Problemi sa skolom !!!!

Član
Učlanjen(a)
20.02.2011
Poruka
5
Imam veliki problem sa detetom koji je sada u drugi razred.On jednostavno nece da prepisuje sa table sto je obavezno ali on to jos neshvata, prepise do pola i to jedva jednostavno on zeva negde zamisljeno pa onda prepisuje pa onda gleda kroz prozor ama nista ga neinteresuje a nije da nezna .On razume sve i zadatke da radi i lepo i cita ali tako je spor ,lenj i nezainteresovan da prepise ili da se javlja na casu katarstrofa. I kaznjavala sam ga i nagradjivala pa kod njega nista neutice on jednostavno tako nastavlja ,kada je kuci ja stalni pisi, pisi cim izadjem on odluta negde i igra se. A da nepricam da je krenuo godinu dana ranije jer je rodjen 21 februara pa je morao ranije u skolu inace bi trebalo sada da krene u prvi. Neznam vise sta da radim pojede se ziva... Ako neko ima slican problem ili resenje neka napise molim vasss !!!:dntknw:
 
Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
Nisam roditelj, ali mislim da je sistem nagrađivanja i kažnjavanja pogrešan. Vjerovatno je prerano da se brinete zbog toga, možda dijete te stvari još jednostavno ne zanimaju. Vjerovatno će se koncentracija popraviti u drugom razredu, pogotovu što većina mališana školu shvataju kao nešto što nije pod moranjem. Ne bi bilo loše da se s njime igrate igara koncentracije ( otvaranje dva ista polja) . Ako se ista stvar ponovi i ove godine, preporučujem posjetu školskom psihologu. Nije to ništa loše, ti ljudi zato i postoje tamo, kako bi pomagali učenicima, a pogotovu djeci.
 
TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Nije baš tema, ali nije morao da krene ranije. Ja sam rođen 17. februara i krenuo sam u školu sa punih 7 godina (znači, 7 i po).
 
Član
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
39
Morali biste naci nacin da ga zainteresujete. Posto ste rekli da sve razume i radi, onda je problem motivacija. Mozda ako bi imao pristup gradivu na neki zanimljiviji nacin, ali to je i do uciteljice. Kad je kuci, trebalo bi da pokusate kroz igru da objasnite o cemu se radi, da on sam zeli jos da se "igra"... Pomagala sam jednom uduzenju omladine, pa sam shvatila da deci nista nije tesko, ako misle da se radi o igri, a tek kasnije shvate koliko je to bilo vazno i koliko im je pomoglo... Vidite koje su mu omiljene igre, pa kad sledeci put bude nesto pisao, pokusajte da u oblike, koje su slicne nekom predmetu koji voli (lopta, ako voli fudbal...), pise sve sto treba. Recimo: moze da nacrta zamisljeni teren za fudbal, pa da ono sto smatra da mu je vazno, zapise u golove ili loptu...
Takodje, mislim da nije morao ranije da krene u skolu. U mojoj generaciji smo imali blizance rodjene prvog januara, a ja sam rodjena 23.
Nadam se da ce vam pomoci i da ste me razumeli... Sa srecom.
 
Član
Učlanjen(a)
20.02.2011
Poruka
5
Sve sam probala da ga neupisem ali svi su mi rekli da mora i ako psiholog decji kaze da je zreo on mora da krene !!!
Ili da pisem zahtev ministarstvu pa da oni procene dali ce poci u prvi !!!!
Bas sam bila protiv ali morala sam jer je on i u vrtic zavrsio predskolski itd itd...
 
Natrag
Top