Propovedanje mrtvima

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tebi je data istina koju si odbacio, o svemu bi ti samo ne o ovoj temi.

Niko ne spori da smo mi svi grešnici i ti misliš da mi želiš dobro ja vjerujem da si iskren, a koju mi to nauku nudiš, koja nije iz Biblije i ti sam znaš da nije i da mrtvi ne znaju ništa.
Kako ja mogu da znam da je to neistina a da ti je nudim kao nesto dobro i da sam pritom iskren? Kontradiktoran si.

Govorim zato sto tako verujem.
A da ti o tome razmislis i ti bi shvatio, ali ne zelis.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Kako ja mogu da znam da je to neistina a da ti je nudim kao nesto dobro i da sam pritom iskren? Kontradiktoran si.

Pa svako je uvjeren da je govori istinu, možeš znati jer ti je data istina.

Ja nisam zamrzio advent. iako me čovjek udario bez ikakvog razloga.

Jer me zanima istina, ne gledaj na ljude, nego šta ti se od nauke govori.

Govorim zato sto tako verujem.

Ko je rekao da ne vjeruješ, ipak doboko u sebi znaš da to nije istina, a ovako vjeruješ.

A na osnovu čega vjeruješ?

A da ti o tome razmislis i ti bi shvatio, ali ne zelis.

Pa ja sam to već vjerovao. I shvatio da sm u stvari vjerovao popovima,a ne Bibliji.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa svako je uvjeren da je govori istinu, možeš znati jer ti je data istina.

Ja nisam zamrzio advent. iako me čovjek udario bez ikakvog razloga.

Jer me zanima istina, ne gledaj na ljude, nego šta ti se od nauke govori.

Ko je rekao da ne vjeruješ, ipak doboko u sebi znaš da to nije istina, a ovako vjeruješ.

A na osnovu čega vjeruješ?

Pa ja sam to već vjerovao. I shvatio da sm u stvari vjerovao popovima,a ne Bibliji.
Pa ne gledam ja na ljude Tripo, vec na nauku.

Verujem da je covek ziv nakon smrti, jer postoje tekstovi u bibliji koji to potvrdjuju a Solomun se pogresno shvata (on govori kao bezboznik, da bi na kraju odgovorio sam sebi na ta pitanja.. to je igra koju on igra), i onda se te izjave seckaju i pretvaraju u dogmu, i pokusavaju se uskladiti sa NZ . Jer kso Solomun je rekao da nema nista posle smrti, pa cemo zato sad ove tekstove u NZ koji govore da ima, objasniti alegorijski ili cemo im pomeriti zapetu.

Ja Tripo duboko u sebi jedino znam da ja mogu biti prevaren, jer svako od nas moze, i uvek ostavljam mogucnost da mi neko pokaze biblijom da gresim.

Ali me nisi ubedio.

Ja tebe mogu saslusati bez da ti uopste odgovaram, i da te prekidam, i da pokusavam nesto da ti pobijem. Ti meni mozes ispucati ceo tvoj arsenal.

Jednostavno ne uklapa se sva ta prica..

Ali eto pokusaj, necu te ja prekidati.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ovo je licemerna izjava, jer ti si jasno pokazao da svesno negiras naucna medicinska otkrica o stetnosti hrane po judsko zdravlje.

Ne postoji ni jedan tekst u bibliji da je covek ziv nakon smrti.

Hvala ti na licnom napadu, ovo nije tema o hrani, vec sam dao odgovor na to. U medicinskim istrazivanjima ne postoji podela hrane na cistu i necistu, vec na biljnu i mesnu. Dokazano je da ishrana presnom hranom bilo zivotinjskog ili biljnog porekla utice na duzi zivotni vek, dakle ne radi se o vrsti hrane vec o nacinu ishrane.. To je dokazano medicinskim istrazivanjima, coveku ne odgovara kuvana hrana!

