Promijena kriterijuma Božje Crkve i izgovori za zablude

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Zato imaju tradicija (predanje) a samo formalno su dodali i Pismo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mi vama dokazujemo istinu putem pisma, a vi mozete dokazivati vasu istinu putem tradicije, mi ce mo i tu tacku dokazivati pismom, da je pismo jedino Bogom dato merilo istine.

Nije u pitanju sta je posteno, vec sta je ispravno.

Pa ti si rekao da smo neposteni, sad si priznao da smo posteni.. A optuzio si bez veze.

E sada dolazimo do motiva, ne ljubi je iz religijskog motiva, opet si omanuo motive, ikona se ljubi iz religijskog motiva. A to je dokaz nečiste savjesti i pokušaj da se ona umiri sa tim.

Netacno!

Kazati da je motiv "religijski" je pogresno, jer nije dovoljno "imenovati" motiv da bi nam bio jasan, vec on mora biti i "definisan" odnosno ''opisan' da bi nam bio jasan!

Motiv se naravno moze nazvati i "religijski", ali nam to ne govori nista o njemu!

TO JE SAMO NAZIV!
A TI SE NEPOSTENO IGRAS NAZIVIMA!

Dakle:

Kod motiva je bitno ono sto se "misli" dok se nesto radi. Jer motiv od toga i zavisi.
Motiv proizlazi iz uverenja! (a ti si rekao gore da ne proizlazi!)

DEFINICIJA MOTIVA:

MOTIV = ZASTO JA MISLIM DA JE NESTO ISPRAVNO!

Znaci, ako majka ljubi sliku jer "misli" da time salje poruku ljubavi. Tim opisom njenog cina mi mozemo razumeti i njen "motiv"!

On se dakle ne moze nazvati "religijskim"!

Da vidimo kakav je motiv za ljubljenje ikone:

Majka ljubi ikonu jer time "misli" da salje poruku ljubavi ka Bogu. Ne misli ona da je u ikoni Bog, ne smatra je vrednija od obicnog drveta, ali ima potrebu da Bogu iskaze ljubav, pa je salje posredno preko slike..

Tim opisom njenog cina mi mozemo razumeti i "razloge", njene "motive", a to je da iako se taj motiv moze nazvati religijskim, on nije "idolopoklonicki"!!! U svakom pogledu je jednak "ne religijskom motivu" i ljubljenju, slike deteta ili ljubljenju neke tkanine, pa cak i slanja poljupca kad se usne postave na dlan..

Motiv je ono sto je vazno a motiv se ne moze opisati "jednom recju" kao sto ti radis!

Pa ljubljenje slike nije idolopoklonstvo slike bliske osobe.

Sve zavisi od "motiva" ljubljenja slike!

Ljubiti sliku bliznjeg takodje moze biti "idolopoklonstvo", jer i komunisti drze slike svog lidera, pa im je ta slika kao bog!

Pozdravljanje zastave je isto bio paganski obicaj, jer zastave su ranije predstavljale bozanstva (svaka i danas ima grb - sto je religijski motiv). Ali pozdravljanje zastave vise nije idolopoklonstvo jer su "drugaciji motivi"!

Tako ni klanjanje ikoni nikako nije idolopoklonstvo ako je iz ispravnih motiva!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Netacno!

Kazati da je motiv "religijski" je pogresno, jer nije dovoljno "imenovati" motiv da bi nam bio jasan, vec on mora biti i "definisan" odnosno ''opisan' da bi nam bio jasan!

Sasvim dovoljno, jedan motiv je religijski, a drugi nije.

Motiv se naravno moze nazvati i "religijski", ali nam to ne govori nista o njemu!

TO JE SAMO NAZIV!
A TI SE NEPOSTENO IGRAS NAZIVIMA!

Sasvim dovoljno.

Dakle:

Kod motiva je bitno ono sto se "misli" dok se nesto radi. Jer motiv od toga i zavisi.
Motiv proizlazi iz uverenja! (a ti si rekao gore da ne proizlazi!)

Netačno, motiv je pobuda, a ne uvjerenje. Jer su svi uvjereni da je ipsravno i džihadista kada se raznese on smatra da je to ispravno. Ne znaš šta je motiv.

Po Miri onda su i džihadisti upravu i to nije grijeh.

DEFINICIJA MOTIVA:

MOTIV = ZASTO JA MISLIM DA JE NESTO ISPRAVNO!

