Problem sa virusima

Član
Učlanjen(a)
19.11.2011
Poruka
323
Ovako ljudi, prije nekoliko dana sam oborio sistem, medjutim posle toga mi se pocelo pojavljivati obavjestenje kao na donjo slici. Izbacuje da imam neki virus, medjutim prilikom kompletnog skeniranja Nod ne prijavljuje nista, takodje koristim i Malverbajts, Spyboth i Advance sistem care...i i oni ne prijavljuju nista, ali svakih 5-10 min dok mi je komp ukljucen Nod mi izbacuje ovo obavjestenje da restartujem sistem i pokusavao sam i to i naravno nista, opet isto... Ima li neko rjesenje posto je ovo prilicno iritantno...a da obaram sistem opet mrsko mi :( Unaprijed hvala...

untitled.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.425
Uđi u safe mode i skeniraj sistem. Ako to ne pomogne jedino ti je ostala reinstalacija.
 
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
probaj ovo sto ocalinko predlaze, ako ne uspije nod obrisati iz safe moda onda uzmi takodje iz safe moda i otidji na datu adresu"C:\Document and Settings\NetworkService\TemporaryInternetFiles" i obrisi rucno Content.IE5, ako ga ne vidis, vidjeces ga sigurno iz winrar-a i mozes ga preko njega obrisati ili jos bolje ako se znas sluziti DOS-om obrisi ga iz njega
 
Član
Učlanjen(a)
19.11.2011
Poruka
323
Pokusavao sam da udjem u ovo C:\Document and Settings\NetworkService\TemporaryInternetFiles, ali ne postoji ovako, a u DOS nisam ulazio nikad, tj. ne znam ni kako se to radi :) Ili to iz winrar-a, kako ne razumjem, dajte samo napisite korake kako i sta snaci cu se, znam ovako prilicno sa kompovima, al' nikad nisam ulazio u DOS, niti to sa winrar-om... Aj' pisite kako :)
 
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
otvori winrar i pomocu njega cackaj po kompu, ne mogu sad praviti screenshot-ove pa postavljati, imas gdje se moze upisati adresa nalazi se ispod toolbara, a pored adresne linije imas strelicu na gore, pomocu nje se vracas unazad (misli se na foldere), cackaj malo, snaci ces se, nije tesko ;)
 
Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
iz Dos-a ti se to radi ovako

kada imas na ekranu

c:\

kucas

cd Document and Settings

završiš liniju sa pritiskom na enter i dobivaš sledeće

C:\Document and Settings\

kucaš

cd NetworkService + enter

dobivaš

C:\Document and Settings\NetworkService\

kucaš

cd TemporaryInternetFiles + enter

i dobivaš

C:\Document and Settings\NetworkService\TemporaryInternetFiles\

kucaš

del Content.IE5 + enter

i trebao bi biti obrisan Content.IE5

kucaš

exit + enter

i izlaziš iz dos moda

ako si pak na početku bio u direktoriju windows


c:\windows

da bi se vratio u rut kucaš

cd.. + enter

i onda si u rutu

c:\


pozz!
 
Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
19.10.2009
Poruka
9.187
potraži na svemogućem googlu kako se ručno uklanja taj trojanac.
 
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Hajde da vidimo Task Manager, dakle pritisni Ctrl+Alt+Del i uradi SS da vidimo pokrenute procese, raširi prozor od Task Managera skroz, kako bi videli sve...
Po tome što ti prijavljuje NOD32 izgleda da imaš neki Backdoor ili Spyware, a razlog daljinskog pristupa je loš Firewall, koji ti očigledno nemaš u tom NOD-u, dakle treba ti verzija Internet security, jer Windows-ov FW je loš.
Čim je on otvorio Firewall znači da je loša zaštita na kompu instalirana.
Možeš ga obrisati ručno, dakle iz registra:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CURRENTVERSION\RUN\ XTray.exe, ali bi bilo dobro da pre toga isključiš njegov proces iz Task managera.
Ili da koristiš Live CD DR.Web ili Kaspersky Rescue Disc (kucaj u google, besplatni su), režeš ih na CD kao ISO Image i namestiš sistem da Boot-uje sa CD/DVD-ROM u BIOS-u, na njihovim sajtovima imaš objašnjenje za skeniranje.
 
Član
Učlanjen(a)
19.11.2011
Poruka
323
Evo task menager:

untitled.JPG

Windows-ov firewall mi je iskljucen, jer koristim bezicni internet iz razloga sto sam razgovarao sa provajderom i kazu da moram iskljuciti firewall jer mi je net iz tog razloga usporavao strasno, komp radio odlicno, al' net kilavo. Tako da su mi rekli da oborim sistem i ja ga oborio i evo sta sam dobio. Koristim NOD 32, sa aktivatorom nekim zakljucan na 31 dan uvijek... Sad cu da probam ove vase savjete...
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Iz ličnog iskustva preporučujem MBAM, instaliraj, apdejtuj, pređi u safe mod i pusti potpuno skeniranje.
U ovu svrhu je jako dobar i SpybotSD, možeš i sa njim da uradiš isto. Ukoliko ne da rezultate, u šta sumnjam, skini neki od 'live antivirus' alata, recimo, Dr.Web live cd. Skineš, narežeš kao bootabilan cd, ubaciš CD, restart i pustiš ga da odradi skeniranje.
AV programi sa raznim krekovima često puta budu samo način da se u PC uvali gomila virusa. Ukoliko nisi zahtevni korisnik mislim da je neka verzija free AV programa, uz solidan, takođe free, firewall sasvim dovoljna i pouzdana zaštita uz povremeno skeniranje gore pomenutim programima.
I da, ne shvata zašto je provajder od tebe tražio da deinstaliraš firewall.
 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top