Razlika između sektaša i ljudi koji vjeruju u Boga - kakva je?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno da je Bog, ali je njegovo Bozanstvo bilo prikriveno plastem tela.

To sam napisao, i to je ucenje Adventisticke crkve.

Ne da je Isus bio bukvalno u Bozjem oblicju na zemlji, jer tada niko ne bi podneo njegovu pojavu.
Vec je bio u oblicju ljudskom, a njegova Bozanska priroda prigusena, prikrivena telesnom.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Sekta se obicno naziva JERES ,sektasi,jeretici...
Sta mislite na koga se odnose ove reci
Dela 28
22 Nego molimo da čujemo od tebe šta misliš; jer nam je poznato za ovu jeres da joj se svuda nasuprot govori.
Znate li koja je to jeres i ko su bili ti jeretici ili sektasi???
Za Jevreje su fariseji i sadukeji bili pravi vernici,a oni koji su sledeli Hrista ,jeretici.
Da li je Hrist doneo Jevrejima drugu nauku pa su ga zato omrzli ???
Ne,on ih je samo razotkrio kao lazove i licemere i zato su ga optuzili da je jeretik,
ali ako vi mislite da to nije tacno,iznesite vase dokaze.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da li je Hrist doneo Jevrejima drugu nauku pa su ga zato omrzli ???
Ne,on ih je samo razotkrio kao lazove i licemere i zato su ga optuzili da je jeretik,
ali ako vi mislite da to nije tacno,iznesite vase dokaze.

Naravno da nije točno. Na više mjesta u Bibliji ostalo je zapisano da su Židovi pokušavali ubiti Isusa, i na kraju su to zajedno s Rimljanina i učinili, zbog toga što im se Isus Bogom predstavljao - ti čovjek, Bogom se praviš.

Kad bi danas došao Isus, ubili biste ga vi Raselaši, opet s optužbom - ti čovjek, Bogom se praviš. Naravno, ako ga EGWisti (subotari) ne bi prije vas ubili zbog kršenja subote.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus nije krsio subotu, vec Jevrejska pravila sta treba a sta ne treba raditi subotom, koja su oni nametnuli sauboti.

Tako su uveli pravila "da covek ne sme napraviti vise od sto koraka.
Da ne sme pojesti jaje koje je kokoska snela subotom..itd.

Isus se borio za cistotu subote onakve kakve je Bog uspostavio.

Danas postoji oko 100 Jevrejskih pravila u pogledu subote.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Mt. 27
43 On se uzdao u Boga: neka mu pomogne sad, ako mu je po volji, jer govoraše: Ja sam sin Božji.
46 A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?
Mk. 14
61 A On ćutaše i ništa ne odgovaraše. Opet poglavar sveštenički zapita i reče: Jesi li ti Hristos, Sin Blagoslovenoga?
62 A Isus reče: Jesam; i videćete Sina čovečjeg gde sedi s desne strane Sile i ide na oblacima nebeskim.
Lk. 22
69 Odsele će Sin čovečiji sediti s desne strane sile Božije.
70 Svi pak rekoše: Ti li si dakle sin Božji? A On im reče: Vi kažete da sam ja.
71 A oni rekoše: Šta nam trebaju više svedočanstva? Jer sami čusmo iz usta njegovih.
Jn. 19
7 Odgovoriše mu Jevreji: Mi imamo zakon i po zakonu našem valja da umre, jer načini sebe sinom Božijim.
Tako da bi te zamolio da kad nesto tvrdis ,pogledaj malo bolje tekst,pa posle toga i prevod i kontekst i videces da se Isus nikada nije pravio vecim i boljim od Jehove Boga.
Dakle ubijen je kao vinogradarev sin,ili da ti bude jasnije kao sin Jehovin.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Isus nije krsio subotu, vec Jevrejska pravila sta treba a sta ne treba raditi subotom, koja su oni nametnuli sauboti.

Sveti Ivan piše da je Isus kršio subotu, i Isus uopće ne niječe da je kršio subotu kada ga Židovi za to optužuju. I zaista, Isus i apostoli jesu kršili odredbe o mirovanju subotom u Mojsijevim zakonu, Tori.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako da bi te zamolio da kad nesto tvrdis ,pogledaj malo bolje tekst,pa posle toga i prevod i kontekst i videces da se Isus nikada nije pravio vecim i boljim od Jehove Boga.

Nije se Isus predstavljao većim od Boga Jahve, predstavljao se jednakim Bogu Jahvi, predstavio se samim Bogom i Bogom su ga nazivali njegovi apostoli.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U tvojim snovima DA.

Dakle, Isus je krsio Jevrejsku subotu sa njihovim licnim pravilima, a ne Bozju subotu onakvu kakva je zapisana u deset zapovesti.

Apostoli nisu krsili subotu.

Za apostola Pavla se kaze da je radio sest dana, a subotu postovao odlazeci u hram i propovedajuci Hrista.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U tvojim snovima DA.

Dakle, Isus je krsio Jevrejsku subotu sa njihovim licnim pravilima, a ne Bozju subotu onakvu kakva je zapisana u deset zapovesti.

Apostoli nisu krsili subotu.

Za apostola Pavla se kaze da je radio sest dana, a subotu postovao odlazeci u hram i propovedajuci Hrista.

"bogom", Jovan 10,33-37

Ovo vam je najbolji dokaz da subotarima Bog nije Isus, nego subota. Subota i 'proročica' kleptomanka i alkoholičarka.

Natrag