Morao si da guglaš,a meni to ne treba. Motiv je pobuda, a ne mišljenje. Nisi ni dao izvor.

Sada opet izguglaj pa ćeš vidjeti da motiv nigdje nije mišljenje u vezi nečega.

Da vidimo kakav je motiv za ljubljenje ikone:

Majka ljubi ikonu jer time "misli" da salje poruku ljubavi ka Bogu.

Odmah da tvoje arg. oborim Biblijom, ljubav prema Bogu se jedino iskazuje kroz držanje zakona i vjerom.

Jovan 14,15Ako imate ljubav k meni, zapovijesti moje držite.

Dakle promijenili ste kriterijum dokaza ljubavi prema Bogu.

1. Jovanova 2,3

I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo.
1. Jovanova 2,4 Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema;

Ne misli ona da je u ikoni Bog

Ni proždrljivci ne misle da je u trbuhu Bog ili da je Bog pa je to opet idolopoklonstvo.

Čak si promijenio i način izražavanja oko ovoga. Prije si govorio ne mislimo da je ikona Bog, a sada da je u ikoni Bog.

ne smatra je vrednija od obicnog drveta, ali ima potrebu da Bogu iskaze ljubav, pa je salje posredno preko slike..

Bog priznaje ljubav prema njemu jedino kroz zakon.

Tim opisom njenog cina mi mozemo razumeti i "razloge", njene "motive",

To je uvjerenje, a ne motiv, motiv je da se umiri savjest da je ipak fina pred Bogom.

a to je da iako se taj motiv moze nazvati religijskim, on nije "idolopoklonicki"!!!

Jeste idolopoklonički jer ipak ikona za ljude nije obično drvo nego sveto daju joj se moći, posebno se tretira.

I jeste idolopoklonstvo, jer umjesto Boga obožava se ikona. Čovjek je usmjeren ka ikoni.

U svakom pogledu je jednak "ne religijskom motivu" i ljubljenju, slike deteta ili ljubljenju neke tkanine, pa cak i slanja poljupca kad se usne postave na dlan..

Ne može biti jednak jer je sasvim drugi motiv ljubljenja slike bliske osobe, ili pak kada se ljube cura i momak, muž i žena. Nešto bi rekao ali bi bilo ružno. Tako da neću.

Motiv je ono sto je vazno a motiv se ne moze opisati "jednom recju" kao sto ti radis!

Ne znaš šta je motiv. Motiv je pobuda, razlog zbog kojih se nešto radi, a ne mišljenje koje svako ima pozitivno.

Sve zavisi od "motiva" ljubljenja slike!

I to može biti izvrnuto, ali nije idolopoklonstvo. Može neko nekog d aljubi čisto reda radi a da ga ne voli.

Ljubiti sliku bliznjeg takodje moze biti "idolopoklonstvo", jer i komunisti drze slike svog lidera, pa im je ta slika kao bog!

Ali to je već religijski motiv, jer oni umjesto da vjeruju u Boga oni vjeruju u nekog lidera.

Pozdravljanje zastave je isto bio paganski obicaj, jer zastave su ranije predstavljale bozanstva (svaka i danas ima grb - sto je religijski motiv). Ali pozdravljanje zastave vise nije idolopoklonstvo jer su "drugaciji motivi"!

Opet sve zavisi od motiva, ako je pozdr. zastave da se ide ubijati ili na običnoj svečanosti. Ili neki drugi razlog.

Tako ni klanjanje ikoni nikako nije idolopoklonstvo ako je iz ispravnih motiva!

Pa sam čin je dokaz da motiv nije ispravan. Jer ko je ispravan to neće raditi.

To je dokaz izbjegavanja Boga i NJgeovog zakona koji ukorava ljude za grijehe.

Motiv je umirivanje nečiste savjesti pred Bogom.

Biblija jasno daje kriterijum ko ljubi Boga, a ko ne.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Morao si da guglaš,a meni to ne treba. Motiv je pobuda, a ne mišljenje. Nisi ni dao izvor.

To je moja definicija, kakvo gu.. guglanje, i kakav izvor? :)

Iz cega nastaje pobuda, ako ne iz misljenja???

Pa ti si apsolutno katastrofa covek!

Sada opet izguglaj pa ćeš vidjeti da motiv nigdje nije mišljenje u vezi nečega.

