Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Rat na forumu o religiji! (zavere, spamovanja, trolovanja, prijavljivanja, borbe nepostenim sredstvima)

  • Začetnik teme mire000
  • Datum pokretanja
Laodikeja

Laodikeja

VIP
Eto nije, računao Miller kad će Isus u penziju.
Nije racunao nista, jer u Danilu 8 i 9 poglavlju nema sta da se racuna, vec prorocanstvo otvoreno i jasno govori o 2300 godina koje ce proci od vremena kada se izda zapovest da se Jerusalim ponovo sazida, koje se zavrsava 1844 godine.

Miler je to uvideo iz prorocanstva, ali je poogresno zakljucio da tada treba da se dogodi ociscenje zemlje kao svetinje, a nije uzeo u obzir da postoji nebeska Svetinja, i TIPOLOGIJA, odnosno - da postoji dan kada ce se ocistiti nebeska Svetinja, koje je ciscenje zemaljske Svetinje jednom godisnje na praznik Jom kipur koje jr vrsio zemaljski Svestenik samp predslika.

Evo sta kaze Jevrejima 9 poglavlje koje potvrdjuje da je zemaljsko ociscenje samo predslika ociscenje nebeske Svetinje koje Isus vrsi svojom krvlju.


"Tako i prvi zavet imaše pravdu bogomoljstva i svetinju zemaljsku.
9:2 Jer skinija beše načinjena prva, u kojoj beše svećnjak i trpeza i postavljeni hlebovi, što se zove svetinja.
9:3 A za drugim zavesom beše skinija, koja se zove svetinja nad svetinjama,
9:4 Koja imaše zlatnu kadionicu, i kovčeg zaveta okovan svuda zlatom, u kome beše zlatan sud s manom, i palica Aronova, koja se beše omladila, i ploče zaveta.
9:5 A više njega behu heruvimi slave, koji osenjavahu oltar; o čemu se ne može sad govoriti redom.
9:6 A kad ovo beše tako uređeno, ulažahu sveštenici svagda u prvu skiniju i savršivahu službu Božiju.

9:7 A u drugu ulažaše jednom u godini sam poglavar sveštenički, ne bez krvi, koju prinosi za sebe i za narodna neznanja.
9:8 Ovim pokazivaše Duh Sveti da se još nije otvorio put svetih, dokle prva skinija stoji;

9:9 Koja ostade prilika za sadašnje vreme, u koje se prinose dari i žrtve, i ne mogu da se svrše po savesti onog koji služi.
9:10 Osim u jelima i pićima, i različnom umivanju i pravdanju tela, koje je postavljeno do vremena popravljenja.
9:11 Ali došavši Hristos, poglavar sveštenički dobara koja će doći, kroz bolju i savršeniju skiniju, koja nije rukom građena, to jest, nije ovog stvorenja,
9:12 Ni s krvlju jarčijom, niti telećom, nego kroz svoju krv uđe jednom u svetinju, i nađe večni otkup.
9:13 Jer ako krv junčija i jarčija, i pepeo juničin, pokropivši njom opoganjene, osvećuje na telesnu čistotu;
9:14 A kamoli neće krv Hrista, koji Duhom Svetim sebe prinese bez krivice Bogu, očistiti savest našu od mrtvih dela, da služimo Bogu Živom i Istinitom?
9:15 I zato je novom zavetu posrednik, da kroz smrt, koja bi za otkup od prestupaka u prvom zavetu, obećanje večnog nasledstva prime zvani.
9:16 Jer gde je zavet valja da bude i smrt onog koji čini zavet.
9:17 Jer je zavet po smrti potvrđen: budući da nema nikakve sile dok je živ onaj koji ga je načinio.
9:18 Jer ni prvi nije utvrđen bez krvi.
9:19 Jer kad Mojsije izgovori sve zapovesti po zakonu svom narodu, onda uze krvi jarčije i teleće, s vodom i vunom crvenom i isopom, te pokropi i knjigu i sav narod.
9:20 Govoreći: Ovo je krv zaveta koji Bog načini s vama.
9:21 A tako i skiniju i sve sudove službene pokropi krvlju.
9:22 I gotovo sve se krvlju čisti po zakonu, i bez prolivanja krvi ne biva oproštenje.

