Izvini Darth, ali kako se ponasas izgleda da ti bolujes od toga.
Gde sam ja zenu uporedio sa Hristom? To je samo tvoja glupost. Ko je rekao da je ona Bog? Niko osom tebe koji si klevetnik i nekrscanin!
Evo sta sam ja napisao:
Pre Milera i EGW Hristos govori o kraju vremena:
"Evo cu doci skoro i plata moja sa mnom da dam svakome po djelima njegovim." Otkrivenje 22,12.
"Evo cu doci skoro, blago onome koji drzi rijeci prorostva knjige ove." otkrivenje 22,7
"Zato i vi budite gotovi; jer u koji cas ne mislite, doci ce Sin Coveciji." Matej 24,44.
Darth, jeli ti to i Krtista isvijavas?
Pokazi nam gde sam ja usporedio zenu za Hristom? Nigde i nikad!
[/QUOTE]
Prvo, nije lepo ismevati se sa nečijom bolesti. Drugo, na vašu žalost sam hvala Bogu zdrav, pa sve i da imam bilo kakvu psiho fizičku smetnju ne bih sakupljao sledbenike na osnovu vizija koje mi poremećeni um daje. U tome je razlika između mene i EGW. Ona to jeste činila.
Pmenuli ste Isusa i kraj vremena. Da, On ga pominje, ali nigde ne daje niti datum, niti čas, niti svojim učenicima, dakle i nama ne govori da se ne žene, niti udaju, niti da ne rađaju decu, jer će patnje biti velike. Samim svojim pozivanjem na to da je i Hrist govorio o kraju vremena, gde se to naveli kao odgovor na moju tvrdnju o Mileritskom kokodakanju, doslovno poistovećuje Isusa sa EGW. Uzevši u obzir da sam ja, osporavao Milera i njegove duhovne sledbenike, a ne Isusa, niti sam negirao Njegovo pominjanje kraja vremena, vaša odbrana pominjanem Isusa nema nikakvih Biblijskih osnova, te se stoga može protumačiti samo kao poistovećivanje reči jedne žene, muškarca, sa onim što je govorio Bog.
Drugo, meni kao Hrišćaninu, na pamet ne bi palo da ismevam Boga, dok utemeljitelju klanjanja Bibliji, Luteru to ne samo da je padalo na pamet, nego je to i radio, o čemu svedoče dokazi. Naravno, vi ste moje ne ismevanje, nego opovrgavanje Mileritskog ludila, poistovetili sa ismevanjem samog Boga. Kako se ne radi o istom, opet se potvrđuje teza da vi budalaštine vaših pioneers izjednačavate sa Bogom. O tome da ga vi izjednačavanjem sa anđelom ponižavate da i ne govorim.
Još ti samo jedno nedostaje. Citiraj Isusa gdje ljudima savjetuje da ne rađaju djecu, te da se uopće ne žene i ne udaju, jer On uskoro dolazi
Neće moći da ti citira, jer Isus to nigde nije rekao, ni po Tradiciji, ni po Pismu. Može jedino da ti citira EGW, Milera i ostale apokaliptičare devetanestovekovnih SAD, a to ne vredi kao dokaz ako se uzme u obzir da je nastalo u ljudskom umu bez ikakvih veza sa Biblijom.
Ps. Nemoj posle da i tebi prilepe etiketu mentalnog bolesnika, narkomana, lopova i tome slično, ili da te optuže da huliš, ismevaš Isusa.... što me ne bi začudilo jer svako ko ne prihvata "malo svetlo", "oca Milera", "božijeg čoveka Lutera" je po njima predmet ismevanja i ponižavanja.