Problem pri citanju bootable diska??? PLS POMOGNITE... HITNO!!!

Član
Učlanjen(a)
31.03.2010
Poruka
69
Jel imaš u Biosu "Serial Controller mode -opciju" kada ideš u advanced\internal device configurations\serial ata controller:\sata controller mode opcija? Ako imaš tu promeni na "Enhanced".AHCI treba da je na Disabled.Pa probaj....

Član
Učlanjen(a)
27.03.2010
Poruka
11
na prvoj slici se vidi da na čitaču imaš premosnicu to je lijevo od pata kabela samo izvadi premosnicu i sve bude radilo

Član
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poruka
147
E drustvo, ovo i dalje nisam sredio... ali sam iskoristio prvi citac sto mu radi BOOT... i nazalost nisam ubacio SP3 vec sp2... e sad jel postoji neki nacin da ga pretvorim u sp3, a da nije reinstall system preko boot-a, i jel ima sajt( link za download) kad ga pretvorim u sp3 da mu stavim i teme, kao sto su u win7... dajte nekoliko tema koje su jako dobre(kao u win7), smorila ova DEFAULT WIN TEMA :D?
I imam sada jos jedan problem, ne mogu da udjem u D particiju, sem ako ne idem preko Folders... pogledajte sliku dole... imao sam neki virus i obrisao sam ga sa Avast-om( pre nego sto sam reinstal system) i sad mi se poremetio D ... Kako da resim problem a da ne brisem sve sa D particije (format)?
Evo slike:
equo83.jpg

Dodato posle 1 20 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

E drustvo sto se tice otvaranja D particije to sam sredio(ne znam ni sam kako!), ali unutra imam jedan file koji nece da se obrise, to je mislim virus! :(
Evo slika:
untitled.JPG

I ne mogu sada da instaliram Avast 5, neznam zbog cega, krene mi instalacija ali ono 5-6 sec, nestignem ni sve NEXT-ove da isklikcem, kad ono prekine i nista ne prikazuje, samo nestane... inace avast koristim duze od 2-3 godine, i nisam imao nikakvih problema... da li zna mozda neko za ova cuda pomoc? Inace sve programe mogu da instaliram... ali avast nece :(
Pomazite!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
13.12.2010
Poruka
126
Asime94 ako si u Bosni donesi mi racunar da ti to napravim ne mogu te vise gledati kako se patis sve cu ti dzaba uraditi i instalirati sta god pozelis.I kada ti to zavrsim instaliracu ti Acronis jer i ako nesto posle zeznes da ne moramo iz pocetka vec samo da vratimo sistem.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poruka
147
Asime94 ako si u Bosni donesi mi racunar da ti to napravim ne mogu te vise gledati kako se patis sve cu ti dzaba uraditi i instalirati sta god pozelis.I kada ti to zavrsim instaliracu ti Acronis jer i ako nesto posle zeznes da ne moramo iz pocetka vec samo da vratimo sistem.

Ma nisam iz Bosne u Srbiji sam... Jel ovo nema resenja, a?
Imas skype ili msn mozda pa da se tamo cujemo? Do sad nikad nisam imao problema sa kompjuterom, sljakao je super,evo jace od 5 god., ali ovih nedelju dana ko da mi je neki baksuz, problemi se redjaju jedan na drugi...:dntknw:
Pokusam da obrisem taj virus ali nece, msm da zbog tog virusa i nece da se instal avast, neki drugi da ubacim,antivirus?

Učlanjen(a)
13.12.2010
Poruka
126
33048p2.jpg

Kaspersky Rescue Boot Disk 10.0.23.29 ISO + USB | 200.02 MB

Code:
Kod:
http://hotfile.com/dl/91471557/0195f07/Kaspersky_Rescue_Boot_Disk_10.0.23.29.part1.rar.html 
http://hotfile.com/dl/91471668/185fc8e/Kaspersky_Rescue_Boot_Disk_10.0.23.29.part2.rar.html
1.skini ovo
2.raspakuj i narezi na cd
3.U bootu namjesti da ti se podize sa cd-roma kao kada podizes windows
4.kada ti se otvori zaslon kasperskog cekiraj sve diskovne particije da pregleda a i namjesti da sam brise a da te nista ne pita.

Kada sve zavrsi i ocisti komp onda skini onaj windows sto sam ti poslao, ponovo podigni sistem i instaliraj drivere a za antivirus koristi Kaspersky internet security 2011 za kljuceve se ne sikiraj instaliracemo Kaspersky trial reseter koji pokreces svako mjesec dana.Trenutno sam na poslu do 19 h a posle moram kod druga da mu podignem sistem usao mu virus u racunar pojeo mu Eset Noda i srusio sistem.Ako nista ne rijesis onda se sutra cujemo preko skypa.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poruka
147
33048p2.jpg

Kaspersky Rescue Boot Disk 10.0.23.29 ISO + USB | 200.02 MB

Code:
Kod:
http://hotfile.com/dl/91471557/0195f07/Kaspersky_Rescue_Boot_Disk_10.0.23.29.part1.rar.html 
http://hotfile.com/dl/91471668/185fc8e/Kaspersky_Rescue_Boot_Disk_10.0.23.29.part2.rar.html
1.skini ovo
2.raspakuj i narezi na cd
3.U bootu namjesti da ti se podize sa cd-roma kao kada podizes windows
4.kada ti se otvori zaslon kasperskog cekiraj sve diskovne particije da pregleda a i namjesti da sam brise a da te nista ne pita.

Kada sve zavrsi i ocisti komp onda skini onaj windows sto sam ti poslao, ponovo podigni sistem i instaliraj drivere a za antivirus koristi Kaspersky internet security 2011 za kljuceve se ne sikiraj instaliracemo Kaspersky trial reseter koji pokreces svako mjesec dana.Trenutno sam na poslu do 19 h a posle moram kod druga da mu podignem sistem usao mu virus u racunar pojeo mu Eset Noda i srusio sistem.Ako nista ne rijesis onda se sutra cujemo preko skypa.

Ostavi mi u PP skype ;)
Moja konfiguracija je sledeca:
procesor 1.6Ghz
ram 512mb
graf ati 9250 (128mb)
hard 80GB
Jel nece kociti Kaspersky a ujedno i moj komp!, na ovoj mojoj jadnoj konfiguraciji :D
Okey sad cu to odradeti, hvala! ;)
Javljam...

Dodato posle 10 minuta:

E skinuo sam ovo kod brata i posle raspakivanja dobio sam ova 2 fajla:
untitled.JPG
da li sam nesta pogresio?
I evo sad sam narezao ovaj .iso file KRBD...( bez rescue2usb)... I pokrene mi boot ali ne znam gde treba da idem, izlazi mi potpuno nesta drugo, nema nista da stikliram?

Dodato posle 26 minuta:

Evo kad mi se pokrene boot, dobijam ovo:
27122010473.jpg
Zatim odem na English, i sledi ovo:
27122010476.jpg
E sad tu nema nista sto se stiklira, pa ne znam sta dalje?
Jel sam sve dobro uradeo, sada jos ovo da sredim, da mi kazes gde da idem na ovo ponudjeno,m?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.12.2009
Poruka
110
Ja sam imao istu nezgodaciju sa kombinovanjem IDE hard diska i SATA dvd čitača/rezača.
Znači, imao sam samo dva uređaja u tom računaru i svaki je bio sam na kablu ( uslučaju dvd uređaja - sasvim očekivano :) ), nije bilo problema sa džamperima.
BIOS nije hteo da mi prepozna dvd čitač.
IDE kabl hard diska je bio na IDE 1 konektoru na ploči, a SATA kabl dvd uređaja je bio na SATA 1 konektoru.
Posle malo petljanja, stvar je rešilo to, što sam sata kabl prebacio na SATA 2 konektor. Sve je proradilo.
Nadam se da će ti ovo moje iskustvo pomoći.

Natrag