9:23 Tako je trebalo da se obličja nebeskih ovima čiste, a sama nebeska boljim žrtvama od ovih.
9:24 Jer Hristos ne uđe u rukotvorenu svetinju, koja je prilika prave, nego u samo nebo, da se pokaže sad pred licem Božijim za nas;
9:25 Niti da mnogo puta prinosi sebe, kao što poglavar sveštenički ulazi u svetinju svake godine s krvlju tuđom:
9:26 Inače bi On morao mnogo puta stradati od postanja sveta; a sad jednom na svršetku veka javi se da svojom žrtvom satre greh.
9:27 I kao što je ljudima određeno jednom umreti, a potom sud:
9:28 Tako se i Hristos jednom prinese, da uzme mnogih grehe; a drugom će se javiti bez greha na spasenje onima koji Ga čekaju"


Ako neki ne razumeju niti prihvataju ovu realnost - to je njihov problem, ali je ruzno da iz svog neznanja i nesvesnosti osudjuju druge.
 
S

stvarnoslap

Ujedno postavlja se pitanje, zašto skoro svi SS scriptulatori naglasak stavljaju isključivo na Starom Zavetu?
Posve je jasno. U Novom zavjetu Krist jamči i svjedoči da "Njegovu crkvu neće nadvladati ni vrata paklena", sveti Pavao kaže da je "Crkva stuo i uporište istine", a SS-pismolatri dokazuju da je Crkva postala Babilonska Bludnica. Naravno da moraju zaobilaziti Novi zavjet.
 
DarthShone

DarthShone

Posve je jasno. U Novom zavjetu Krist jamči i svjedoči da "Njegovu crkvu neće nadvladati ni vrata paklena", sveti Pavao kaže da je "Crkva stuo i uporište istine", a SS-pismolatri dokazuju da je Crkva postala Babilonska Bludnica. Naravno da moraju zaobilaziti Novi zavjet.
Da, posve je jasno, Ali meni se ipak čini da je razlog mnogo podmukliji i zlokobniji. Nije Crkva jedina meta. O, ne. glavna meta je sam Isus, samo Kršćanstvo. To se vidi i iz negranja božanstva Isusu, dvosmislenom ili otvoreno neprijateljskom stavu prema Trojstvu, upornom judaiziranju....
 
Laodikeja

Laodikeja

VIP
Tko je neprijatelj Kristov od iskona? Tko je onaj koji stoji iza Židovskog odbijanja Mesije koji nije po njihovom ukusu?

Odgovor može biti samo jedan. Satana.

isti onaj pali serafim kome adventisti pripisuju božanske atribute.

Ko u Adventizmu pripisuje satani Bozanske atribute???

Nije lepo lagati i to svesno.

Sve vise padate u glib svesnih lukavih lazi, i ko vam vise i moze verovati cak i od onih koji vas podrzavaju misleci da ste iskreni.
 
mire000

mire000

Član
Zar nije bio red da mu Mojsije kaze istinu, da ga je Bog poslao da izvede Izrilja iz misirskog ropstva? Medjutim, Mojsije to nije rekao faraonu. Sad pazi sta Bog kaze Mojsiju da kaze faraonu: "Idi k faraonu i reci mu: Ovako veli Gospod: Pusti narod moj da mi posluzi." 2. Mosjsijeva 8,1.

I Mojsije ubedjuje faraon da moraju ici daleko tri dana hoda da prinesu zrtvu. 8,27.