Nek je i 'pobuda' zvanicna definicija, a pobuda nastaje kao rezultat 'misljenja'.

Sama rec kaze " pobuda" > ono sto te "pobudjuje"! A to moze biti samo 'misljenje'!!!

Misli pokrecu coveka i nista drugo..

Po Miri onda su i džihadisti upravu i to nije grijeh.

Njihov je greh neznanje!

Zato oni ne ginu!

Zato se ti molis za voljne i nevoljne grehe, jer Bog prasta onima koji ne znaju!

A na ostalo necu ni da odgovaram, jer ti ni osnovne stvari o motivima ne znas!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
To je moja definicija, kakvo gu.. guglanje, i kakav izvor? :)

I nije tačna. Vidiš da ti smatraš da si Bog "što ja mislim to je tako".

Iz cega nastaje pobuda, ako ne iz misljenja???

Pobuda nastaje iz više izvora, ne iz mišljenja. Mišljenje nastaje nakon pobude.

Npr. namjera, želja.

Pa ti si apsolutno katastrofa covek!

Ne budi smiješan, baviš se nečim o čemu nemaš pojma.

Njihov je greh neznanje!

Nije nego pogrešan motiv, oni nisu ni svijesni da im je motiv mržnja, a to je veliki grijeh.

Nemaš pojma o ovome i nemoj me zamajavati nego se vrati na temu.

Naravno da su otpale crkve promijenile i snizile kriterijum Božje Crkve da bi sebe uvjerile kako mogu da griješe i da se spasu

Evo primjera, svinjetina i subota su važile za Jevreje, mi smo nova religija možemo to da kršimo.

Molitva svecima, iako se niko nije molio mrtvim ljudima uBibliji osim Saula bezakonika koji je tražio savjet Samuila.

Dakle izgovori za zablude su obično takvi. Recimo zloupotreba izraza Stari zavjet kao da je to nešto prevaziđeno iako i ne piše u originalu Stari zavjet.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I nije tačna. Vidiš da ti smatraš da si Bog "što ja mislim to je tako".

Ti si bezobrazan i to mnogo.

Pobuda nastaje iz više izvora, ne iz mišljenja. Mišljenje nastaje nakon pobude. Npr. namjera, želja.

Ovo je totalno suprotno cak i psihologiji!

Ako si nesto "pozeleo" - prvo si morao da "mislis kako bi bilo lepo to imati".

Dakle opet je iz "misljenja" nastala pozuda.

Isus kaze "svaki koji POSMATRA ZENU TAKO DA POCNE OSECATI POZUDU.."!

Na drugom mestu kaze:

"Svetlilo tela je oko. Ako je oko tvoje bistro, sve telo tvoje biće svetlo; ako li je oko tvoje rđavo, sve telo tvoje biće mračno..." (Mt. 6:22-23)

Dakle "posmatrajuci" - "razmisljajuci" o tom cinu, on je osetio "pozudu"!

Radi se o "mislima"!

Biblija kaze da iz "misljenja nastaju zelje"!

"Iz srca vasega izlaze zle misli..."(mat. 15.19)

Pavle kaze da: "zarobljavamo svaku misao - za poslušnost Hristu" (2. Kor. 10:5)

Dalje kaze:

"nego se preobražavajte obnavljanjem svoga uma, da biste mogli da razaberete šta je volja Božja, šta je dobro, i ugodno, i savršeno." (Rim. 12:2)

A Solomun kaze:

"Jer je on kao i misli duše njegove" (Pri. 23:7).

Biblija tvrdi da "sve potice iz misli"!!!
A ti izmisljas!!!

Ne budi smiješan, baviš se nečim o čemu nemaš pojma.

Ko mi kaze. :)

Pa ti nemas pojma, to je tvoja sramota!

Svaki teolog ce ti se smejati u lice kad te cuje "profesore"..

Nije nego pogrešan motiv, oni nisu ni svijesni da im je motiv mržnja, a to je veliki grijeh.

Mrznja dolazi iz misli, ispravljanjem misli uklanja se i mrznja.

Motivi nastaju iz misli!

Zato nas i Biblija poziva da "usvojimo Hristov um"!

"nego se preobražavajte obnavljanjem svoga uma, da biste mogli da razaberete šta je volja Božja, šta je dobro, i ugodno, i savršeno." (Rim. 12:2)

Nemaš pojma o ovome i nemoj me zamajavati nego se vrati na temu.

