Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
 Ne piše JAHVE.
Već "AKO NE VERUJETE DA SAM JA"

Ko da je on?

"MESIJA"

Isus je više puta ponovio da je On Mesija, to je točno. Ali u tekstu koji sam ja citirao Isus za sebe tvrdi da je Bog, Jahve. I tko u to ne povjeruje, upozorava Isus, ‘umrijet će u grijesima svojim’. Evo još jednom Isusovih riječi:

Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam (Jahve - kako se Bog objavio Mojsiju), umrijet ćete u grijesima svojim."

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus je više puta ponovio da je On Mesija, to je točno. Ali u tekstu koji sam ja citirao Isus za sebe tvrdi da je Bog, Jahve. I tko u to ne povjeruje, upozorava Isus, ‘umrijet će u grijesima svojim’. Evo još jednom Isusovih riječi:

Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam (Jahve - kako se Bog objavio Mojsiju), umrijet ćete u grijesima svojim."

Ako ne poverujete da sam ja Mesija Spasitelj.

To je suština, i u kontekstu biblija.

Ne radi se eksplicitno o veri u njega kao Boga.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne radi se eksplicitno o veri u njega kao Boga.

Radi se upravo o tome, o vjeri u Isusa kao pravog Boga. Isus se svojim apostolima i slušateljima (Židovima) predstavlja i objavljuje istim imenom kojim se Bog objavio Mojsiju.

Ovako se Bog objavio i predstavio Mojsiju:

Izl 3,14: "Ja sam koji jesam", reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: "Ovako kaži Izraelcima: 'Ja jesam' posla me k vama."

Grčki tekst, Septuaginta: Izl 3,14: και ειπεν ο θεοσ προσ μωυσην εγω ειμι ο ων και ειπεν ουτωσ ερεισ τοισ υιοισ ισραηλ ο ων απεσταλκεν με προσ υμασ

A ovako se Isus objavio i predstavio svojim slušateljima:

Iv 8,24: Stoga vam i rekoh: 'Umrijet ćete u grijesima svojim.' Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

Grčki tekst: Iv 8,24: εἶπον οὖν ὑμῖν ὅτι ἀποθανεῖσθε ἐν ταῖς ἁμαρτίαις ὑμῶν· ἐὰν γὰρ μὴ πιστεύσητε ὅτι ἐγώ εἰμι, ἀποθανεῖσθε ἐν ταῖς ἁμαρτίαις ὑμῶν.

Kao što se može vidjeti, istim imenom su se objavili Bog Mojsiju i Isus apostolima i drugima koji su ga slušali. Ja jesam (εγω ειμι) kaže Bog Mojsiju za sebe, i jednako tako Ja jesam (ἐγώ εἰμι) kaže Isus apostolima i drugima.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovde ima protesta u Beogradu svake Subote uveče.

Napiši to "ISUS JE BOG" pa dođi da mašeš pamfletima.

Naravno da je jednak Ocu po prirodi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovde ima protesta u Beogradu svake Subote uveče.

Napiši to "ISUS JE BOG" pa dođi da mašeš pamfletima.

Ovo je najzorniji pokazatelj što su sekte i što su i kakvi su sektaši. Pogledajte, sektaš Laodikeja (subotar) za vjerovanje apostola i Kristove Crkve već dvije tisuće godina - ISUS KRIST JE BOG, ustvrdi da je ovo običan pamflet.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pamflet je iz razloga što se ti i tvoja crkva ne bavite suštinskim istinama spasenja.
Hristovom žrtvom i njegovom posredničkom službom u Svetinji koja čini da čovek putem predanja Bogu doživi novorođenje Svetim Duhom.

Ne, vi se bavite formom vere, i ispovedanjem usnama, dok srce ostaje nepreporođeno.

 Zato je to mahanje pamfletima, koje znači čist verski formalizam.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pamflet je iz razloga što se ti i tvoja crkva ne bavite suštinskim istinama spasenja.

Netočno. Opet slijediš ono što si čuo od 'teologa-bitangi'. I moja Kristova Katolička Crkva se bavi upravo 'suštinskim istinama spasenja'. Jer, suština vjerovanja po pitanju spasenja je u tome da Boga priznamo svojim Spasiteljem. Ili, drugačije rečena ova ista Istina - da svoga Spasitelja Isusa Krista priznamo Bogom.

Ne, vi se bavite formom vere, i ispovedanjem usnama, dok srce ostaje nepreporođeno.

Rim 10,10: Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.

Dakle, teški si heretik po svim najvažnijim pitanjima vjere. I ovdje opovrgavaš i izruguješ se 'ispovjedanju vjere usnama (ustima)', a sveti apostol Pavao kaže da je baš to spasonosno - ustima ispovijedati. A teški si heretik, po pitanju vjere, i teški lažov po pitanju povijesti, upravo zbog toga što si povjerovao "teolozima-bitangama" i "povjesničarima-bitangama". A temeljni razlog opet svemu ovome jeste to što nisi čitao Bibliju, apostolske oce i crkvene oce, nego si svoju dušu i svoj duh utopio u sotonino djelo - spise Ellen White i druge subotarske bljuvarije.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vi ste odbacili bibliju.
Ona vam kao kod masona služi kao dekorativni deo nameštaja.

Vaše učenje se zasniva samo površno na bibliji.
Što bi se reklo 'površna glazura.
Dok je ispod čisto mnogoboštvo.

Natrag