Mire, sta ti kazes na to, da je Bog licno uputio Mojsija da mu ne kaze istinu?
Koga ti optuzujes da laze, Mojsija ili Boga? Sad si i Boga optuzio i napravio lazovom?

Strasno!

Bog je rekao Mojsiju citiram:

"A Bog mu rece... pa ćeš ti i starješine Izrailjske otići k caru Misirskom, i reći ćete mu: Gospod Bog Jevrejski srete nas, pa ti se molimo da izidemo tri dana hoda u pustinju da prinesemo žrtvu Gospodu Bogu svojemu" (2. Mojsijeva 3:18)

Ono sto mu je Bog zapovedio da kaze to je Mojsije i rekao, medjutim Bog je znao da faraon nece dopustiti Izraelcima da izadju cak ni 3 dana u pustinju da prinesu zrtvu, zato je to rekao. Onda Mojsije ide drugi put kod faraona i tako vise puta, dok nisu napustili zemlju.. Bog je tako radio da bi kaznio faraona, a ne zato sto je hteo da ga obmanjuje.. Jer da je faraon bio dobar covek i poslusao Boga, onda bi pustio jevreje na bogosluzenje, i ne bi ga Bog kaznio, a ne bi onda ni jevreji imali razloga da izlaze iz egipta.

Bog je iskren, prvo je trazio da faraon pusti jevreje na bogosluzenje! Ali on nije hteo.

Mojsije dakle nista nije slagao faraonu, vec je tacno preneo ono sto mu je Bog zapovedio! A Bog je i mislio ono sto je rekao.

Strasno, pa sad si i Boga napravio lazovom!

Elem, proroci Bozji NE LAZU! I ne govore u ime Bozje nesto sto im on nije rekao da izjave!

Medjutim, vas Miler "govori u Bozje ime" ono sto mu Bog nije rekao da kaze"! A vi to pravdate time da je "on pogresno razumeo Boga"?

Zato sam rekao, ako ti imas dokaze - da su proroci "culi od Boga jedno a govorili nesto sasvim drugo" iznesi ovde da vidimo!

Nikad se takvo nesto nije desilo! Da prorok iznosi nesto sto mu Bog nije rekao i da obmanjuje narod, to ima samo kod vas!

Izvini Marko, ali kad je tako pa moram reci, da se ne ljutis sto rekoh.

oni su propovijedali da Isus neće ustati i da će sjesti na presto u Jerusalimu, pa nisu vjerovali čak ni kada je ustao.
Ma nemoj mi kasti! A gde pise da su apostoli "propovedali" da Isus nece ustati i da ce sesti na presto u jerusalimu?

Jedno je sta su oni privatno mislili i kakva su ocekivanja imali od Hrista a drugo je sta su "bili poslani da propovedaju"!

Bog ih nikada nije poslao da propovedaju fizicko carstvo I ONI TO NIKADA NISU NI CINILI!

Dakle, nikako se ne moze ovaj slucaj apostola uporediti sa vama, gde ste vi "u ime Bozje propovedali lazi" tj. ono sto vam on nije rekao da objavljujete!
 
Poslednja izmena:
DarthShone

DarthShone

Ono sto mu je Bog zapovedio da kaze to je Mojsije i rekao, medjutim Bog je znao da faraon nece dopustiti Izraelcima da izadju cak ni 3 dana u pustinju da prinesu zrtvu, zato je to rekao. Onda Mojsije ide drugi put kod faraona i tako vise puta, dok nisu napustili zemlju.. Bog je tako radio da bi kaznio faraona, a ne zato sto je hteo da ga obmanjuje.. Jer da je faraon bio dobar covek i poslusao Boga, onda bi pustio jevreje na bogosluzenje, i ne bi ga Bog kaznio, a ne bi onda ni jevreji imali razloga da izlaze iz egipta.
Da, Bog je znao da faraon neće to dopustiti. I to ne isključivo jer su sinovi Israela bili robovi. Razlog faraonovog ponašanja je daleko od čisto robovlasničkog. On ne priznaje Boga. Vladari Egipta su često bili ovakvi i onakvi, ali su dobro pazili da barem spolja poštuju božanstva svojih stranih podanika, i to iz čisto praktičnih pa i sebičnih razloga, da bi se eventualno umilostivili tim božasntvima. No, faraon opisan u egzodusu, to ne čini. Zašto? Neko će reći (protestanti i ostali ispali iz njihovog šinjela( da mu je Satana tako rekao, ali nažalost to nije razlog. Niti je razlog svih zala koje će Egipćani osetiti, favorizovanje Hebreja i kazna za njihovo porobljavanje. Ne. Stvar je mnogo dublja, i predstavlja kaznu za izdaju, za odbacivanje.

