Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Hrskave puslice koje se tope u ustima

Hrskave puslice koje se tope u ustima

news_12270.jpg

Sastojci:

2 belanca
150g šećera
1 kašičica soka od limuna


Priprema:

Penasto umutiti belanca sa sokom od limuna uz postepeno dodavanje šećera. Mutiti dok se ne dobije čvrs, gust sneg.

Smesu špricem istiskivati željenog oblika na pek papir u tepsiji i puslice sušiti na 130°C 60 minuta.


(kuhinjarecepti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Torta sa puslicama

Torta sa puslicama

1.jpg

Potrebno je:

Kora:
piškote
sok od pomorandže ili mleko
puslice

Fil:
5 jaja
5 kašika šećera
150 gr. mleka u prahu
200 gr. čokolade
250 gr. putera
300 gr. šećera u prahu

Ukrašavanje:
1 šlag krem
mleko za šlag
malo rendane čokolade

Priprema:

1. Piškote umočite u sok od pomorandže ili u mleko, pa ređajte u tepsiju. Preko piškota poređajte puslice.

2. Na pari umutite jaja i šećer. Dodajte čokoladu i nastavite sa mućenjem.
Dodajte i mleko u prahu, pa umutite. Sklonite sa pare da se fil prohladi.

3. Puter omekšajte na sobnoj temperaturi i umutite sa šećerom u prahu.
Umućen puter dodajte prohlađenom filu pa ponovo sve umutite. Fil stavite preko puslica.

4.Umutite šlag uz dodatak malo šećera pa premažite preko fila. Pospite sa malo rendane čokolade, i ostavite u frižideru bar 2-3
sata da se torta prohladi i stegne.

(tortekolaci)



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Jež torta

Jež torta

1.jpg

Za 6 osoba - za puslice: 5 belanaca i 300 g šećera u prahu. Za sirup od limuna: strugana kora jednog lumuna, 2,5 dl vode i 120 g šećera u prahu. Za krem od limuna: 150 g šećera u prahu i 250 g "klasik" margarina, 4 jaja, 5 limunova i 2 listića želatina. Za biskvit: 4 jaja, 110 g šećera u prahu i 110 g brašna. Za glazuru: 200 g krem-sira i kašika-dve šećera u prahu.

Od belanaca i šećera umutite čvrst sneg i sipajte ga u kolačarski fišek. Na pleh obložen papirom za pečenje pažljivo istiskajte puslice i pecite 60 minuta u rerni zagrejanoj na oko 90 stepeni. Za to vreme, u šerpici zagrejte vodu, pa dodajte struganu limunovu koru i šećer. Kada voda proključa kuvajte 10 minuta da dobijete gust sirup i ostavite ga sa strane da se hladi. Umutite čvrst sneg od belanaca sa prstohvatom soli. Ne prestajući da mutite, postepeno dodajte šećer, jedno po jedno jaje i brašno.

Dobijenu masu sipajte u četvratst pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno je rasporedite da dobijete debljinu od 1 cm. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Još topao biskvit poprskajte pripremljenim sirupom od limuna i ostavite da se hladi. U međuvremenu umutite jaja, šećer, limunov sok i, uz stalno mešanje, kuvajte da se masa zgusne. Dodajte otopljen listić želatina i snažno promešajte.

Masu malo ohladite, pa dodajte "klasik" margarin i snažno mutite da dobijete homogen krem. Ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta, a zatim sa pola količine krema premažite biskvit i urolajte ga. Krem-sir pomešajte sa ostatkom krema i sve zajedno snažno mutite da dobijete čvrstu, glatku masu. Ovom masom premažite ceo rolat. Po celoj površini rolata ravnomerno zalepite puslice, pospite šećerom u prahu i do serviranja čuvajte u frižideru.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Alzaške puslice

80Ru8U8.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 300 g sveže prosejanog brašna, 300 g šećera u prahu, 3 jajeta, 1 kašičica anisa u zrnu, prstohvat cimeta.

U činiji pomešajte jaja i šećer i mutite dok ne dobijete penastu, beličastu smesu. Ne prekidajući mućenje dodajte anis i prstohvat cimeta. Potom drvenom kašikom postepeno sipajte brašno i mešajte dok smesa ne postane glatka i homogena. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Smesu za kolač sipajte u kesu sa malim otvorom u jednom uglu i poređajte kolačiće u pleh obložen masnim papirom. Pecite 15-20 minuta dok puslice ne porumene. Pečene kolače ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi oko 3 sata i potom poslužite.


(Novosti)
 
Natrag
Top