Religija (Crkve), ratovi i politika

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tačno i to sve više kod pravoslavne omladine, fino reče monah Arsenije sa Ostroga.

I čovjek 100% upravu. Kaže da je užas kakva je omladina.

Jeste, sva sreca pa kod vas Adventista sve sami ''SVECI'' , eno ti ga prvi Laodikeja > BOZJE POSLANJE U NUMEROLOGIJI :)

:roll:

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Naravno da moraš da popljuvaš sagovornika jer imaš samo dva izbora ili da priznaš da nisi bio upravu ili ovo drugo, ti si izabrao ovo drugo.

Gornji video govori vise od reci.
Tako se vasa omladina ponasa u crkvi.
(I sam sam se toga licno nagledao, ovog krezubog licno poznajem, to su deca propovednika i uglednih clanova..). I to se zove bolest i demonizovanost.

Ti sto pljujes po Pravoslavlju , a svoju kucu ne gledas, to je tvoj problem, i licemerje.
Izvadi prvo ''brvno iz oka svoga'' pa onda gledaj kako ces da izvadis ''trun iz oka brata svoga''!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Gornji video govori vise od reci.

A takvih videa o vama ima na hiljade, od onih koji se tuku po manastirima itd. I opet je to daleko manji procenat kod advent. nego kod vas. Ne samo zato što ih je manje.

Tako se vasa omladina ponasa u crkvi.

A vaša je licemjerna u crkvi fino, a van crkve užas u srcu prvenstveno. Ovaj bar nije licemjeran ko vi. Znaš šta je Isus rekao "Okrečeni grobovi".

Ti sto pljujes po Pravoslavlju , a svoju kucu ne gledas, to je tvoj problem, i licemerje.

To nije uopšte licemjerstvo. I ne znaš šta je licemjerstvo po Bibliji, ovo kod tebe je islamsko licemjerstvo, jedno pričam a drugo ardim. Biblijsko licemjerstvo je kada ispravno radim a srce je čovjeku daleko od Boga. I jedino je to licemjerstvo, a nije jedno pričam a drugo radim.

I licemjerstvo je kada pričam o brobi predaka, slavi bitaka a onda pozivam na ljubi neprijatelje svoje. Što vi radite.
(I sam sam se toga licno nagledao, ovog krezubog licno poznajem, to su deca propovednika i uglednih clanova..). I to se zove bolest i demonizovanost.

A da ti iznesem podatke šta rade kod vas na stotine hiljada ljudi i milioni.

Već sam ti davao da su bolji rod dale protestanstke države od vaših.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A takvih videa o vama ima na hiljade, od onih koji se tuku po manastirima itd. I opet je to daleko manji procenat kod advent. nego kod vas. Ne samo zato što ih je manje..

Pokazao sam da toga ima i kod vas, sam procenat nije dokaz lazne nauke, jer normalno je da ako je "veca crkva" , "veci je i procenat onih koji su samo formalni vernici".

Hristos nigde nije rekao "da je rod dokaz pogresne nauke", jer iako je rekao da su "fariseji bez roda" , takodje je rekao da " sve sto vam fariseji kazu drzite i tvorite".

DAKLE SAMI RODOVI NISU DOKAZ POGRESNOG UCENJA!

Dok Hristos tamo uopste ne misli na "instituciju", vec GOVORI O PROROCIMA, dakle to se ne odnosi na ucenje crkve, ucenje koje on niti ne dovodi u pitanje!!

Vec on konkretno govori o "ucenju pojedinca" - koji izjavljuju da su poslani od Boga, i koji imaju neku svoju pricu. Dakle po njihovim rodovima "se poznaje" da li su oni uistinu od Boga. "jer ce izaci lazni Hristosi i lazni proroci" kaze on, misleci dakle na pojedince!

ZNACI, LAZES ,MANIPULISES I IZMISLJAS!
Pripisujes nama "neistinu"!
Ne razumes ni Pismo, i svo ovo tvoje ucenje je "nakaradno", bolje reci "skandalozno"!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Pokazao sam da toga ima i kod vas, sam procenat nije dokaz lazne nauke, jer normalno je da ako je "veca crkva" , "veci je i procenat onih koji su samo formalni vernici".

Itekako je mjerilo roda nauka. Lažna nauka dovodi do lošeg roda.

Hristos nigde nije rekao "da je rod dokaz pogresne nauke", jer iako je rekao da su "fariseji bez roda" , takodje je rekao da " sve sto vam fariseji kazu drzite i tvorite".

Pa naravno da je nauka ispravna donijela dobar rod hrišćana. Ispravna nauka je glavna jer ukorava ljude i za grijeh i otkriva zablude. Pa baš je to dokaz iz NZ. Apostoli su imali ispravnu nauku i dobar rod.

DAKLE SAMI RODOVI NISU DOKAZ POGRESNOG UCENJA!

Nego čega. Ispravno učenje daje ispravan rod.

Dok Hristos tamo uopste ne misli na "instituciju", vec GOVORI O PROROCIMA, dakle to se ne odnosi na ucenje crkve, ucenje koje on niti ne dovodi u pitanje!!

Slučaj Jevreja je isti, iako su imali tačno učenje nisu dali rod jer su tačnom učenju donijeli zablude što vidimo kod fariseja. Dakle ipak su imali pogrešno učenje oni Jevreji koji su odbacili Isusa.

I to se jasno vidi da nisu prihvatili msijanska proročanstva o Isusu i Isusa. Dakle imali su laž.

Vec on konkretno govori o "ucenju pojedinca" - koji izjavljuju da su poslani od Boga, i koji imaju neku svoju pricu. Dakle po njihovim rodovima "se poznaje" da li su oni uistinu od Boga. "jer ce izaci lazni Hristosi i lazni proroci" kaze on, misleci dakle na pojedince!

I tih pojdinaca je bila većina. I takvih je najviše i bilo. Dakle istini su dodali svoje laži fariseji i to im je Isus rekao da su ostavili zapov. Božje za OBIČAJE SVOJE.

ZNACI, LAZES ,MANIPULISES I IZMISLJAS!

I opet naravno moraš da me vrijeđaš.

Pripisujes nama "neistinu"!

Biblija pripisuje, a ja samo prnosim.

Ne razumes ni Pismo, i svo ovo tvoje ucenje je "nakaradno", bolje reci "skandalozno"!

Biblija je mjerilo a ne ti i ja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Opet nista iz Biblije.
Tebi se ne moze pomoci.
Ti si toliko tvrdoglav , ponosit..

Dok ''pokvarenim'' nazivas nekog ko ti sa dobrom namerom ukaze na tvoje stanje, zeleci da te iz te zaguljenosti ''trgne''.

Sve sto sam ti napisao, nije da te uvredim, zelim ti pomoci, ali ti ne dozvoljavas to.
Sve izvrces namerno. Pitam se zasto to radis?

Ne citas postove, izvrces, manipulises, i ''pises dugacko i nasiroko baveci se nebitnim'' da bi zamaskirao kako svoje neznanje, tako i lazi koje iznosis.

Svi odgovori su ti tipa: NIJE TO TAKO, NISI U PRAVU!
Nemas argumenata, kao i fariseji ''skrguces zubima'' i ''zatiskujes usi da necujes''!

Kada ces se ti malo ''poniziti''???

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ajde mi lepo dokazi iz biblije, da su ''rodovi merilo istinite nauke crkve''!?

Daj stihove , a ne tvoju praznu pricu!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag