Isa 9:6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Joh 3:16 Jer, Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina da niko ko u njega veruje ne propadne, nego da ima večni život.
Joh 10:14 Ja sam dobri pastir. Ja poznajem svoje i moje poznaju mene
Joh 10:15 - baš kao što mene poznaje Otac, a ja poznajem Oca - i svoj život polažem za ovce.
Joh 10:16 Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovoga tora; i njih treba da dovedem. I one će slušati moj glas, i biće jedno stado, jedan pastir.
Joh 10:17 Zato me Otac voli što svoj život polažem - da bih ga opet uzeo.
Joh 10:18 Niko ga ne uzima od mene, nego ga ja sam od sebe polažem. Imam vlast da ga položim i vlast da ga opet uzmem. Tu zapovest sam primio od svoga Oca."
Isus je dobrovoljno odlučio da da svoj život za otkup grešnika. Niko ga nije prisilio. On sam je odlučio. I otac je prihvatio tu odluku. I dao je svoga sina za nas.
Ko je Isus Hrist?
Tvorac neba i zemlje!
Joh 1:1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:2 Ona beše u početku u Boga.
Joh 1:3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
Joh 1:4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.
Joh 1:5 I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.
Joh 1:6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
Joh 1:7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
Joh 1:8 On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.
Joh 1:9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.
Joh 1:10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
Joh 1:11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.
Joh 1:12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
Heb 1:1 Bog je u prošlosti mnogo puta i na razne načine govorio našim praocima preko proroka,
Heb 1:2 a u ove poslednje dane progovorio je nama preko Sina, koga je odredio da bude naslednik svega, čijim posredstvom je i svet stvorio.
Heb 1:3 On je odsjaj Božije slave i pravi odraz njegovog bića, koji sve nosi svojom silnom rečju. Pošto je izvršio očišćenje od greha, seo je zdesna Veličanstvu na nebesima,
...