Problem s HP printerom.?

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
14
Zdravo svima. Pokusavam da svatim sta mi se desava sa printerom HP Photosmart C4580. On zapravo radi i printa sve kako treba, samo kad zelim da izradim neku sliku odnosno Foto, tad nastaje problem.Nekad mi izradi samo pola slike,nekad mi uradi sliku ali iskrivljenu tako da nestaje u okvir photo papira, odnosno neuradi sliku u cjelom formatu. Nadam se da ce se ovdje naci neki strucnjak da mi pojasni sta da radim,. Koristim cak i orginalne boje od printera,ali photo papir nije HP-ov,vec neki drugi proizvodac. Pa sad mislim da nije mozda do papira ili nesto sl.
I jos da dodam da dam zamjenuo nove patrone s bojom,i kad otvorim poklopac od printera tamo vidim da je nsto farbe iscurilo sa strane, neznam dali je to normalno kod printera,nisam nikad imao posla s tom opremom. Eto toliko. Hvala svima na pomoci unapred.-Pozz Dio
 
Član
Učlanjen(a)
01.07.2009
Poruka
44
Probaj da nasetuješ printer i ako koristiš neki program za fotografije isto,mora da radi posle toga
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
duco , covjek pise da mu neispada citava slika kod printanja ( ili pola ili iskrivljena ), sto nema nikakve veze sa resetiranjem printera , nego opcijama printanja. moras u opcijama printera ili u opcijama programa iz kojeg printas namjestiti tacnu velicinu papira i slike. ako ti nije tacna opcija velicine papira ispadace ti pola slike ili ti je slika prevelika za tu velicinu papira .to bi bilo za printanje pola slike. a do iskrivljenosti moze dolaziti ako nisi namjestio ono krilce ili klizac koji usmjerava papir. e sad nemam sliku printera da kazem jeli u ladici za papir ili na vratima printera. to sto malo curi ispod poklopca kertridza nema veze ,nije zaljepljen poklopac kako treba, kako budes printao i on se bude praznio nece curiti. nema to veze. ja svoje kertridze punim kuci i oni nekd budu mokri odozdo pa se nista nedesi tako nemoj da brines o tome.mozes izvaditi kertridz i obrisati ga sastrane krpom i vratiti, samo nemoj dirati elektroniku sa prednje strane.
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
14
Hvala ljudi na brzom replayu, ali i dalje nisam rjesio svoj problem, pokusao sam svasta nesto ali neide, . Mogu samo reci da im se serem na produkt. Sory na izrazu ali moram. Prvo sam imao problema sa software od printera, prilikom podizanja sistema otvarala se aplikacija za install Solution centar koji je vec biko inst. He ,,Jedva sam ja to rjesio. Vratio sistem na sp1. A i ova vista je shit. Vise glavobolje nego iceg,.
Ako ima neko preporuku za neki dobar programcic za edit i izradu slika neka postavi link,bio bi mu veoma zahvalan., I jos jedna molbica ,da ne otvaram novu temu ,mogu valjda i ovde. Imam HD camcorder ,1920x1080.Slika kristalno cista ali slike su malo losije kvalitete. shoting je nesto oko 3.5mp, e sad me zanima dali postoji neki program gdje bi mogao pustiti snimak a da s njim radim snapshot,p atako da mogu uzeti slike koje ja hocu u onoj rezoluciji u kojoj je snimak. Eto toliko .. Hvala Crysis,hvala duca74.. Pozz za vas..
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
5
postoji nekoliko načina da rešiš svoj problem. sad ću da ih nabrojim ali nije neminovno da redosled određuje kojim redom da ideš nego su to sve načini na koje sam ja rešavao probleme sa štampačima a imao sam ih bezbroj. i štampača i problema i uvek sa nekako uspeo da rešim.
-instaliraj program FINE PRINTER i postavi njega kao defaultni printer. posle kada sve podesiš, štampaj iz njega.
-ako postoji mogućnost, snimi to što želiš da štampaš u PDF pa ga štampaj iz adobe readera, on je genijan za pravilno štampanje.
-proveri da li si u propertisu za štampač dozvolio da štampa "od ivice do ivice"
-proveri koji si format za papir postavio u propertisu jer je po defaultu tu sve podešeno u inče pa se polupa odštampani materijal.

probaj nešto od ovoga a ako ne pomogne ništa, imam još nekoliko predloga. a za pravilno štamapanje bez da krivi u odnosu na papir je kriv "luft" koji papir u ležištu ima. važnije stvari koje štampaš, pridrži rukom uz desnu ivicu dok ne povuče papir, to je za sve štampače normalno.
btw, mojne pluješ HP jer očigledno nisi još posedovao štampače drugih proizvođača pa da vidiš šta je muka.:)
 
Član
Učlanjen(a)
09.03.2011
Poruka
34
Štampač HP Deskjet 2187,multifunkcijski,daje poruku da kertridži nisu konpatibilni.Po treći put ih dopunjujem i tek sada se javila ta poruka,a na štampaču blinka žuto svetlo za kertridže.Očišćeni su,servisirani,mastilo je HP-ovo,ponovo sam instalirao program za štampu,sve je ok,ali i dalje ona žuta lampica nikako da se ugasi.Imao sam redovan apdejt od strane HP-a,jer sam registrovao štampač,i sumnjam da nije đavo umešao svoje prste.Uradio sam sve što bi i servis uradio.Pomagajte.

Dodato posle 5 Sati 23 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Sada nikako ne mogu da instaliram program za taj štampač sa CD-a,nemam ni solution centar,opšti haos.Izgleda da je HP krenuo nekim svojim putem.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
izvadi kertridze i ocisti malo krpicom elektroniku u lezistu za kertridze da slucajno nema na nijima boje. to zna zezati. deinstaliraj sve sto je vezano za hp printer, jer nesto je ostalo pa ti neda reinstal.i nevidim zbog cega si rego printer i sta ce ti apdejt za isti kad on ima originalne drajvere za taj tip printera.
 
Član
Učlanjen(a)
09.03.2011
Poruka
34
Sve je u redu,apdejt je išao sa HP sajta,jer uvek doda po nešto novo,i nije bilo nikakvih problema nakon apdejta,a imam instalacionu disketu uz kupljeni štampač.Sve je po pe esu (pravilu službe),koji mu je vrag?
 
Član
Učlanjen(a)
09.03.2011
Poruka
34
Evo izgleda da sam rešio problem kertridža,odnosno,više nemam uključenu sijalicu(led),koja bi me opominjala da su kertridži inkompatibilni.Šta sam uradio,pored detaljnog čišćenja konrakata štampač-kertridž.Selotejp trakom prelepio sam tri reda kontakata na vrhu,i isključivao štampač dva tri puta,ugasila se sijalica,i tako sam uspeo da ga "zeznem".Međutim nemam HP Solution centar.I odbacujem zahtev HP-a na Update.To je velika prevara.
 
Natrag
Top