Nemas ti pojma covece, pun si ponosa!

Treba neko da te spusti na zemlju, jer ti pojma nemas o teologiji, a kamo li o psihologiji!

Ko ti dade u skoli da radis?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ti si bezobrazan i to mnogo.

Ja bih rekao adekvatno.

Ovo je totalno suprotno cak i psihologiji!

Ako si nesto "pozeleo" - prvo si morao da "mislis kako bi bilo lepo to imati".

Pa jedno je mišljenje o nečemu i pobuda.

NIje nigdje mišljenje pobuda, nego motiv.

Dakle opet je iz "misljenja" nastala pozuda.

Nije, toga nema u psihologiji.

Brkaš pojmove, opet formalni nivo razmišljanja da sve što čovjeku ide kroz glavu je mišljenje, to nisam ni negirao, ali samo mišljenje o nečemu, da je ispravno ili ne nije pobuda.

Jao s kim ja razgovaram.

Na drugom mestu kaze:

"Svetlilo tela je oko. Ako je oko tvoje bistro, sve telo tvoje biće svetlo; ako li je oko tvoje rđavo, sve telo tvoje biće mračno..." (Mt. 6:22-23)

Objasnio ti gore.

Radi se o "mislima"!

hehe.

Biblija kaze da iz "misljenja nastaju zelje"!

"Iz srca vasega izlaze zle misli..."(mat. 15.19)

Pavle kaze da: "zarobljavamo svaku misao - za poslušnost Hristu" (2. Kor. 10:5)

Dalje kaze:

A Solomun kaze:

Biblija tvrdi da "sve potice iz misli"!!!

E svašta, pa vidiš da svi misle da rade dobro, osim onih koji se trude da otklone grijeh. A ovdje BOg kaže da su te misli zle.

Da ti malo to približim. Džihadista misli da je to dobro, a pobuda je zla. Vidiš da nije iz misli o tome. E majko moja mila kome ja objašnjavam nešto, a to je za tebe...

Mrznja dolazi iz misli, ispravljanjem misli uklanja se i mrznja.

I upravo si se ukopao. Pobudi ne dolazi iz mišljenja o nečemu, a Mire bukvalista shvatio da nije iz bukvalnog mišljenja kao procesa toka misli kroz mozak.

Zato nas i Biblija poziva da "usvojimo Hristov um"!

Imaš i one koji svašta rade i kažu da imaju Isusov um. Opet si oboren.

Nemas ti pojma covece, pun si ponosa!

Očigledno ti, nemoj se brukati, ti o ovome ama baš ništa ne znaš.

Treba neko da te spusti na zemlju, jer ti pojma nemas o teologiji, a kamo li o psihologiji!

Bog će preko mene da te spusti.

Ko ti dade u skoli da radis?

Čim imaš potrebu da popljuvaš sagovornika opet sam te isprovocirao da me vrijeđaš, ali sam te isprovocirao dokazima.

Nije mi bila namjera. Puno govoriš o sebi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja bih rekao adekvatno.

Ne adekvatno, nego mnogo mnogo bezobrazan..

Jao s kim ja razgovaram.

Bas tako!

Da ti malo to približim. Džihadista misli da je to dobro, a pobuda je zla. Vidiš da nije iz misli o tome.

Jeste iz misli!

Ne moze pobuda biti bez misli!

Ne mozes ti ciniti nista bez misli, jer bez misli nema ni radnje.

Hindusi otklanjaju svaku misao, da bi se oslobodili upravo "pobuda" i "zelja" - a to je dokaz da "pobude i zelje" nastaju iz misli!!!

Otkloni svaku misao - uklonio si i pobudu!
Vise nemas zelja!

Kako to njima uspeva a ti kazes da ne moze???

I Hindusi su te oborili!

Ti stvarno nemas pojma!!!

Ako dzihadista "misli da je dobro ubiti radi Boga", on ce da ubije! Pobuda je nastala iz njegovih misli!

On ne voli ubijati, ali mislima je dosao do zakljucka da treba, jer su ga ljudi ubedili, tako je nastala pobuda..

Takav covek se pokaje kad shvati da su ga ljudi lagali i da Bog to ne trazi..

