Protestantizam i njegovi plodovi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Našao sam 6 000 protestantskih sekti u favelama Rio De Janeiro-a. Favele su vaš protestantski rod.

A ti se javi kad nađeš protestante u Danskoj i Finskoj koji vjeruju u Isusa Krista.

U tih 6000 se ubraja i Rimokatolicizam i Pravoslavlje, jer rec covecja da je neko sekta nista ne vredi.

To odredjuje samo Bog i njegova rec.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Našao sam 6 000 protestantskih sekti u favelama Rio De Janeiro-a. Favele su vaš protestantski rod.

A ti se javi kad nađeš protestante u Danskoj i Finskoj koji vjeruju u Isusa Krista.

Ili u Švedskoj, gde polako ali sigurno ni u knjigu ne veruju, jer da veruju ne bi pristali da se čipuju. Ili da podržavaju uvoz klanjaoca crnog kamena, uz ostale "humanističke" izraze "slobode".

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
(VIDEO) TOP 10 NAJOPASNIJIH GRADOVA NA SVETU: Nikako ne zalazite u ove delove sveta

Foto: Printscreen YT

Užas
TOP 10 NAJOPASNIJIH GRADOVA NA SVETU: Nikako ne zalazite u ove delove sveta
Biznis Insajder je napravio listu najopasnijih gradova za život. Očekivano, najviše ih je s područja Latinske Amerike. Šverc drogom i ljudima, ratovi između bandi, politička nestabilnost i visoka stopa siromaštva samo su neki od razloga koji su velike gradove Južne i Srednje Amerike pretvorili u ratne zone u kojima ljudski život ne vredi ni prebijene pare.

Koja je dominantna religija ovdje? Katolička.

Najužasnije od svega je to što većina gradova na listi izgleda poput tropskog raja.

1. Natal, Brazil, 69.56 ubistva na 100.000 stanovnika
  2. Valensija, Venecuela, 72.02 ubistava na 100.000 stanovnika
  3. Siudad Gvajana, Venecuela, 82.84 ubistava na 100.000 stanovnika
  4. San Salvador, El Salvador, 83.39 ubistava na 100.000 stanovnika
  5. Maturin, Venecuela, 84.21 ubistava na 100.000 stanovnika
  6. Siudad Viktorija, Meksiko, 84.67 ubistava na 100.000 stanovnika
  7. Distrito Central, Honduras, 85.09 ubistava na 100.000 stanovnika
  8. San Pedro Sula, Honduras, 112.09 ubistava na 100.000 stanovnika
  9. Akapulko, Meksiko, 113.24 ubistava na 100.000 stanovnika
  10. Karakas, Venecuela, 130.35 ubistava na 100.000 stanovnika
Kurir

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vidjesmo da su favele protestantski rod, pa onda i "protestantski raj".

Ima i drugih plodova protestantizma.

Pitam se samo da li će se sresti sa Valterom Frajtom? :):D

Ps. da nije bilo protestantske deformacije, ovakve vesti ne bi mogle ni da se pojave.

Zahvaljujući protestantizmu i medijima proizašlim iz njih, postali smo predmet ismevanja. Svi hrišćani.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pitam se samo da li će se sresti sa Valterom Frajtom? :):D

Ps. da nije bilo protestantske deformacije, ovakve vesti ne bi mogle ni da se pojave.

Zahvaljujući protestantizmu i medijima proizašlim iz njih, postali smo predmet ismevanja. Svi hrišćani.

Od 20 najopasnijih država, čak 14 je katoličkih.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mislim da je prepucavanje argumentima koja je zemlja Katolicka, Pravoslavna, ili Protestantska, potpuno besmisleno, jer svet se danas nalazi u moralnom haosu, tako je i u Srbiji, pa i u ostatku sveta, bilo u Africi, Brazilu, Amrici, Rusiji, Kini, ili na Novom Zelandu.

U svakoj zemlji postoje i verni ljudi i zene, ali i nevernici.

Tako da tumacenje vere na pojedinacnom nivou ima potpuni smisao, jer jedan arapin ili turcin koji je prihvatio Hrista moze biti verniji od nekoga ko zivi u Hriscanskoj zemlji i time se busa u grudi, ili obrnuto.

A ovih primera ima.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Mislim da je prepucavanje argumentima koja je zemlja Katolicka, Pravoslavna, ili Protestantska, potpuno besmisleno,

Naravno da ima smisla, hoćeš da kažeš da je isto stanje u Meksiku i Kanadi, Jemenu i Finskoj?

Pa nije isto, nije čak ni blizu.

jer svet se danas nalazi u moralnom haosu, tako je i u Srbiji, pa i u ostatku sveta, bilo u Africi, Brazilu, Amrici, Rusiji, Kini, ili na Novom Zelandu.

To ne osporava ono što sam iznio.

U svakoj zemlji postoje i verni ljudi i zene, ali i nevernici.

Pa ja govorim o globalnoj slici i ovo ne može da ospori razliku u moralu država.

Tako da tumacenje vere na pojedinacnom nivou ima potpuni smisao, jer jedan arapin ili turcin koji je prihvatio Hrista moze biti verniji od nekoga ko zivi u Hriscanskoj zemlji i time se busa u grudi, ili obrnuto.

Rodovi se gledaju na globalnom nivou.

Natrag