A Tripo iznosi bibliju? Zaista zanimljivo da ti biblija iznosi ono sto Tripo iznosi, buduci da on TROJSTVO NAZIVA OMEGA OTPADOM! Hoces reci da biblija uci protiv Trojstva?
A sto se tice dogmi, klanjate se vi dogmama EGW i Milerovim promasajima, kojih u bibliji nema!
Niko citajuci bibliju samostalno nece doci do 1844. godine, dok mu vi to ne nametnete kao promaseni datum i ne ubedite ga da je Isus prevario svoje sluge da treba doci te godine. A na tome je kasnije uspostavio i svoju crkvu, na promasajima i lazima! Odnosno, na racunanju datuma dolaska, za koji je rekao ranije da nikada nece biti poznat i 'da ce taj dan doci kao lopov'!
Znaci poslao je svoje sluge da 'propovedaju dan i cas njegovog dolaska' za koji je rekao prethodno da niko nece saznati. Isus je po vama na lazi utemeljio svoju crkvu! Prevario je ljude da dolazi, i naveo ih da se razocaraju!
Zaista frapantno!
Mire, ne samo da je frapantno, nego je i opasno. Naime, oni su ubeđeni da su svi koji ne prihvataju njihovu laž kao "evanđelje", ili mentalni bolesnici, ili da su pod dejstvom sotone. A to se odnosi ne samo na nas katolike, pravoslavce, nego i na ostalih 49.999 protestanskih "denominacija". Svi koji Ellen Gould Harmon White, njene objave i "mudrolije" ne drže "evanđeljem" koje treba zarad sticanja poena na "istražnom postupku" nasrtljivo nametati, su mete nasrtljive "evangelizacije" po kojoj je Bog,
lažov, prevaranti neko ko se svojim stvorenjima pravda. (Da, pravda se, osnova "nauke" sledbenika Ellen Gould Harmon White, "Istražni postupak" zasniva se kako na lupanju vratima, tako i na ideji da se Apsolut pravda "anđelima" za spasenje čoveka)...
Ne samo da ja ne teram ljude, nego ih jos i pozivam na forum. Evo, na pravoslavnom forumu sam razgovarao sa jednim protestantom, covek lepo diskutuje, nikog ne dira, ima suprotan stav, ali svi su nasi uvazili sta je rekao. Pozvao sam ga da dodje i ovde, da objasni adventistima sto im je zamerio u svom postu kako govore u ime protestanata a nisu protestanti, rec je o teologu.. Rekao mi je da ce razmisliti o tome, ali da mu nije do razgovora sa nekim kome nije cilj razmena misljenja vec da nametne svoje ucenje. Svi adventiste vec znaju kako se ponasaju. Ako se Kainos pita zasto niko ne zeli ovde doci, to mu je odgovor, zbog nasrtljivosti adventista..
Brate, niko i neće doći na forum da bi ga Tripo, Laodikeja, Marko, Kainos, ili bilo ko od EGWista ismevali, ili ubeđivali da je sve u šta veruje pogešno, jer navodno oni imaju "Biblijsku nauku". Ujedno, oni se tako ponašaju i na drugim forumima. Ogromni postovi, velika slova, citiranje vešto izabranih redaka iz Pisama zakićenih tumačenjima već pomenute gospođe i ostalih "teologa" onoga što sebe bez ikakvog osnova naziva "vernim ostatkom"... sve to ćeš imati na svakom mestu gde se EGWisti nađu.
U tome su spremni na sve, pa i na "umiljavanje" ostalim protestantima igranjem na "autoritet" Pisama i naravno na njihov antikatolički sentiment. Ali, maske im brzo padaju i kreće tirada, jer biti u dobrim odnosima sa EGWističkom "duhovnošću" znači subotariti, ili potvrđivati njihove doktrine. Uostalom, reakciju Taramane i nisu izazvali drugačije nego svojim nasrtljivim ponašanjem. A ukoliko se na forumima nađu i Katolici i Pravoslavci, onda kreće stara taktika "divide et impera" gde se kao što se i ovde radi, pokušava izazivanje sukoba između pravoslavnih i katolika, nakon čega EGWisti pred neobaveštenima izlaze kao "pobednici". Jednostavno tako su i van foruma delovali u vreme nesrećnih ratova na ovim prostorima.
Da ne govorim o odnosu prema njihovoj braći po Mileru, Raselovcima. Dovoljno je samo sesti i posmatrati maratonske rasprave između EGWista i Raselovaca. Prosto kao da gledaš nekoga ko se svađa
sam sa sobom. Jer isti su,
Laki Boga moli da odeš sforuma , toje sam izjavijo , izgleda dase moli pogrešnom Bogu , kolko vidimo jošsi tu
Hahahaha. Antonija, taj kome se oni mole, na molitve ne reaguje.