Naime, nikome ko ima iole malo znanja, malo širine duha, dakle ko zaista ima dar Duha Svetoga (razum) na pamet ne bi palo da poveruje u Milerove lagarije, niti da te iste lagarije pravda Svetim Pismom u kome doslovno stoji da dana i časa Dolaska u Slavi NIKO NE ZNA.
Ne diraj mi Milera, on mi je rodjak
Salu na stranu, prezime njegovo imam, ali ja nisam umislio da sam izabran kao oni, da budem reformator adventista, ili sta ti znam. A mogao sam da tvrdim ovde svasta, da branim Milera, da racunam da sam ja Ilija, zapravo ne moram da racunam nista, jer mi je datum isti..
Da nisam onda ja Ilija?
Ali Miler je pogresio, cak je to priznao, samo sto mu oni ne priznaju gresku. I trebaju da se zapitaju u sta onda veruju, posto covek nije osnovao nikakvu crkvu. A onda je zena kamenom udarena u glavu, osnovala sektu, dok Miler odbija da imaju pravo. Hvala Bogu da sa njom nemam nista, jer je ukrala i od Milera, a ovaj se odrekao njih..
Sada će Laodikeja moliti Boga da tebe ukloni, ti ćeš još dok on "moli"
otići spavati i vratiti se recimo tek sutra navečer, a Laodikeja će se hvaliti kako Bog uklanja ljude po njegovoj "molitvi". Kad se ti sutra vratiš šta ima veze. Reče Laodikeja da Bog ukloni a onda opet dopusti povratak. Mire, sve u svemu, može i Bog lagati i krivo činiti, ali Laodikeja ne. Ne čudi se, tako im se ponašala i "proročica". Ako se nisu obistinila njena proročanstva onda je Bogu pripisivala krivnju.
Ne mozes ga uhvatiti u lazi. Jer ja sam pitao sta ako se tvoje prorocanstvo ne ispuni do 2030. godine, i Hristos ne dodje? Hoces li onda priznati da si lazni prorok? A on kaze da nece priznati, jer ako se to i ne desi, onda je "Bog promenio plan"..
Eto.. Sve u svemu, Laodikeja je prorok, a prorocanstvo mu 'moz bit i ne mora'!