Zivotinje su ukazivale na Hristovo telo (pa su jevreji izbegavali neciste zivotinje "s manom" iz tog razloga , jer nista s manom nije smelo biti zrtvovano, a nakon prinosa su se zivotinje jele), a krv je ukazivala na Hristovu prolivenu krv i njenu vrednost, i zato se ona u SZ nije konzumirala, a u NZ se ne konzumira jer vrednost Hristove otkupne krvi jos nije primenjena. Zato se praktikuje euharistija u NZ i praktikovace se dok Hristos ne dodje po drugi put.

Nego imas li ti dokaza da je covek nesvestan nakon smrti, kazes nema ni jedan tekst da je covek ziv nakon smrti? Ja ne znam koliko to licemrno moze biti!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Hvala ti na licnom napadu,

Čim nemaš arg. onda se izvlačiš kako te neko lično napada.

U medicinskim istrazivanjima ne postoji podela hrane na cistu i necistu, vec na biljnu i mesnu.

Ne lupaj gluposti svima koji imaju zdravstvenih problema doktori prvo zabranjuju svinjetinu, od moga oca kolegi, od moga druga ocu, mom kolegi što je mlad. Svima dok. zabranio svvinjetinu.

dakle ne radi se o vrsti hrane vec o nacinu ishrane..

Vidiš da se radi o vrsti.

er nista s manom nije smelo biti zrtvovano, a nakon prinosa su se zivotinje jele), a krv je ukazivala na Hristovu prolivenu krv i njenu vrednost, i zato se ona u SZ nije konzumirala, a u NZ se ne konzumira jer vrednost Hristove otkupne krvi jos nije primenjena. Zato se praktikuje euharistija u NZ i praktikovace se dok Hristos ne dodje po drugi put.

Pa upravo je i to dokaz podjele, nisi mogao nečistu životinju da prineseš na oltar.

Zato se praktikuje euharistija u NZ i praktikovace se dok Hristos ne dodje po drugi put.

A vi od nje napravili magiju.

Nego imas li ti dokaza da je covek nesvestan nakon smrti, kazes nema ni jedan tekst da je covek ziv nakon smrti? Ja ne znam koliko to licemrno moze biti!

Eto koliko je bsmisleno da pitaš kada piše da mrtvi nemaju msili, nemaju osjećanja.

A da po tebi imaju samo svijest o postojanju.

A tvoji duhovnici kažu da misle, djeluju, pričaju, osjećaju ljubav itd.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Čim nemaš arg. onda se izvlačiš kako te neko lično napada.

Ne izmisljaj!
Ne lupaj gluposti svima koji imaju zdravstvenih problema doktori prvo zabranjuju svinjetinu, od moga oca kolegi, od moga druga ocu, mom kolegi što je mlad. Svima dok. zabranio svvinjetinu.

Nije samo svinja necista, sto ne zabranjuju druge zivotinjeu bibliji propisane?

Sem toga, dokazano je da se kuvanjem i termickom obradom oslobadjaju otrovi iz mesa, pa cak i iz biljne hrane, kuvanjem se oslobadjaju otrovi koji imaju negativno dejstvo na covekov organizam, jer organizam ne moze da ih se oslobodi. To ti je ko da si pojeo sapun!

A koliko je poznato jos niko nije jeo zivo meso svinje, osim kineza koji drugacije kuvaju, generalno svu hranu!

Zivotinje i ljudi koji jedu zivo meso i presnu hranu zive 100 i vise godina (kinezi jedu svinju pa im ne fali nista), sto je dokaz da se ovde radi o nacinu a ne o vrsti ishrane!

Vidiš da se radi o vrsti.

Ne radi se o vrsti mesa, vec o nacinu ishrane, to istrazivanja i pokazuju, pa cak i adventisticka ispitivanja to dokazuju!

Pa upravo je i to dokaz podjele, nisi mogao nečistu životinju da prineseš na oltar.

Nisi mogao zivotinju "sa fizickom manom" da prineses, ovde se radi o fizickim a ne o zdravstvenim aspektima "sto god ima papke razdvojene.." - to je fizicka a ne zdravstvena karakteristika.

