Promašaji Adventne crkve

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema to Mire veze sa legalizmom, već sa živom verom koja podrazumeva ličnu potpunu živu zajednicu sa Bogom, koja dovodi do promene, koja se otkriva u ljubavi Boga prema čoveku, i čoveka prema Bogu, i u kojoj čovek sve što čini - to čini iz ljubavi, poštujući i Boga, i svoje bližnje, i težeći da svima otkrije tu Božju ljubav, i Božji plan za spasenje ljudskog roda.

Ljubav je pokretačka sila, ne formalna težnja da činimo pravdu.

Nema tu govora sa nekim nakaradnim učenjem, već je to čisto biblijswko učenje, koje ima i Adventistička crkva.
To bi trebao da znaš ako kažeš da si Adventista.

Trebao bi da znaš i ako ( kako kažeš ) poznaješ učenje o opravdanju.

Ti koristiš bibliske termine, ali si sve pomešao, i napravio Papazjaniju, to se jasno vidi kada se sagleda ono što ti iznosiš - i uporedi sa rečju Božjom.

Neka ti Gospod otvori oči da to shvatiš.

Miliću se za to..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nema to Mire veze sa legalizmom, već sa živom verom koja podrazumeva ličnu potpunu živu zajednicu sa Bogom, koja dovodi do promene, koja se otkriva u ljubavi Boga prema čoveku, i čoveka prema Bogu, i u kojoj čovek sve što čini - to čini iz ljubavi, poštujući i Boga, i svoje bližnje, i težeći da svima otkrije tu Božju ljubav, i Božji plan za spasenje ljudskog roda.

Ljubav je pokretačka sila, ne formalna težnja da činimo pravdu.

Nema tu govora sa nekim nakaradnim učenjem, već je to čisto biblijswko učenje, koje ima i Adventistička crkva.
To bi trebao da znaš ako kažeš da si Adventista.

Trebao bi da znaš i ako ( kako kažeš ) poznaješ učenje o opravdanju.

Ti koristiš bibliske termine, ali si sve pomešao, i napravio Papazjaniju, to se jasno vidi kada se sagleda ono što ti iznosiš - i uporedi sa rečju Božjom.

Pa takav napad na druge otkriva njihove motive i njihovo shvatanje zakona, oni su legalisti i zakon bi držali iz legalizma kao i fariseji.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa takav napad na druge otkriva njihove motive i njihovo shvatanje zakona, oni su legalisti i zakon bi držali iz legalizma kao i fariseji.

Ama ko je legalista covece sta je tebi?
Vrsis zamenu teza, ne znas ni sta pricas.
Zasto ismejavas sebe pitam se, nisi nepametan covek, nego se ludiras..

Laodikeja, necu vise s tobom razgovarati na takav nacin, dok me ne citiras i odgovoris mi na dat post(nikada ne citiras, vec ides okolo svojim pricom, te skreces temu), nema smisla da ja pricam jedno, a ti pricas drugo nevezano za ono sto sam ja dao.

Ja nisam tebe optuzio da ti propagiras legalizam, jer ti to ne cinis, nisam ni rekao da si legalista. Nego se obracam tebi a govorim u mnozini, da bi osudio jednu takvu ideju, da su nam potrebne nase zasluge za spasenje, jer Biblija to ne uci. ''Sspasenje je dar". To se najbolje vidi u primeru zlocinca na krstu, za koga "nije bio uslov savrsenost" za ulazak u nebo.

Citava jedna takva ideja je nakaradna i pogresna, odrice se Hristove zrtve, odrice se njegovih zasluga i "date pravednosti" u korist sopstvenih zasluga.

To coveka u krajnjoj liniji vodi legalizmu, pokusaju drzanja zakona, sopstvenim snagama, te vodi i ponosu, kao da si "postao savrsen".. Ne kazem da ce svako postati legalista, ali vecina hoce, jel ovakva prica, hteli vi to ili ne to uzrokuje ..