Toliko o tome. Ovo je ipak materijal za drugu temu, onu o uporednoj religiji.

Što se tiče fantazmagorije o tome da proroci govore jedno a misle drugo, i da ne razumeju Boga, to ne samo da je fantazmagorija, nego je i Blasfemija. Pravi prorok, onaj koga Bog odabere da govori u Njegovo ime, nikada i doslovno nikada ne izgovara, piše iz svog uma.

Doslovno prorok, hebrejski navi -nabi, je medijum kroz koga Bog govori. Zato se Mojsije nećka i kaže Bogu da on nije za taj zadatak jer muca. Prorok je naime zvučnik kroz koga Bog govori, i ako se reči koje dolaze iz usta proroka ne ispune, to onda znači samo jedno. Da je govorio od sebe, tačnije da je lažni prorok.

Primenjeno na Milera, i njegovu sledbenicu, ovo samo potvrđuje da su lažnjaci. Nikakvo pogrešno razumevanje, nikakvo ne shvaćanje, nikakvo "Bog se predomislio jer je "crkva" zakazala" ne dokazuje da su oni proroci. Još manje dokazuje "duh proroštva".

Jedno je sta su oni privatno mislili i kakva su ocekivanja imali od Hrista a drugo je sta su "bili poslani da propovedaju"!

Bog ih nikada nije poslao da propovedaju fizicko carstvo I ONI TO NIKADA NISU NI CINILI!

Dakle, nikako se ne moze ovaj slucaj apostola uporediti sa vama, gde ste vi "u ime Bozje propovedali lazi" tj. ono sto vam on nije rekao da objavljujete!
Otkud ovi sledbenici lažnih proroka mogu znati šta su apostoli privatno mislili? Na koji to način mogu znati? Novi Zavet ne pominje da su apostoli očekivali da će Isus sesti na tron u Jerusalemu, niti da su očekivali da će On oterati Rimljane. Drugi su takvog mesiju očekivali. Oni koji "poznavaše" pisama.

Sve što je Isus ikada rekao, sve što su apostoli govorili, nije bilo o fizičkom carstvu nego o Nebeskom.

To su i propovedali. Casrtvo Nebesko. Dakle nije ih Bog poslao da govore laži ili ono što im je navodno na umu.

Mire, oni će porediti sve i svašta samo da bi dokazali da govore "istinu". No to možda može da prođe kod nekoga ko ne poznaje svoju veru. Kod ostalih to je teško postići. I to, baš to je i razlog zašto sledbenici lažnih proroka i napadaju ostale i optužuju ih za otpad. Da bi sebe predstavili kao nekakve poznavaoce, čuvare "progonjenih znanja i istina", i time mlake i neuke, zaveli. Naime, jedini način na koji blefer može da postigne svoj cilj, je da onome koga belfira, Istinu predstavi kao laž, a svoj blef kao "istinu"

To adventisti i čine nudeći neukima falsifikat, koji samo spolja "izgleda" kao original. Kao što lažno zlato sija isto kao i pravo, tako i ovi koriste Bibliju, jer žrtve od zlata poznaju samo sijanje, tačnije znaju za Bibliju. Ne poznaju suštinu, i glavne odlike zlata, u ovom slučaju Evanđelja. Kao i zlato, tako i Evanđelje je nemoguće uništiti, dakle neuništivo je.