Eto koliko je bsmisleno da pitaš kada piše da mrtvi nemaju msili, nemaju osjećanja.

Pise u bibliji u NZ da su svesni!
Bas sam ja licemer.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nije samo svinja necista, sto ne zabranjuju druge zivotinjeu bibliji propisane?

Opet nisi shvatio smisao, ljudi na ovim prostorima najviš jedu svinjtinu.

Sem toga, dokazano je da se kuvanjem i termickom obradom oslobadjaju otrovi iz mesa,

Ne lupaj gluposti ja sam i kuvar po profesiji sa 9 godina staža u kuhinji. Od svinje ne možeš ništa smanjiti.

pa cak i iz biljne hrane,

Biljka sama po sebi izbacuje otrove ako nisi znao, zato se često prskaju.

kuvanjem se oslobadjaju otrovi koji imaju negativno dejstvo na covekov organizam

Kod svinje ne. Sada baš pričaš besmislice i biologiju hvala Bogu znam bolje od tebe. Sastav mesa i organi svinje su slični čovjeku. Zato se mogu i organi presađivati pojsti svinju je isto kao i pojesti čovjeka.

jer organizam ne moze da ih se oslobodi.

Sjedi 1 krava preživanjem uništava dodatne otrove, a zec je polupreživar i ima šape. Iako jede samo biljke nečist je po sastavu.
To ti je ko da si pojeo sapun!

Šta? Misliš na svinju ili nešto drugo.

A koliko je poznato jos niko nije jeo zivo meso svinje,

Imaš jak arg.

osim kineza koji drugacije kuvaju, generalno svu hranu!

Zato kraće žive od mnogih naroda.

Zivotinje i ljudi koji jedu zivo meso i presnu hranu zive 100 i vise godina

Znači ipak ima neka podjela.

(kinezi jedu svinju pa im ne fali nista),

Da samo kraće žive.

sto je dokaz da se ovde radi o nacinu a ne o vrsti ishrane!

I svaki tvoj arg. je oboren.

Ne radi se o vrsti mesa,

Jok nego ćeš me ti učiti o kvalitetu mesa.

vec o nacinu ishrane,

Pa to ide jedno sa drugim. Šta je drugo način ishrane nego kakvu hranu jedeš, pa tek onda kako se sprema, pa tek onda na 3. mjestu biljke i životinje. Nauka te oborila pa djeca u 2. i 3. osnovne znaju o ishrani, išao si davno u te razr. idi malo pa pogledaj udžbenike, očigledno misliš da je nutricionizam neki muz. instrument.

Ne radi se o vrsti mesa, vec o nacinu ishrane,

Pa valjda se prvo gleda koja je hrana, tvoj arg. je taman ko da si rekao da se kuća gradi od krova.

pa cak i adventisticka ispitivanja to dokazuju!

Advent. najduže žive posebno u SAD.

Nisi mogao zivotinju "sa fizickom manom" da prineses,

I nečistu za jelo.

ovde se radi o fizickim a ne o zdravstvenim aspektima

Pa fizički je i zdravstveni.

"sto god ima papke razdvojene.." - to je fizicka a ne zdravstvena karakteristika.

I zdravstvena jer ide i da preživa. Taj dio si zaboravio ili namjerno izostavio.

Pise u bibliji u NZ da su svesni!

Da piše i da kamenje i drveće viče, pa ti misli da viču i krv isto.

Bas sam ja licemer.

Ajd reci šta je licemjerstvo po Bibliji? Al bez guglanja po Pismo i netu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Koliko je tvoja nauke besmislena dokazano je, jer ti hoćeš podjelom na način spremanja ili obrade i pdojelom na bijlnu i živ. hranu dokažeš da nema podjele, pojedi onda pacova kao Taramana ako nema podjele, što onda ne jedete pacove, pse, mačke, nego baš svinju.

Kada smo već kod načina spremanja, svinja se skoro nikada ne kuva, samo se peče, mogu da zamislim da ne znaš kakva bi bila svinjska supa, ako je tako štetna kao kuvana, onda možeš msiliti šta je sa pečenom.