S druge strane, ako je dzihadisti "slast da ubija", onda je on u njegovim mislima "vrteo sliku ubistva" i to mu se svidelo, pa je onda ucinio delo ubistva da proba.

Opet je iz misli!

Misli su okidac za "slast" i "pobudu"!!!

E majko moja mila kome ja objašnjavam nešto, a to je za tebe...

E bas tako, da se covek zgrane, i lupa sebe sakom u glavu, to je toliko nerazumno sta pises!

Strasno!!!

Pokazao si svoje ograniceno razmisljenje!

Pobuda ne dolazi iz mišljenja o nečemu.

Nego iz cega dolazi, jel lebdi o vazduhu???

Sanjas li ti?
Jesi li ti mesecar?

Pa ti tvrdis da cu ja uzeti pusku da ubijam, a nisam to zamislio, i tako ja krenem da ubijam.. ali nisam tamo..

Pa po tebi smo svi mi "mesecari"!
Svi sanjamo!

Boze me sacuvaj zaludjenog coveka!

Imaš i one koji svašta rade i kažu da imaju Isusov um. Opet si oboren.

Oboren si ti Biblijom!

Pobude i dela covekova nastaju iz njegovih misli, to kaze biblija!

Očigledno ti, nemoj se brukati, ti o ovome ama baš ništa ne znaš.

Aha, ma nemoj!

Aj ti dokazi da ja ne znam!

Obrukaj me vec jednom!

Znas da mi to treba, jel ti mislis da sam ja ponosan.

opet sam te isprovocirao da me vrijeđaš, ali sam te isprovocirao dokazima.

Uh uh, a ja ne videh ni jedan dokaz :)
A ne videse ni ostali..

Nije mi bila namjera. Puno govoriš o sebi.

Pa ti si mene vredjao nebrojeno mnogo puta pa ja nisam rekao nista, cutao sam..

A sad je pitanje na mestu, ko ti dade da radis sa decom kad ti ni psihologiju ne znas!?

Tvrdis da znas, a onda bi trebao znati da mene neces isprovocirati i da ja nisam ponosan..

Dzabe ti studije, jer ti nemas smisla za psihologiju , umisljas sebi svasta.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Jeste iz misli!

Ne moze pobuda biti bez misli!

Pa ti si formalista zato sam ti dao primjer.

I taj primjer više puta naveo.

Hindusi otklanjaju svaku misao, da bi se oslobodili upravo "pobuda" i "zelja" - a to je dokaz da "pobude i zelje" nastaju iz misli!!!

Opet misle da je to ispravno. svako misli da je ispravno.

Otkloni svaku misao - uklonio si i pobudu!
Vise nemas zelja!

Uvijek mora biti pobuda. I ona je ta koja otkriva pravo stanje u čovjeku, a ne misao o nečemu.

Oni misle da uspijeva.

I Hindusi su te oborili!

Ti stvarno nemas pojma!!!

Vidim dokazao si.

Ako dzihadista "misli da je dobro ubiti radi Boga", on ce da ubije! Pobuda je nastala iz njegovih misli!

Nije iz mišljenja o nečemu, a ti si na to mislio. Da je pobuda iz mišljenja o nečemu.

On ne voli ubijati, ali mislima je dosao do zakljucka da treba, jer su ga ljudi ubedili, tako je nastala pobuda..

Kako ne voli ako ubija. Pobuda nije nastala iz mišljenja o nečemu, pobuda je u ovom slučaju mržnja. A on misli da je to OK.

Takav covek se pokaje kad shvati da su ga ljudi lagali i da Bog to ne trazi..

Kakve veze ima to sa temom.

S druge strane, ako je dzihadisti "slast da ubija", onda je on u njegovim mislima "vrteo sliku ubistva" i to mu se svidelo, pa je onda ucinio delo ubistva da proba.

Lupaš bezveze čime to dokazuješ? Svojom riječju.

Opet je iz misli!

Misli su okidac za "slast" i "pobudu"!!!

Nerazumni čovječe ko ti je mislio da to nije u msililma, nije mišljenje o nečemu pobuda.

E bas tako, da se covek zgrane, i lupa sebe sakom u glavu, to je toliko nerazumno sta pises!

Strasno!!!

tebi jeste nerazumno jer si formalista.

Pokazao si svoje ograniceno razmisljenje!

KO ima kao ti formalno razmišljanje svojstveno mlađoj djeci njemu se mora dati primjer.

