Proricanje preko golova, minuta, rođenja i imena.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da moraće, ja mislih da ćeš odgovoriti odmah u dva tri posta a pošto izbegavaš odgovor onda moraće nova tema

Nego, s obzirom da ti vjeruješ kako vam je Father Miller točno znao dan i čas Isusova dolaska, a to nije znao ni Isus nego samo Otac, sjedi li vam Father Miller bliže Ocu od Isusa, jer su jedino Otac i Father Miller znali dan i čas Isusova dolaska?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zašto odgovaraš na nepostavljena pitanja? Jesi li ti "sav svoj"?

Dakle, ponavljam pitanje. S obzirom da ti vjeruješ kako vam je Father Miller točno znao dan i čas Isusova dolaska, a to nije znao ni Isus nego samo Otac, sjedi li vam Father Miller bliže Ocu od Isusa, jer su jedino Otac i Father Miller znali dan i čas Isusova dolaska?

Obiđi malo temu o islamu, pa ćeš videti jeli sav svoj ili nije.

Ovo nije tema o tome jesam li ja katolik. A jesam li ili nisam, neka bude baš onako kako tebi paše.

Ispovedaš li ovo:
Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.

I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.

I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima.

I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka. Amen.

a ne fundamentale kulta žene udarene u glavu?

Ako je odgovor potvrdan, Katolik si. Kraj diskusije.

Čuj "katolički filter"!?!?!?. Računanje datuma Kristova dolaska je đavliji posao i Katolička crkva to svojim vjernicima priječi. :)

Naravno da zabranjuje, ni jednom jedinom Katoliku, na pamet ne bi palo da računa nešto za šta je sam Bog rekao da se ne može saznati.

Ps. Ni muhamedanci, kojima magija nije po njihovoj "veri" zabranjena, se ne usuđuju da al-lahovu volju istražuju gatanjem i čaranjem po imenima, niti da određuju datum kraja sveta.... još se manje usuđuju da "prorokuju"...

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslape, mnogo lazes.

Nije Miler znao dan i cas Isusovog dolaska, vec u Danilu 8 i 9 poglavlje postoji vremensko prorocanstvo o 2300 godina, Koje doseze do 1844 godine, i koje govori da ce tada otpoceti ociscenje Svetinje.

Miler je pogresno razumeo da izraz "Svetinja" predstavlja zemlju, i da ona tada treba biti ociscena prilikom Hristovog grugog dolaska.

Dakle, nije Miler nista samoinicijativno racunao, vec vremensko prorocanstvo postoji u Danilu 8 i 9 poglavlje.

I sam Danilo kaze da je on sam racunao vreme obnove Jerusalima, i on kaze ( parafraziram ) "JA IZRACUNAH BROJ GODINA KOJE BESE REKAO GOSPOD ZA RAZVALINE JERUSALIMSKE"

Po tebi Stvarnoslap i prorok Danilo je bio od sotone jer je racunao na osnovu postojeceg vremenskog prorocanstva.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslape, mnogo lazes.

Hvala ti na komplimentu. :)

Dakle, nije Miler nista samoinicijativno racunao,

Tako je, računao je po nagovoru i uputama đavline. Evo, i tvoja subotarska sekta je još 1916. godine jasno deklarirala kako je sotona taj koji ljude podstiče da računaju vrijeme Isusova dolaska:

"Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

I sam Danilo kaze da je on sam racunao vreme obnove Jerusalima, i on kaze ( parafraziram ) "JA IZRACUNAH BROJ GODINA KOJE BESE REKAO GOSPOD ZA RAZVALINE JERUSALIMSKE"

Zašto izmišljaš? Danijel nije ništa računao, nego je istraživao ono što je napisao prorok Jeremija - Dn 9,2: ja, Daniel, istraživah u Pismima broj godina koje se - prema riječi koju Jahve uputi proroku Jeremiji - imaju ispuniti nad ruševinama Jeruzalema: sedamdeset godina.

Dakle, nije Danijel računicom došao do "sedamdeset godina", nego je taj broj našao kod Jeremije. :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle, nije Danijel računicom došao do "sedamdeset godina", nego je taj broj našao kod Jeremije. :)

Upravo tako, no oni, sinovi i kćeri lažovčine Millera, to i ne znaju, isto kao što ne znaju da nigde, doslovno nigde niti jedan apostol, niti jedan Evanđelista, ne govori da im je Isus, rekao (uputio reč) o tome koliko godina ima proći od uznesenja do Dolaska u Slavi.

Sve što je Isus rekao je da "Ni dana ni časa niko ne zna do li Otac" (Zna i Sin, jer Otac i Sin jedno su BIĆE), da "dolazi skoro", "da dolazi kao lopov u noći" (dakle iznenada)....

Ako to znamo, a Pismo tako svedoči (Jeremiji je dakle rečeno koliko će godina, ljudskih godina trajati pustoš Siona), onda se oni koji su poverovali Milleru, kultove na tome čak stvorili, mogu nazvati ne "poznavaocima" Pisama, nego doslovno budalama.

Ali, ni to ne čudi jer isti su Isusa, VEČNU REČ, sotoninim bratom nazivali, ćatom predstavljali, i sve što je On, Isus rekao, sve što je Duh Sveti preneo apostolima, u "smeće bacili" i našli za shodno da shabate uslovljavaju, obrezanje nameću, nekakve "zdravstvene zakone" propagiraju.... i sami sebe "prorocima" nazivaju, iako samo PISMO doslovno govori: "Zakon i Proroci" su do Ivana - Jovana Krstitelja - Yahanana bar Zakari....

Toliko o tome da oni "poznaju i slede Pisama"....

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, kontradiktoran si u svojim izjavama, i ta kontradiktornost obelodanjuje tvoje zablude.

Ti kazes "PROROK DANILO NIJE RACUNAO, VEC JE ISTRAZIVAO ONO STO JE NAPISAO PROROK JEREMIJA"

A gledaj sta Danilo kaze "JA IZRACUNAH BROJ GODINA KOJE RECE GOSPOD PREKO JEREMIJE ZA RAZVALINE JERUSALIMSKE"

Dakle, Danilo je citao vremensko prorocanstvo koje je Bog dao preko Jeremije, i izracunao vreme kada Jerusalim treba da se obnovi.

Miler je ucinio isto.
On je citao vremensko prorocanstvo koje sadrzi broj godina koje ce proteci od izdavanja zapovesti da se Jerusali ponovo sazida do rodjenja Mesije Isusa Hrista, a potom i do ociscenja nebeske svetinje, a to je 2300 godina, u kojima u jednom peridu treba da se rodi Hristos, a u drugom duzem - da odpocne ociscenje Svetinje.
I Miler je pogledao istoriju - kada je ta zapovest o zidanju Jerusalima izdata, i onda saledao koliko godina iz Danila treba da prodje do rodjenja Hrista, i kada se zavrsava ostali deo od celine 2300 godina.

Dakle, ako je Miler od sotone - onda je to i Danilo, jer su oni ucinili istu stvar.

Ali, ni Danilo ni Miler nisu od sotone, jer im je princip isti.

Sto se tice Elen White, ona govori o subjektivnoj veri i teznji da se izracuna Hristov dolazak, a ne o Danilu i Mileru koji su citali ono sto je vec zapisano u bibliji, a sto su oni sagledavali kroz istorijski kontekst.

Tako da je kod Milera kao i kod Danila - sve cisto i preciso.

Jedino nije kod protivnika kojima to ne ide u prilog

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Dakle, ako je Miler od sotone - onda je to i Danilo, jer su oni ucinili istu stvar.

Evo je i baba ušla u proročanstva.

Broj 26

- Od rođenja moje bake 1922 godine, do rođenja moje majke 1948 prošlo je tačno 26 godina.

Evo i zaposlenja.

- Od zaposlenja moje majke 1972 godine, do mog krštenja, prošlo je 28 godina.

Bilo bi smešno da nije zalosno. Ovo je već ozbiljan problem, psiho prirode.

Poslednja izmena:
Natrag