Ti misliš da se pečenjem izbacuju štetne materije iz mesa kod svinje, svinja sve što ne izbaci skladišti u masne naslage. Ovca, jagnje i krava gotovo da nemaju masnih naslaga ili malo.

Što se lako skine. Osim toga preživanje kod krave uništava mnoge štetne materije.

Dok ovca ili koza čak ne jedu sa poda, što padne na pod.

A svinja jede leševe i samu sebe.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Opet nisi shvatio smisao, ljudi na ovim prostorima najviš jedu svinjtinu.

Ne lupaj gluposti ja sam i kuvar po profesiji sa 9 godina staža u kuhinji. Od svinje ne možeš ništa smanjiti.

Biljka sama po sebi izbacuje otrove ako nisi znao, zato se često prskaju.

Kod svinje ne. Sada baš pričaš besmislice i biologiju hvala Bogu znam bolje od tebe. Sastav mesa i organi svinje su slični čovjeku. Zato se mogu i organi presađivati pojsti svinju je isto kao i pojesti čovjeka.

Sjedi 1 krava preživanjem uništava dodatne otrove, a zec je polupreživar i ima šape. Iako jede samo biljke nečist je po sastavu.

Šta? Misliš na svinju ili nešto drugo.

Imaš jak arg.

Zato kraće žive od mnogih naroda.

Znači ipak ima neka podjela.

Da samo kraće žive.

I svaki tvoj arg. je oboren.

Jok nego ćeš me ti učiti o kvalitetu mesa.

Pa to ide jedno sa drugim. Šta je drugo način ishrane nego kakvu hranu jedeš, pa tek onda kako se sprema, pa tek onda na 3. mjestu biljke i životinje. Nauka te oborila pa djeca u 2. i 3. osnovne znaju o ishrani, išao si davno u te razr. idi malo pa pogledaj udžbenike, očigledno misliš da je nutricionizam neki muz. instrument.

Pa valjda se prvo gleda koja je hrana, tvoj arg. je taman ko da si rekao da se kuća gradi od krova.

Advent. najduže žive posebno u SAD.

I nečistu za jelo.

Pa fizički je i zdravstveni.

I zdravstvena jer ide i da preživa. Taj dio si zaboravio ili namjerno izostavio.

Da piše i da kamenje i drveće viče, pa ti misli da viču i krv isto.

Ajd reci šta je licemjerstvo po Bibliji? Al bez guglanja po Pismo i netu.
Nisam ja nista izmislio u vezi mesa i u vezi biljaka, na visokoj temperaturi se oslobadjaju stetne materije a organizam coveka ne moze te matetije da izbaci kao sto bi izbacio normalnim putem, to kaze medicina. Tvoja filozofija me ne zanima, i to sto si radio kao kuvar.

Biblija navodi zivotinje po telesnim karakteristikama, istina spominje i prezivanje, ali je sasvim jasno da se tu radi o zivotinjama koje imaju odredjenu telesnu manu i zato se ne jedu. Krv isto iz razloga sto je krv koriscena za ciscenje hrama , biblija kaze "a nju (krv) sam odredio da se ciste duse vase" , dakle to je razlog a ne zato sto je necista!

Kako je to zec necist, ti si zapeo za svinju, a naucno ne mozes da potvrdis recimo za zeca da je njegovo meso necisto.

Sve jedno, biblija te obara, u vezi krvi sam Bog je rekao zasto ju je zabranio, ne zato sto je necista vec zato sto se njom ciste duse!

Evo tekst iz biblije:

"okrenuću lice svoje na suprot onomu čovjeku koji bude jeo krvi, i istrijebiću ga iz naroda njegova. Jer je duša tijelu u krvi; a ja sam vam je odredio za oltar da se čiste duše vaše; " (3.Moj. 17:10-11)

Dakle razlog zasto se ne jede krv je "duhovne prirode" a ne "fizicke"!

Nemas izgovora uopste.

Poslednja izmena:
Natrag