A ovo što adventisti i njima slični nude uništivo je, nema suštinu, nema atribute Evanđelja.

Kako onda proveriti da li je nešto pravo ili lažno? Kao što neko kada sumnja da mu je uvaljeno lažno zlato ode kod zlatara da proveri, tako i ovde Crkva koja je zlatar i poznaje suštinu Evanđelja, proverava.
 
Poslednja izmena:
S

stvarnoslap

Koga ti optuzujes da laze, Mojsija ili Boga? Sad si i Boga optuzio i napravio lazovom?
Kad dođe "mak na konac", i kad adventista sedmog dana dovedeš do pitanja - "Tko laže, Bog ili Ellen White?", 95% će ih reći da je Bog lažov. Evo primjera:

1. Pnz 5,1-22: Mojsije sazva sav Izrael te im reče: "Čuj, Izraele, naredbe i zapovijedi što ih danas izričem u tvoje uši! Naučite ih, držite i vršite. Jahve, Bog naš, sklopio je s nama Savez na Horebu. Nije Jahve sklopio taj Savez s našim očevima, nego baš s nama svima koji smo danas ovdje živi. ...... 'Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. Nemoj imati drugih bogova uz mene! Ne pravi sebi lika ni obličja bilo .... Dan subotnji obdržavaj i svetkuj, .... Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvome. .... Poštuj oca svoga i majku svoju, kako ti je Jahve, Bog tvoj, zapovjedio, da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji koju ti Jahve, Bog tvoj, daje. Ne ubij! Ne učini preljuba! Ne ukradi! Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga! Ne poželi žene bližnjega svoga! Ne poželi kuće bližnjega svoga, ni njive njegove, .....' Te je riječi na brdu, isred ognja, oblaka i guste tmine, jakim glasom upravio Jahve svemu vašem zboru. Ništa nije dodavao nego ih je ispisao na dvije kamene ploče te ih predao meni.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Adventisti će do besvijesti tvrditi, kako bi obranili antibiblijski EGWizam, kako su zapovijedi koje su zapisane na kamenim pločama - Dekalog (Božji zakon, kažu adventisti) - date još Adamu i Evi u Raju a onda preko njih čitavom njihovom potomstvu, dok je Izraelcima još dometnut Mojsijev zakon. Međutim, pogledajmo početak gornjeg citata:

Mojsije sazva sav Izrael te im reče: "Čuj, Izraele, naredbe i zapovijedi što ih danas izričem u tvoje uši! Naučite ih, držite i vršite. Jahve, Bog naš, sklopio je s nama Savez na Horebu. Nije Jahve sklopio taj Savez s našim očevima, nego baš s nama svima koji smo danas ovdje živi. .... Ništa nije dodavao nego ih je ispisao na dvije kamene ploče te ih predao meni.

Dakle, Zakon sa zapovijedima, ispisan na dvije kamene ploče nije dan Adamu i Evi niti njihovom čitavom potomstvu. Nije čak, kaže Mojsije, dat ni očevima Izraelaca koji su tada bili na Sinaju, nego je -"Jahve sklopio Savez i dao zapovijedi baš onima koji su tada bili živi i na Sinaju.

2. Adam je u svojoj nevinosti, u edemskom vrtu, svetkovao subotu, posvećenu Stvoriteljevim odmorom i blagoslovom; svetkovao ju je i onda kada je zbog svoga pada, koji je gorko oplakao, bio isteran iz svoje sretne domovine. Svi patrijarsi, od Abela pa do pravednoga Noja, Avrama i Jakova – svetkovali su subotu. (Ellen White, Velika borba)

Pogledajte!? Sveto pismo posve jasno kaže da su naredbe i zapovijedi (Pnz 5,1), koje su ispisane na dvije kamene ploče (Pnz 5,22), date upravo Izraelcima koji su s Mojsijem bili na Sinaju (Pnz 5,3), nisu date ni njihovim očevima. S druge strane Ellen White tvrdi kako su Adam i Eva i svo njihovo potomstvo svetkovali subotu. A kome iskazuju povjerenje Adventisti sedmog dana, Ellen White ili Svetom pismu? Po njima je Ellen White u pravu, a laže Sveto pismo.