A ono sto je najvaznije od svega ovoga, jeste da Biblija to ne uci, ne trazi nikakve zasluge sa nase strane, niti "savrsenost", dao sam ti primer zlocinca na krstu, kojem se "uracunala" Hristova pravda i savrsenost, cistim priznanjem, verom i ljubavlju prema Bogu ..

Mi iz ljubavi drzimo zakon, a ne radi "zasluga" i ne radi "spasenja", jer smo "vec spaseni" ako to spasenje uzmemo za svoje, i ne odricemo se Boga i Hrista, i ako u ljubavi zivimo u zajednici sa njim. Sve je u ljubavi..

Ti lepo citiraj moj post, i koncentrisi se na probleme koje imas u jednoj takvoj teoriji, i lepo mi odgovori..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pa to se vidi po napadu na subotu i zakon. Iz toga se vidi da ste ti i taramana legalisti.
SUDIJO! Gle tamo lepe ispaše za tebe:
images

Onaj Maričelo mora da stane u prvi red voli da bude ispred tebe.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, onda se u tom pogledu obraćaj nekom drugom, jer ako poznaješ Adventističko učenje, i ono o čemu piše Ellen White - onda bi treba da pošteno priznaš da Adventisti ne propagiraju legalizam, niti spasenje držanjem zakona, već da poslušnost ima sasvim drugu funkciju u procesu čovekovog posvećenja, i da proizilazi iz vere i obraćenja, i ljubavi koju je Bog usadio u ljudsko srce.

Hajde da za trenutak zanemarimo ovaj duhovni aspekt i sagledamo ovu stvar sa jedne druge strane.

Ja tvrdim, da kada bi ljudi bar formalno držali Bolje zapovesti, da bi ovaj svet bio mnogo bolji, i da ne bi bilo ni ratova, zločina ubistava, krađa, otimačine, nepoštovanja drugih, preljube i raskinutih brakova, itd, itd..

Imasm samo jedno pitanje za tebe.

Ako zanemarimo taj duhovni aspekt, šta je po tebi gore u etičkom smislu, propagirati legalizam, ili propagirati kršenje bilo kakvih etičkih normi i zakona?

Hvala!

Naravno, duhovni aspekt je ključan, jer samo Bog može dati čoveku promenu koja će ukloniti srž problema moralnosti iz samog ljudskog srca i misli, a to je greh, i dati mu silu da se ponaša u skladu sa moralnim principima.

Još jedno pitanje.

Na šta ja to Mire nisam tebi odgovorio.

Ja ne citiram tvoje komentare, ali u globalu odgovaram na tvoje tvrdnje.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
U pravu si Taramana. Zaista je tako, ne spasavanmo se drzanjem Zakona, nego drzimo zakon zato sto smo poslusni Onome koji nas je blagodacu spatio!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana govedar, siropmah ne zna nista pametno da kaze pa lepi slike svoga drustva.
I sada misli da cemo se potruditi da ga prepoznamo medju njima.

Uvek je bolje biti govedar nego goveče.
Nereče ti plaćeniče ko laže Jovan što reče da proroci spaljuju neprijatelje ili Miler koji kaže da neprijatelji spališe proroke?

2.Zašto dan u koji se praznuju Duhovi mutira u žig zveri?
3.Od koje do koje godine nije bilo smrti jer je bežala (onih 150 godina)?
4.Od kad Turci imaju repove i krilate konje?
5.Zašto anđeo ne nosi lanac u ruci već okolnosti?
6.Gde će Gospod baciti SAD?
7.Ko menja vremena i zakone osoba ili kontinent?
8.Koliko rogova imaju SAD a koliko rimsko carstvo i šta su rogovi u rimskom carstvu?
9.Zašto ne krstite u IME JEHOŠUE već u titule?
10.Šta znači ,,jer jeSVAKO STVORENJE Božje dobro jer se osvećuje rečju i molitvom?

Hoće li zmijče ponovo pobeći bez odgovora?

Natrag