A ovaj dio si zaobišao, Ispunio ga Stefan N.
Daj se mani, ti ne znas ni sta pises a ni sta hoces, i uopste nisi realan.
Onda Srpska istorija laze da je podizao manastire, i da je Sv Sava bio prvi arhiepiskop Pravoslanme crkve.
A evo pitanja sa deuge teme.
Hajde da postavimo kontratezu, sa jednim pitanjem.
Ako su po teoriji Bogumili imali oružje ( u šta ja lično ne verujem, već da su bili miroljubivi ), postavlja se pitanje "da li su Bogumili napali oružjem Nemanju i njegovo carstvo, ili su se oni branili od napada Nemanjića i progonstva"
Ja sam apsolutno protiv bilo kakve odbrane od progonstva oružjem, ali po tradicionalnom verovanju da je samoodbrana oružjem dopuštena, da li su u tom slučaju Bogumili bili na ispravnoj strani ako su se branili od progonitelja, ili je bio u pravu Nemanja koji ih je napadao i progonio?
Molim pošten odgovor.
Hvala.
Zar nisam vec odgovorio???
Ja ne znam sta vi hocete?
Za srbiju tvrdite da je nastala na genocidu, a sa Izraelske drzave koja je isto nastala na genocidu skidate odgovornost?
Vi ste nerealni i pristrasni.
Covek vam lepo odgovori da se ne moze sa ljudskog stanovista vrednosti 21. veka sagledavati nesto sto se desavalo u 11. veku i ranije. I cak posmatrati to odvojeno od teologije.
Sa stanovista teologije i genocid je opravdan ako je pocinjen u odbrani prave vere!
Vi pravdate Izrael da je njihov genocid opravdan? A zasto onda optuzujete Nemanju!?
Nemanja je ucinio isto sto i Izraelci!
Njega optuzujete ne sagledavajuci njegove verske razloge vec izvrcete te razloge i tvrdite da je on bio nekakav nacionalista.
Ma uzas!