Real Madrid C.F. ~ Los Galácticos

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Glupa je priča da se ekipa podmlađuje za duži period...igrači se dovode zato što imaju kvalitet a "sledećih deset godina" su samo opravdanje za eventualni neuspeh naredne sezone.
Venger je posebna priča...on uglavnom maši kad dovodi punoletmog igrača yes3

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
po meni nema izgovora ako real ne osvoji titulu ili lš sledeće god,ovo "podmladjivanje" ekipe je po meni slučajnost pošto murinjo neće ostati sigurno još 10 god u realu

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
nema slucajnosti vise, jos ove godine moze ruka u kasu pa koliko zagrabis. od sljedeceg prelaznog roka nastupa finansijski fair play. okacicu post pa ces vidjeti.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Murinjo oduzima traku Kasiljasu?

Murinjo oduzima traku Kasiljasu?

Izvor: B92 | AK

Španski sportski dnevnik “Marka” preneo je da trener Real Madrida Žoze Morunjo namerava da oduzme kapitensku traku Ikeru Kasiljasu.

15825896464e11e81f9980b740427554_orig.jpg

Beta

Iako je 30-godišnji golman možda jedini najkonstantniji igrač kraljevskog kluba u godinama u kojima Madriđani gledaju u čeđa Barseloni, Murinjo za kapitena želi igrača u polju.
“Marka” navodi da Portugalac za kapitena želi igrača koji može da utiče na određene situacije kako kod sudija, tako i kod saigrača. Kapiteni u njegovim prethodnim klubovima bili su iskusni defanzivci Havijer Zaneti (Inter), Džon Teri (Čelsi) i Horhe Kosta (Porto).

16600033114e11e81fc295d610518155_orig.jpg

Ramos i Kasiljas (Beta)

Murinjo je svestan da bi takva odluka mogla da podigne prašinu unutar ekipe, pa se sprema da prvo razgovara sa Kasiljasom, a onda is a ostatkom svlačionice.

Kao potencijalni naslednici Kasiljasa, koji je od početka svoje profesionalne karijere 1999. godine član Reala, spominju se Ćabi Alonso (u Realu od 2009) i zamenik kapitena Serhio Ramos (u Realu od 2005).

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
zanimljivo,nije loša ideja,po meni bi bolji bio ramos za kapitena,energičniji je od alonsa i mislim da bi bilo koristnije a on uzme traku ako je ovo istina

Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
Koentrao u Realu za 30 miliona

Levi bek Benfike postaće najskuplja akvizicija "kraljeva" u aktuelnom prelaznom roku.

Benfika je saopštila da ugovoreno obeštećenje iznosi 30 miliona evra i da će Fabio Koentrao potpisati za Real čim prođe lekarske preglede i ugovori lična primanja.

Koentrao (23) kojeg stručnjaci smatraju jednim od najtalentovanijih bekova Evrope, imao je ugovor sa "orlovima" do 2016.

On je 2007. doveden iz Rio Avea kao levo krilo, da bi ga trener Žorž Žezus posle dve neuspešne sezone prekomandovao na poziciju ofanzivnog beka. Sa Benfikom je 2009/10 osvojio titulu prvaka Portugala posle pet godina, a nastupio je i na Mundijalu u Južnoj Africi.

Real je ovog leta potrošio 25 miliona evra na dovođenje Sahina iz Borusije Dortmund, Varana iz Lansa i Kaljehona iz Espanjola, dok je Hamit Altintop iz Bajerna stigao kao slobodan agent.

(MONDO)

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Zidan sportski direktor Real Madrida

Zidan sportski direktor Real Madrida

Tanjug

Srećan sam zbog toga. Murinjo je presudno uticao da prihvatim novi posao – istakao je legendarni francuski fudbaler

Bivša zvezda Reala iz Madrida i reprezentacije Francuske Zinedin Zidan potvrdio je danas da od ponedeljka preuzima funkciju sportskog direktora španskog "kraljevskog kluba".

Trostruki osvajač priznanja za svetskog fudbalera godine do sada je radio kao savetnik predsednika Reala Florentina Peresa, a sada će tesno sarađivati sa trenerom Žozeom Murinjom.

- Srećan sam zbog toga. Murinjo je presudno uticao da prihvatim novi posao - izjavio je Zidan, koji i nakon završetka briljantne igračke karijere uživa veliki ugled u Realu.

Peres je u maju otpustio bivšeg sportskog direktora Horhea Valdana zbog nesuglasica sa Murinjom, a sada se očekuje da Zidan preuzme ključnu ulogu u rekonstruisanju klupskih struktura.

Španski mediji procenjuju da će jedan od prioriteta do početka nove sezone biti angažovanje zvezde Santosa, brazilskog reprezentativca Nejmara.

Natrag