Promašaji Adventne crkve

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Teško je priznati pred svima da ste hulili na istinu.

I kao što su sveštenici proganjali Isusa i nisu se pokajali, tako i danas postoje ljudi koji ratuju protiv uticaja adventista koji nose poslednje Božje opomene celome svetu.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Dragi prijatelji Božje reči,

Pogledajte predavanja Walter Veith-a!

Pogledajte biblijska proročanstva koje objašnjava Doug Batchelor.

Nemojte slušati lukavstva koja plasira otac laži preko lažnih religija.

Tražite jasno značenje Božje reči.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Za verujuće.

KOGA ISUS TERA OD SEBE

Matej 7:21Nećesvakikojimigovori: Gospode! Gospode! Ućiucarstvonebesko; nokoji činipovoljiOcamogkojijenanebesima.7:22Mnogi ćerećimeniuonajdan: Gospode! Gospode! NismoliuimeTvojeprorokovali, iTvojimimenom đavoleizgonili, iTvojimimenom čudesamnogatvorili?
7:23 I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje.

U kontekstu čujemo da Isus upozorava na neke koji čine razne stvari u Isusovo ime a On kaže da ih NEPOZNA i oslovljava ih BEZAKONICIMA,zašto? Dakle,kontekst kaže da postoje lažni vernici koji nemaju dobar plod već se deklarišu hrišćanima a to nisu a zašto nisu? Oni nisu rođeni Duhom već žive telesno i čuvši da se u Isusovo IME svako koleno ima pokloniti oni su NEOVLAŠĆENO činili mnoge stvari upotrebljavajući IME bez vlasti da to čine zato su BEZAKONICI.Oni nisu propovednici Isusa niti su kršteni u Isusa zato ih NEPOZNA jer nisu Njegovi jer Isus svoje ovce poznaje a Njegovi Ga propovedaju u Njega se krštavaju i oblače pa će Njemu i duh svoj predati. Evo primera takvih koji nisu bili Hristovi a uzeli su Isusovo ime da njime čine svoju volju i sebe proslavljaju a takvih danas ima mnogo: 19:13 I počeše neki od Jevreja, koji se skitahu i zaklinjahu đavole, spominjati nad onima u kojima behu zli duhovi ime Gospoda Isusa govoreći: Zaklinjemo vas Isusom koga Pavle propoveda.
19:14 A behu nekih sedam sinova Skeve Jevrejina, poglavara svešteničkog, koji ovo činjahu.
19:15 A duh zli odgovarajući reče: Isusa poznajem, i Pavla znam; ali vi ko ste?
19:16 I skočivši na njih čovek u kome beše zli duh nadvlada ih, i pritište ih poda se tako da goli i izranjeni utekoše iz one kuće. Oni su lažni proroci koji u Isusovo ime lažu. Oni isteruju nečiste duhove jer oni moraju zbog IMENA Isusovog izaći (ako ih ovlašteni tera) ovi nisu Isusovi niti im je data vlast a neki duh će izaći zbog IMENA.Drugi isceljuju u IME Isusovo i primaju hvalu i novac.NEKI su čuda činili u IME a niko od njih nije bio Hristov niti imao vlast da to čini.

Kaže se da nisu činili volju Oca već se imenom poslužili za svoju slavu i tako postadoše bezakonici i naravno nisu poznati jer nisu Hristovi. Koja je to volja Božja koju su trebali činiti? I Sol. 4:3 Jer je ovo volja Božija, svetost vaša, da se čuvate od kurvarstva, 4:4 I svaki od vas da zna držati svoj sud u svetinji i u časti, 4:5 A ne u slasti želja, kao i neznabošci, Rim. Molim vas, dakle, braćo, milosti Božije radi, da date telesa svoja u žrtvu živu, svetu, ugodnu Bogu; to da bude vaše duhovno bogomoljstvo.
12:2 I ne vladajte se prema ovome veku, nego se promenite obnovljenjem uma svog, da biste mogli kušati koje je dobra i ugodna i savršena volja Božija.

I Petr. 2:15 Jer je tako volja Božija da dobrim delima zadržavate neznanje bezumnih ljudi.

Efes.5:17 Toga radi ne budite nerazumni, nego poznajte šta je volja Božija.
5:18 I ne opijajte se vinom u kome je kurvarstvo, nego se još ispunjavajte duhom,

Božija volja je da živimo po ljubavi-duhu a ne po telu ili gledanju. Božja volja je hraniti gladne,odenuti gole,napojiti žedne,svima opraštati da bi nama bilo oprošteno a to je život koji posledica jevanđelja-radosne vesti.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Evanđelje je Radosna vijest o tome da je Bog u neograničenoj milosti u potpunosti pripremio to spasenje kroz Osobu i djelo učinjeno po ljubljenom Sinu.
Dvije činjenice moramo jasno uočiti i prihvatiti.
Kao prvo, Isus Krist je došao da bude Spasitelj grešnika. Upravo to navješćuje Božji Anđeo kada najavljuje dolazak Isusa Krista na ovu zemlju.
- “ Rodit će sina, i nadjeni mu ime Isus, jer će on izbaviti svoj narod od grijeha njegovih." ( Mt.1:21)
Sin Božji, koji je jedno s Ocem kroz cijelu vječnost, postaje čovjekom da bi pripremio spasenje. Sadržaj Biblije je ispunjen tom Radosnom vijesti.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Ponovo postavljam Jelenašima da ČUJU ako ko ima uho i da RAZUMEJU ako imaju razum.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
BEZAKONJE ( Hamatia anomia ), u biblijskoj terminologiji prredstavlja krsenje deset Bozjih zapovesti.

