Reagovanje koje je opravdano

Učlanjen(a)
21.06.2010
Poruka
52
Mislim da neki kvalitetan odgovor ne možeš očekivati,pogotovu što si pitanje uputio ženskom rodu,njihovi saveti su tako predvidljivi i očekivani.
Nije mi baš jasno šta si hteo da čuješ. Ako je to ono šta bi većina uradila u toj situaciji..po nekim statistikama skoro svaka druga žena prevari svog partnera bar jednom za vreme braka. Kod muškaraca je taj procenat još nešto veći.

E sad ako je ta statistika i približno tačna,ovde na forumu se nalaze sve probrane iz onih drugih "anđeoskih" 50% ili nisi dobio iskrene odgovore.

Šta bih ja učinio? Možda te ne zanima pošto nisam žensko ali ipak ću ti reći. Definitivno bi uradio ono što će da me ispuni i da mi pruži ono što mi nedostaje. Ako to sve već imam onda ja tu ništa ne bi dirao.

Neko ti napisao da ćeš se otkriti na malim stvarima pa će se saznati i šta ti ja znam. Jok,to nije problem. Lako se to namesti da se nikad ne sazna. Veći je "problem" ako svoju suprugu ili devojku iskreno voliš i imate uzajamno poverenje.

To će više da te peče kad god je pogledaš u oči,verovatno sve dok joj sam ne budeš priznao.

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Ovako nesto, nedoumicu", nisam mogao da ispricam prijatelju, u malom mestu se svi znaju, i sve se sazna, pre ili posle.
Misljenja na ovaj nacin, niko se od nas ne poznaje, kozna odakle smo, nismo optereceni, nikakvim vezama, sem da delimo stvari sa neta i pomazemo-ako mozemo, dozvoljava coveku, osobi da bude iskrenija, tako i da sam iz tog razloga zatrazio misljenje i dobio odgovore/savete koje cu prihvatit.
Iskustva su razlicita, zivotne situacije takodje i ste strane cenim i postujem sve koji su u ovoj maloj dilemi pomogli, opet naglasavam, nismo najpametniji na svetu mi sami i neznamo sve i zato je savet dobrodosao, uvek kada ima ko ga da cuje, prihvati, poslusa.
Dilema koje sam se plasio, koja je verovatno pogresno rodjena u mojoj glavi, da postoji mogucnost neceg ozbiljnijeg, veceg, "strasnijeg", od jedne zajednicki ukradene noci, vec je zadobila svoj drustveno prihvatljiv okvir, realan, primeren mestu i vremenu i godinama.
Znam da necu zeznut nista, ohladio sam glavu, priznacu joj da je zgodna, to je samo kompliment uz kafu i samo uz kafu.\
Suprugu sam izveo na rucak danas i shvatio da bi samo ludak ocekivao sneg u sred leta i poneo rukavice, umesto majice.
Hvala svima, koji su se potrudili, nekima malo vise priznajem, hehe, lepota je prolazna, i jos jedna dusa je izbegla zamku cikice sa rogovima, citamo se i dalje,
Poz

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
nastavak price

Postoji i nastavak,..., hehe, mada ne onakav kakvim bi ga pojedini ocekivali, koji su ljubazno pomogli..., ali, naravno kao i sam zivot, stvari ne moraju biti onakve kakvim nam se cine, a ljudi koje srecemo, narocito suprotnog pola, nekada mogu biti, pa, kao mozda lica za koja kao da ih oduvek znamo odnekud, iako ih prvi puta srecemo, mozda je nekada i postojao neki drugi svemir i mozda se znamo odatle, u svakom slucaju, Buducnost moze imati hiljade svojih puteva, od tacke kojom mi krecemo u jednom, nekom, trenutku svojih zivota. Nase karme, imaju svoju pricu i svoj put, pa ipak, kadkad se ucini da postoji i izbor, nesto sto zavisi samo od nas samih...
Mozda cu dodati vremenom nastavak ove meni interesantne price, zbog drugih, ili samo zbog sebe, pozdrav i ne zaboravimo: ima na svetu mnogo vise OK ljudi, od onih drugih...

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Kako ti rece,he he,Sve mi je jasno.
Samo ovaj nastavak mi se cini kao pravdanje ili gresim?:)
Sve u svemu sta god da si uradio ,sigurno si dugo razmisljao o tome i sigurna sam da se ne kajes zbog toga.
Vec neko vreme mi se mota po glavi misao
"Da li se kajati zbog onog sto si ucinio ili zbog onog sto nisi ucinio"
i jos nista pametno nisam smislila.

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Jao znaci jesi...hm. Ali ti si sve vec to unapred znao pa pogledaj svoj potpis samo. Nego kad ce nastavak, pisi kako se osecas sad, jesi li uspeo da sakrijes, sta ocekujes?

