Dokle ćeš Mire, da nasedaš na njegove provokacije? Dokle ćeš sledbeniku udarene u glavu da se pravdaš o nekakvom paganizmu?
Shvataš li ti da bi ovakvi nekozistentni bleferi i šator od sastanka porušili, hram razorili, jer u njima bejahu predmeti? Da bi "proročki" govorili da je judaizam paganski.
Verujem da shvataš. Pa kada je već tako, ćemu onda trošiti reči i braniti sebe pred nekim ko sudija nije? Čemu pridavati autoritet nekome ko ga nema?
Pazi, niko od adventista, makar bio i najljubazniji ne zaslužuje da se pred njim, njom mi pravdamo ili negiramo njihove optužbe. Naime, neko ko bez imalo kritike prihvati laži i prevarantske budalaštine kao istinu i ne može drugačije da se ponaša.
Samo neko ko je razum isključio može da pomisli da odvojena od Crkve, knjiga sama po sebi, tumačena onako kako u njoj ne piše može biti istina. A oni to rade.
I ti se onda takvima pravdaš? Takvima pridaješ nekakav "autoritet" time što im objašnjavaš da Crkva ne uči paganizmu i da paganizma nema u Crkvi? Mire, njima treba odgovarati istom merom.
Prosto, tretirati ih onako kako oni tretiraju nas. Ako smo za njih mi nedostojni da nam oni nosioci "sveće" i nekakve "nauke" citiraju izvore, onda i mi trebamo da kažemo i to sa mnogo više prava da su oni nedostojni da se njima neko pravda, ili dokazuje bilo šta.
Tako je Darth, oholost je na visini. Niko nije toliko dobnar, mudar i pravedan kao EGWajtista "nezabludivi".
Trebali jos da se klanjamo pred tobom ili to bas ne insistiras?
Samo si ti jedini u pravu, a svi ostali grese, izuzev tebe!
Poslednja izmena: