Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Pa nema čovjek dva tijela u sebi ima dvije komponente duh i tijelo. Nisi čuo u zdravom tijelu zdrav duh.
A da dokazao si.
Ti ces na svaki moguci nacin pokusati svojom filozofijom da skrenes pricu u drugom pravcu!
Ja sam lepo naveo stih koji kaze da se krv ne jede "iz duhovnih razloga" a ne iz "fizickih razloga"!!!
Ovde se radi o mesu "koje nije sluzilo za prinos u hramu" dakle sluzilo je za jelo!
Razlog zasto se krv drugih zivotinja nije jela jeste zato sto "predstavlja Hristovu krv"!
U krajnjem slucaju, to znaci da ishrana u SZ i razlikovanje cistih i necistih zivotinja "ima duhovni aspekt" odnosno to je bio "sen" tj. senka Hristove zrtve i tela odnosno njegove krvi.
Pa ne mislis valjda da je odvajanje zene prilikom menstruacije u SZ imalo fizicki razlog "necistocu"?
Pa zasto onda to Hriscani vise ne praktikuju?
Krv je predstavljala Hristovu krv, i sa njom se pazljivo rukovalo iz duhovnih a ne iz fizickih razloga!!!
To je tako! To i tekst koji sam naveo dokazuje!
Buduci da je tako, to znaci da je i razlog podele hrane bio iz duhovnih razloga i da se to ispunjava na Hristu. Nema dokaza da se to odnosi na "fizicko" tj. ono sto si ti dualitetom pokusao da ustvrdis (duh + telo).
A sad odjednom postoji dualitet, a kad mi ukazujemo na njega onda ga nema!
I Biblija i medicina dokazali da je zbog fizičkog zdravlja.
Ma kako da ne, samo sto je medicina dokazala drugacije, da dugovecnost zavisi od nacina konzumiranja hrane i njenog spravljanja a ne od vrste hrane!
Vi ste to izvrnuli isticuci jedno a skrivajuci drugo, cak i adv. istrazivanja pokazuju da oni na mesnoj hrani zive jednako dugo koliko i ovi na cisto vegeterijanskoj ishrani!
Opet tvoje mišljenje je tebi Bog.
Ma da, a ti svoje nedostatke moras pripisati drugome!