Problem sa virusima

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Ja sad prvi put čujem da ISP traži od klijenta eliminaciju Firewall-a, prvo to je tvoja stvar da li ćeš ili nećeš koristiti FW, a drastično usporenje neta nije sigurno zbog njega, hoće da utiče na ping, ali ne i na samu brzinu mreže.
I baš obrnuto treba da bude, ISP treba da te posavetuje o primeni FW-a, kako bi sigurnije surfovao mrežom, jer FW ti je najbitnija zaštita, veća nego sam AV, jer on vrši dekripciju zlonamernog koda, a AV dekriptuje isti, kad je ovaj već upisan i to nije isto.
I rekao sam ti da uradiš SS celog task Managera (raširi ga celog), ja nemogu da skrolujem sliku i chekiraj box Show Processes from all users, s obzirom da je XP u pitanju, imaš i viška bespotrebnih procesa.
Bolje instaliraj Avast Internet security 7, znatno je bolji FW i kao AV zaštita od ESET NOD32, a ima i Sandbox.

Član
Učlanjen(a)
19.11.2011
Poruka
324
Vjerujte ljudi da ne znam ni ja sta je u pitanju, ljudi su mi fino rekli da oborim sistem i iskljucim firewall, jer mi zbog toga net usporova, i stvarno kad sam oborio radio je nekoliko dana OK-net i onda je poceo Nod s' ovim da luduje, sto jako iritantno zna da bude posebno ako gledam neki film... Ma nista hvala vam svima na trudu, rjesenje je: Oboricu sistem ponovo, naci cu neku drugu verziju XP-a i sve ispocetka... Isto mi dodje, ili se zezao sa ovim i nagadjao sta je ili ponovo podigao sistem. HVALA NA TRUDU SVIMA!!!

Član
Učlanjen(a)
30.04.2010
Poruka
4
po mom mišljenju najbrže ti je formatirat hard disk jer sam imao sličnu grešku,,isprobavao sve i svašta i na kraju izgubio cjeli dan.i svejedno sam formatirao hard.

da može te i xp zezat ak je loše zapržen na medij,,isto imao takav problem..sretno..ma bude sve u redu.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
19.11.2011
Poruka
324
Problem otklonjen deinstaliranjem loseg XO sistema i instaliranjem drugog... Hvala na trudu svima :)

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Ovako ljudi, prije nekoliko dana sam oborio sistem, medjutim posle toga mi se pocelo pojavljivati obavjestenje kao na donjo slici. Izbacuje da imam neki virus, medjutim prilikom kompletnog skeniranja Nod ne prijavljuje nista, takodje koristim i Malverbajts, Spyboth i Advance sistem care...i i oni ne prijavljuju nista, ali svakih 5-10 min dok mi je komp ukljucen Nod mi izbacuje ovo obavjestenje da restartujem sistem i pokusavao sam i to i naravno nista, opet isto... Ima li neko rjesenje posto je ovo prilicno iritantno...a da obaram sistem opet mrsko mi :( Unaprijed hvala...

Pogledajte prilog 31298

Preskeniraj sam cd sa kog si podigao sistem mozda je bio zarazen kad si ga narezivao!
Nekim malo boljim antivirusom kasperski ili bitdefender itd!

Mad ne bi bi bilo lose da skines neki drugi os sa interneta cisto da se uveris da ti taj cd mozda nije lose narezan ili nesto slicno!

Natrag