Član
- Učlanjen(a)
- 11.01.2010
- Poruka
- 603
nisam ni mislio samo na socijalnu komponentu, naravno ni samo na fizičku, već ajde da se prirodno-matematički izrazim fuziji dva tela sa svoje dve duše, takvoj da izaziva vrlo veliko, intenzivno i dugo zračenje nerafinirane energije na njih i njihovo okruženje...uf baš sam ga ukomplikovao ali mislim da smo se shvatili.......
Zao mi je sto se namuci sa ovol*kom fizikom, termodinamikom, sta li, ali ni to nije smisao hriscanskog braka...
ufff, ulazimo u etatističku problematiku tj tumačenje onog šta je napisano...
ovde "bližnjeg svoga" ja tumačim kao rodbinu i prijatelje, kažem ja, ne šta kaže zvanična crkva i to po meni jeste greh...uključujući i misli i želje.......
Kako mislis etatisticku?Pa normalno da tumacimo ono sto je u Bibliji napisano!Ali ne tumacimo mi,ti i ja, vec sledimo Sveto predanje. Jer Biblija i Sveto predanje su osnovi nase Pravoslavne vere.
Bliznji nisu (samo i niti su to najcesce, na zalost!) rodbina i prijatelji.Procitaj cuvenu pricu "Milostivi Samarjanin".
ali tu ne vidim da ja, slobodan i pripadnica suprotnog, mnogi kažu, računajući i mene, lepšeg pola, takođe slobodna, činimo greh stupanjem u intimizaciju pre braka.......
Pa lepo to zvuci kada ovako napises...malo me asocira na cuveni film "Plava laguna", sa mladjahnom Bruk Silds u glavnoj ulozi...ako si ga gledao, znaces i zastoAli...nije tako u zivotu...sta da ti kazem...
Poslednja izmena: