Imam Centrometalov kotao za centralno grijanje i ovu sezonu imam problem jer mi se stvara troska i ugalj ne sagorijeva do kraja.
Za sedam dana bukvalno imam "brdo" pepela i ostataka od uglja.Ugalj je kocka iz Banovića.
Dimnjak je visine oko 8,5 metara prečnika 200mm,regulator promaje zamijenjen i radi.
Pumpa je spojena preko termostata u kotlu i ukljucuje se kada voda dostigne tempertaura oko 55 stepeni.(tempertura se ,inaće,može regulisati)
Pokušao sam na razne nacine- maksimalno otvoren luft prema dimnjaku i potpuno zatvaranje ovog lufta i ništa se nije promijenilo.
U kotlu nema čadji ni smole ali mi šut predstavlja glavobolju.
Kotao je star 10 godina i pri loženju samo na drva nije bilo ovih problema.
Ima li ko iskustva sa ovim kotlom?
Centrometal EKO-25
Za sedam dana bukvalno imam "brdo" pepela i ostataka od uglja.Ugalj je kocka iz Banovića.
Dimnjak je visine oko 8,5 metara prečnika 200mm,regulator promaje zamijenjen i radi.
Pumpa je spojena preko termostata u kotlu i ukljucuje se kada voda dostigne tempertaura oko 55 stepeni.(tempertura se ,inaće,može regulisati)
Pokušao sam na razne nacine- maksimalno otvoren luft prema dimnjaku i potpuno zatvaranje ovog lufta i ništa se nije promijenilo.
U kotlu nema čadji ni smole ali mi šut predstavlja glavobolju.
Kotao je star 10 godina i pri loženju samo na drva nije bilo ovih problema.
Ima li ko iskustva sa ovim kotlom?
Centrometal EKO-25