Taramana, samo jedno pitanje.

Da li 'ivljenje po Duhu, ili u Duhu Svetome, znaci da ce mo ciniti sve ono sto deset zapovesti oznacavaju kao greh?

Hvala.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
BEZAKONJE ( Hamatia anomia ), u biblijskoj terminologiji prredstavlja krsenje deset Bozjih zapovesti.

Taramana, samo jedno pitanje.

Da li 'ivljenje po Duhu, ili u Duhu Svetome, znaci da ce mo ciniti sve ono sto deset zapovesti oznacavaju kao greh?

Hvala.

Evo ti odgovor: DA LI SE DUH PRIMA PO ZAKONU ILI VERI? DA LI SE PO DUHU UPADA U PROKLETSTVO ILI PO ZAKONU?
Razuman će iz ovoga izvući jasan odgovor.

Postavljaš naivna pitanje i daješ pogrešne zaključke.
NIKAD nećeš shvatiti ništa jer izvrnuto gledaš...SVAKI KOJI GA VERUJE OPRAVDAN JE a koji je pod zakonom taj ga NE VERUJE niti je opravdan tako i Galaćani htedoše zakonom kao držati nešto i IZGUBIŠE ISUSA kao i vi.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Dragi prijatelji Božje reči,
Poštovani sudijo tkoli su za tebe prijatelji rječi Božje? Dali znaš daje Božja riječ nadnaravna, ona je nepropadljivo sjeme koje će rasti i proizvesti ono što obećava.

Pogledajte predavanja Walter Veith-a!

Ako ti preživljavaš trenutke depresije i tjeskobe tuti može Krist Bob pomoći , stoga ti predlažem posegni za Božjom riječju i ona će ti donijeti utjehu, ohrabrenje i oslobođenje , mani se ti bezvezni dokumentaraca i serija ,oni suti samo za zabavu.

Pogledajte biblijska proročanstva koje objašnjava Doug Batchelor.
Ti ne želiš biti vjeran Isusov učenik i živjeti život prave i čiste Božje ljubavi . Trebali bise boriti protiv napasti , ISUS ti kroz svoju riječ može dati snagu za pobjedu nad tim napastima.

Nemojte slušati lukavstva koja plasira otac laži preko lažnih religija.
Jesi li ti žedan KRISTOVE ljubavi? Ja vjerujek daje KRIST BOG JAHVE , dok ti ne . Želiš li imati u svom životu više nego sada? Čuvaj Riječ Božju, ljubav će KRISTOVA u tebi iz dana u dan sve više i više rasti . Ne zaboravi SUDIJO pred Bogom ćemo biti toliko veliki koliko ćemo biti veliki u ljubavi! Božja riječ ti daje šansu da rasteš u ljubavi KRISTOVOJ.

Tražite jasno značenje Božje reči.

Govoreći svojim učenicima na Posljednjoj večeri, u Ivanovom evanđelju 14,23 Isus k
aže: „Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ, pa će i Otac moj ljubiti njega, i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti.“ Želiš li hodati u Božjoj prisutnosti i imati u svom životu Božju blizinu? - Ljubi Božju riječ. To je test tvoje ljubavi prema KRISTU, toliko ljubiš Boga koliko ljubiš Njegovu riječ. Isus kaže: „Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva.“ Iv 14,24

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Poštovani sudijo tkoli su za tebe prijatelji rječi Božje? Dali znaš daje Božja riječ nadnaravna, ona je nepropadljivo sjeme koje će rasti i proizvesti ono što obećava.

Ako ti preživljavaš trenutke depresije i tjeskobe tuti može Krist Bob pomoći , stoga ti predlažem posegni za Božjom riječju i ona će ti donijeti utjehu, ohrabrenje i oslobođenje , mani se ti bezvezni dokumentaraca i serija ,oni suti samo za zabavu.

Ti ne želiš biti vjeran Isusov učenik i živjeti život prave i čiste Božje ljubavi . Trebali bise boriti protiv napasti , ISUS ti kroz svoju riječ može dati snagu za pobjedu nad tim napastima.

Jesi li ti žedan KRISTOVE ljubavi? Ja vjerujek daje KRIST BOG JAHVE , dok ti ne . Želiš li imati u svom životu više nego sada? Čuvaj Riječ Božju, ljubav će KRISTOVA u tebi iz dana u dan sve više i više rasti . Ne zaboravi SUDIJO pred Bogom ćemo biti toliko veliki koliko ćemo biti veliki u ljubavi! Božja riječ ti daje šansu da rasteš u ljubavi KRISTOVOJ.

Govoreći svojim učenicima na Posljednjoj večeri, u Ivanovom evanđelju 14,23 Isus k
aže: „Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ, pa će i Otac moj ljubiti njega, i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti.“ Želiš li hodati u Božjoj prisutnosti i imati u svom životu Božju blizinu? - Ljubi Božju riječ. To je test tvoje ljubavi prema KRISTU, toliko ljubiš Boga koliko ljubiš Njegovu riječ. Isus kaže: „Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva.“ Iv 14,24

OVAKO GOVORE VERUJUĆI!!!

Natrag