela
Ko je rekao da je ocistio a da je ostala podela? Gubis se po obicaju!
Stih si uzeo da umiriš sebi savest, a zakon o hrani da bi napao advent. kako su fanatici, jer ste vi fanatici.
Ti sebi umirujes savest napadom na nas!
A mi da smo fanatici mi bi onda drzali slovo kao i vi! Ali slovo ne drzimo, sve shvatamo po smislu i subotu i drugu zapovest i zakon o hrani. I sve se to u Hristu razmatra a ne bez njega tvrdo i legaliaticki!
Prvi smo za vas rekli da ste fanatici, ali da bi sebi umirio savest onda moras da okrenes to protiv nas! Isto tako i kada kazemo da ste se 'podelili' na milion sekti, onda sebi umirujes savest time kako smo se i mi podelili!
I niko od nas nije rekao da treba čovek biti opsednut zdravljem, nego da bude zdrav.
Jedno je sta vi kazete a drugo je sta radite! Vi to samo formalno kazete, a zapravo postupate drugacije!
Dakle lažeš na nas i na pokvaren način rasp. Ali to govori o tebi, a ne o nama.
Tebi je svako pokvaren ko dokazuje da pises nebuloze i da si teoloski nepismen! Tako si Nelsima koji je teolog (da teolog a ti nisi nista) optuzio da je "pokvaren", a covek ti nikad ni jednu ostru rec nije uputio!
Dakle moraš da izmišljaš za nas, da bi sebi umirio savest pošto jedeš nečistu hranu, a ako ne jedeš opet si kriv je izvrćeš Bibliju i podržavašp druge u grehu.
Ja ne jedem iz drugih razloga meso (jer ne volim), ali cu svakako uzeti za lek svinjsku mast, ili recimo ako je proizvod od ajkule za jacanje imuniteta i slicno!
A vi fanatici necete uzeti, jer ne razumete smisao zapovesti koja nije data zbog zdravlja, vec je imala duhovni smisao kod jevreja, ukazujuci na Hristovo telo i zrtvu. I zato je meso moralo biti bez mane! Njiima je svaki obrok bio zrtveni prinos Bogu! Tako je i danas u judaizmu! A ti to ne znas jer nisi teoloski obrazovan!
Dakle, sve je ovo ukazivalo na Hrista i na njemu se ispunilo!
A zasto se dakle samo meso pominje kao necisto, a biljke ne?
Jer meso ukazuje na Hrista a biljke ne mogu ukazati na simbolicno telo Hristovo! Zato se one i ne pominju!
Kad bi ti bio u pravu, da je primarni zadatak ovog zakona da zastiti zdravlje coveka, onda bi bile zabranjene i neke biljke koje su otrovne i toksicne! Kao sto ste vi zabranili kafu i caj! A zasto ste to uradili ako taj zakon nije manjkav? Time ste i sebi dokazali da zakon nije dat zbog zdravlja, i da mu to nije primarna funkcija!
Znači vi pitate svoje kvarno srce šta se vama sviđa a šta vam se ne sviđa, a ne šta Bog kaže u Bibliji.
Mi drzimo ono sto biblija uci po smislu, a ne sta se nama svidja!
A vi smisao ne razumete, zato ste ograniceni zapovestima "ne dodirni, ne okusi ne opipaj, koje sve upotrebom propada" i time gubite Hrista, koji nas je oslobodio robovanja mrtvom slovu i pruzio nam je smisao i razumevanje zakona, zasto je dat!
Kada znamo razloge, i shavatmo smisao napisanog, onda vise ne moramo pred sobom da imamo mrtvo slovo i da se po njemu slepo upravljamo kao vi!
Zato vi ne smete ni malo alkohola da popijete zbog zdravlja, a mi smemo! Zato se vi bojite da prekrsite subotu a mi se ne bojimo, jer nije njen smisao u fizickom odmaranju! Zato vi ne smete da stavite sliku u crkvu a mi smemo, jer razumemo da taj predmet nije Bog! I da ako neko poljubi sliku, nije automatski prekriso zapovest, jer nije smisao u spoljasnjem cinu, vec u srcu!
Vi ste tvrdi formalisti, sve vam je slovo i spoljasnjost! Pa ako vidite nekog gde je poljubio sliku on vam je odmah prekrsioc zapovesti, bez obzira sto umom nije prekrsio!
Farisejstvo najgore vrste!
Bas je Pavle pisao protiv vas!