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Odkuda Vam ideja da nesto jesam...,;) ne verujem da sam bio toliko dvosmislensorry, a i sve prethodne price bih morao da zaboravim, da priznam da nisu moje ili da ih se odreknem.
Samo sam duze vreme trazio "drustveno opravdan i prihvatljiv" nacin za nastavak...
Eticki sam i sam protiv onog sto bi bilo primereno mladima sa 20 tak i koju godinu, bez obaveza, sa svime sto im buducnost nudi, sa snagom i energijom da osvajaju tvrdjave i zamkove, postoji ipak i druga strana stvarnosti, koja nije samo igra za nas same postoji odgovornost, obaveze, postoji ono sto nas cini, i sve to ne samo prema sebi...

"Da li se kajati zbog onog sto si ucinio ili zbog onog sto nisi ucinio"
i jos nista pametno nisam smislila.
Ovo je nezgodna nedoumica, uvek nam dodje iz proslosti, od trenutaka u kojima smo cesce razmisljali glavom, manje srcem, i kad god nas neki neobicni trenutak ili muzika, vrati na te prosle trenutke, pitamo se iznova i iznova, sta je trebalo uraditi tada, ono sto jesmo, ili ono sto smo zeleli a nismo?
Verujem da svi imamo tih trenutaka u sebi, svojoj proslosti, ali nemam odgovor. I u svakom slucaju, ne kajem se za ono sto sam ucinio, za sve svoje izbore, kakvi god oni posle bili, a za ono sto nisam ucinio a mogao ili je bilo sansi-nekada, pa zato se retko kajem i to uglavnom zbog reci koje tada nisam izrekao a mogao sam, a mozda trebao sam, za dela ne.

Mika A. je deo toga dao ovim stihovima

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Hej tmaks65 neznam kako da ti kazem ovo ali nesto ti uopste neverujem. Ne nisi uopste bio dvosmislen, samo providan. Iskreno mislim da jesi i hteo si da podelis sa nekim to, pa se sad kao nesto kajes i neces da nam priznas. Aj budi iskren al stvarno, sta je bilo-bilo je necemo mi da te izdamo, ne pravi se sad kao nesto da si mnogo fin.

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Hej tmaks65 neznam kako da ti kazem ovo ali nesto ti uopste neverujem. Ne nisi uopste bio dvosmislen, samo providan. Iskreno mislim da jesi i hteo si da podelis sa nekim to, pa se sad kao nesto kajes i neces da nam priznas. Aj budi iskren al stvarno, sta je bilo-bilo je necemo mi da te izdamo, ne pravi se sad kao nesto da si mnogo fin.

Ma zenski svet je jako, jako radoznao, a lepo su Evi rekli:"ne diraj, jabuke,...", nezgodno je drzati smokvin list i istovremeno hvatat granu i jabuku sa nje, posle je verovatno i Adamu pao mrak na oci...
nemam sta priznat, ali sigurno nisam kriv, to bar kazu na sudu cesto, a kajanje bi bi bila olaksavajuca okolnost, ali opet nema se zasto.
Srecom da moju zgodniju i finiju polovinu, ne zanimaju racunari i tu se slabo snalazi, dovoljno joj je da je to moj posao i da cu joj sam objasnit ako je sta bude zanimalo-u vezi racunara, naravno !
Znam da me necete izdat, jer svi smo potomci onog sto nedodje na Kosovo, Brankovica, i tada se to nije zvala izdaja, vec, znanje da neko treba nastavit potomke ..., na ovim prostorima.
A ono sto Vas naj zanima, pa, samo sam malo modelirao buducnost, doveo vodu na svoj kamen, i cekam videt sta ce biti od brasna do kraja meseca...
Ili sam opet dvosmislen ???
Niceg nije bilo, i nece biti onako kako bi neko voleo...,
Poz

Učlanjen(a)
10.08.2010
Poruka
192
A ono sto Vas naj zanima, pa, samo sam malo modelirao buducnost, doveo vodu na svoj kamen, i cekam videt sta ce biti od brasna do kraja meseca...
Ili sam opet dvosmislen ???
Niceg nije bilo, i nece biti onako kako bi neko voleo...,
Poz

Nisi dvosmislen. Citao sam sve tvoje postove, od samog pocetka. Ta kriza koja dodje na jedan takav nacin zaista ume da bude jako teska narocito u tim "poznijim" godinama. Ne bih te osudjivao i da jesi ali naravno da je sve bez obaveza jer kako sam uvideo uzivas harmoniju a to je danas prava retkost i to se cuva svim srcem.

Sta bih ti mogao reci a da ne shvatis kojim slucajem pogresno. Zivot je nepredvidiv, svaka "ona" nosi neku tajnu u sebi i svaka "ona" se na neki nacin zeli poigrati nasim osecanjima.

Poslednja izmena:
Natrag