Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Problemi sa skolom !!!!

  • Začetnik teme EXPCollector
  • Datum pokretanja
E

EXPCollector

Član
#1
Imam veliki problem sa detetom koji je sada u drugi razred.On jednostavno nece da prepisuje sa table sto je obavezno ali on to jos neshvata, prepise do pola i to jedva jednostavno on zeva negde zamisljeno pa onda prepisuje pa onda gleda kroz prozor ama nista ga neinteresuje a nije da nezna .On razume sve i zadatke da radi i lepo i cita ali tako je spor ,lenj i nezainteresovan da prepise ili da se javlja na casu katarstrofa. I kaznjavala sam ga i nagradjivala pa kod njega nista neutice on jednostavno tako nastavlja ,kada je kuci ja stalni pisi, pisi cim izadjem on odluta negde i igra se. A da nepricam da je krenuo godinu dana ranije jer je rodjen 21 februara pa je morao ranije u skolu inace bi trebalo sada da krene u prvi. Neznam vise sta da radim pojede se ziva... Ako neko ima slican problem ili resenje neka napise molim vasss !!!:dntknw:
 
M

Mr.Daky

Cupidon
VIP
#2
Nisam roditelj, ali mislim da je sistem nagrađivanja i kažnjavanja pogrešan. Vjerovatno je prerano da se brinete zbog toga, možda dijete te stvari još jednostavno ne zanimaju. Vjerovatno će se koncentracija popraviti u drugom razredu, pogotovu što većina mališana školu shvataju kao nešto što nije pod moranjem. Ne bi bilo loše da se s njime igrate igara koncentracije ( otvaranje dva ista polja) . Ako se ista stvar ponovi i ove godine, preporučujem posjetu školskom psihologu. Nije to ništa loše, ti ljudi zato i postoje tamo, kako bi pomagali učenicima, a pogotovu djeci.
 
E

EXPCollector

Član
#3
Ali on je vec u drugom razredu , a imali smo isti problem i u prvom razredu ???
 
belja91

belja91

TMF
Član
#4
Nije baš tema, ali nije morao da krene ranije. Ja sam rođen 17. februara i krenuo sam u školu sa punih 7 godina (znači, 7 i po).
 
Agatha01

Agatha01

Član
#5
Morali biste naci nacin da ga zainteresujete. Posto ste rekli da sve razume i radi, onda je problem motivacija. Mozda ako bi imao pristup gradivu na neki zanimljiviji nacin, ali to je i do uciteljice. Kad je kuci, trebalo bi da pokusate kroz igru da objasnite o cemu se radi, da on sam zeli jos da se "igra"... Pomagala sam jednom uduzenju omladine, pa sam shvatila da deci nista nije tesko, ako misle da se radi o igri, a tek kasnije shvate koliko je to bilo vazno i koliko im je pomoglo... Vidite koje su mu omiljene igre, pa kad sledeci put bude nesto pisao, pokusajte da u oblike, koje su slicne nekom predmetu koji voli (lopta, ako voli fudbal...), pise sve sto treba. Recimo: moze da nacrta zamisljeni teren za fudbal, pa da ono sto smatra da mu je vazno, zapise u golove ili loptu...
Takodje, mislim da nije morao ranije da krene u skolu. U mojoj generaciji smo imali blizance rodjene prvog januara, a ja sam rodjena 23.
Nadam se da ce vam pomoci i da ste me razumeli... Sa srecom.
 
E

EXPCollector

Član
#6
Sve sam probala da ga neupisem ali svi su mi rekli da mora i ako psiholog decji kaze da je zreo on mora da krene !!!
Ili da pisem zahtev ministarstvu pa da oni procene dali ce poci u prvi !!!!
Bas sam bila protiv ali morala sam jer je on i u vrtic zavrsio predskolski itd itd...
 

Top