Nego iz cega dolazi, jel lebdi o vazduhu???

Ne dolazi. Jer svi misle da je dobro to što rade. Pobuda je dublji nivo koji otkriva da li je nešto grijeh ili nije. A ne misao o nečemu.

Sanjas li ti?
Jesi li ti mesecar?

I to je bolje od formalizma tvog razmišljanja.

Pa ti tvrdis da cu ja uzeti pusku da ubijam, a nisam to zamislio, i tako ja krenem da ubijam.. ali nisam tamo..

Tvoj problem što si tako shvatio jer si fomalista.

Zaboravio sam da si formalista pa sam se izrazio tako, onda sam shvatio da si otišao u pogrešnom pravcu pa sam ti dao primjer iako sam ga davao prije. Znači da ti ponos ne da da obardiš to na nivou smisla i neformalnog razmišljanja.

Pa po tebi smo svi mi "mesecari"!
Svi sanjamo!

Boze me sacuvaj zaludjenog coveka!

I to je bolje od tvog formalizma.

Oboren si ti Biblijom!

Pa pisalo je i srce onda si trebao reći srce. Piše da iz srca izlaze misli što biološki nije tačno.

Sve se nalazi u mislima, ali nije pobuda iz mišljenja o nečemu jer je dubljji nivo nego npr. osjećanja. Al kome ja pričam. Tebi nešto objasniti.

Aha, ma nemoj!

Aj ti dokazi da ja ne znam!

Obrukaj me vec jednom!

Već si se obrukao.

Uh uh, a ja ne videh ni jedan dokaz :)
A ne videse ni ostali..

Tvoja riječ.

Pa ti si mene vredjao nebrojeno mnogo puta pa ja nisam rekao nista, cutao sam..

Samo konstatovao tvoje stanje.

A sad je pitanje na mestu, ko ti dade da radis sa decom kad ti ni psihologiju ne znas!?

stručnjaci bi se smijali tvom objašnjenju, ajd malo izguglaj o motivima, meni to ne treba.

Tvrdis da znas, a onda bi trebao znati da mene neces isprovocirati i da ja nisam ponosan..

Evo ja ću za tebe da izguglam.

Мотив
Из Википедије, слободне енциклопедије
„Мотив” преусмерава овде. За Мотив (вишезначна одредница), погледајте Мотив (вишезначна одредница).
Мотив и мотивација су појмови из психологије који представљају чиниоце који подстичу на покретање активности јединке; изазивају одређено понашање, одржавају га и усмеравају ка неком циљу.[1] Постоје различите теорије мотивације. Психоанализа инсистира на биолошким и несвесним, али спољашњим дражима изазваним, а хуманистичка психологија на свесним мотивима.[2]

Основни појмови из области мотивације
У свакодневном говору постоје многи термини који се односе на покретање активности, на мотивацију организма. Најопштији појам је мотив. Остали појмови су потреба, нагон, жеља, тежња, намера.[5]

Потреба је недостатак одређених супстанци у организму и нужност да се оне надокнаде у циљу нормалног функционисања организма и одржавања живота. Смањена количина воде у организму представља органску потребу за водом, а слично је и са глађу. Описана потреба назива се органска или физиолошка потреба, али потреба може бити и психолошка. Постоје две врсте органских потреба; органски вишкови (секс, умор, нагон за пражњењем и мокрењем) које треба елиминисати и органски недостаци (глади и жеђи...) које треба надокнадити.

Нагон је свесно доживљена потреба.

Жеља се јавља када уз потребу и нагон у свести постоји представа привлачног циља који може да задовољи постојећу потребу.

Тежња се у психологији дефинише на различите начине, али најчешће као мотив који није усмерен на одређен, конкретан објекат, као жеља.

Намера је мотивациони појам у вези са вољном радњом и одлуком. О намери се говори када постоје мотив, свесно вољно прихватање тог мотива и постављање циља који треба да се оствари.

Mire SJEDI 1

Nigdje nema misao o nečemu.

Dzabe ti studije, jer ti nemas smisla za psihologiju , umisljas sebi svasta.

Izgleda da nisu, sve Psihologije sam iz prve položio. Baš mi nekako leže i Dječija psihologija, Opšta, Socijalna.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Jasno je da su PC, RKC i većina protest. promijenili kriterijume crkve Božje da bi na miru mogli da griješe.

Natrag