- Učlanjen(a)
- 05.12.2015
- Poruka
- 1.283
Dok burazer trazi vinklera ili nov motor odlucio sam da se malo poigram starim u ovakvom stanju u kojem je. Vezem motor i pustim da radi na stolu bez ikakvog opterecenja. U levom smeru koji sam prvi probao bilo je potrbno oko 20 minuta da se kuciste statora vrlo malo smlaci. Onda ohlasim motor nekoliko sati napolju. U desnom smeru je motoru bilo potrebno oko 12 minuta da se po nekoj mojoj proceni smlaci na istu temperaturu. Na 20 minuta u desnom smeru je motor vec bio neprijatno vruc. I u jednom i u drugom smeru nista cudno nisam cuo, motor fino i lepo radi radi jedino se cuje kolektor i tagogenerator kako zuje ali sve to normalno bez varnicanja cetkica. Samo je bilo primetna razlika u grejanju motora. Pa bi ipak rekao da postoji neki problem sa ovim desnim smerom motora. U svakom slucaju morao bi da se vinkluje. Probao sam i centrifugu ali ne duze od 3 minuta posto motor tako vezan ima nenormalni broj obrtaja (od vibracija krene da seta po stolu) verovatno zato sto je bez ikakvog opterecenja pa nisam hteo dalje da se igram, ali se tako vezan uopste nije zagrejao za 3 minuta.