Nikad se takvo nesto nije desilo! Da prorok iznosi nesto sto mu Bog nije rekao i da obmanjuje narod, to ima samo kod vas!
Pnz 18,20-22: A prorok koji bi se usuđivao govoriti što u moje ime što ja ne budem zapovjedio da govori i koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok neka se pogubi.' Možda ćeš reći u svome srcu: 'Kako ćemo raspoznati riječ koju Jahve nije izrekao?' Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.

Evo. Prema starozavjetnim zapovijedima Miller je učinio djelo za koje je čak trebao biti pogubljen. A što se dogodilo, je li Miller pogubljen zbog svog "zlodjela"? Ne, Miller kao lažni prorok nije pogubljen zbog svog "zlodjela", ali su "EGW&Co" sektu Adventista sedmog dana utemeljili na tom "Millerovom zlodjelu".
 
DarthShone

DarthShone

Evo. Prema starozavjetnim zapovijedima Miller je učinio djelo za koje je čak trebao biti pogubljen. A što se dogodilo, je li Miller pogubljen zbog svog "zlodjela"? Ne, Miller kao lažni prorok nije pogubljen zbog svog "zlodjela", ali su "EGW&Co" sektu Adventista sedmog dana utemeljili na tom "Millerovom zlodjelu".
Najmanje dvoje je trebalo po Starom Zavetu, koji ovi časte više nego Novi (koji im je smetnja) biti kamenovano. Miler i njegova najvernija kći. No to se nije dogodilo jer Stari je Zavet zamenjen Novim. Što su naravno sledbenici Milerovog bogohuljenja dobro iskoristili i nastavili sa istom hulom sve do danas.


Dakle, Zakon sa zapovijedima, ispisan na dvije kamene ploče nije dan Adamu i Evi niti njihovom čitavom potomstvu. Nije čak, kaže Mojsije, dat ni očevima Izraelaca koji su tada bili na Sinaju, nego je -"Jahve sklopio Savez i dao zapovijedi baš onima koji su tada bili živi i na Sinaju.
Naravno, a original je Mojsije u besu jer su sinovi Israela počeli da se klanjaju Apisu (Zlatnom Teletu) razbio. No to nije bitno (za sada). Bitno je to što su adventisti, ali i drugi koji se klanjaju shabatu i kojima je Stari Zavet važniji od Novog, doslovno optužili Boga da laže time što su zapovest o shabatu preneli i na one na koje se ona ne odnosi. Da stvar bude još gora izmišljaju i shabat u Edenu.


Pogledajte!? Sveto pismo posve jasno kaže da su naredbe i zapovijedi (Pnz 5,1), koje su ispisane na dvije kamene ploče (Pnz 5,22), date upravo Izraelcima koji su s Mojsijem bili na Sinaju (Pnz 5,3), nisu date ni njihovim očevima. S druge strane Ellen White tvrdi kako su Adam i Eva i svo njihovo potomstvo svetkovali subotu. A kome iskazuju povjerenje Adventisti sedmog dana, Ellen White ili Svetom pismu? Po njima je Ellen White u pravu, a laže Sveto pismo.
Svaki malo obrazovaniji rabin bi ih razbio na komadiće, jer Hebreji barem znaju kada im je data zapovest o shabatu.

Ujedno, ovo samo svedoči koliko je Mileritima stalo do Pisama, uostalom kao i ostalim Sola Scriptura u manjem ili većem obimu.
 
Top