Problem na pc-u

Član
Učlanjen(a)
01.05.2010
Poruka
101
Hvala za pomoc, naso sam na neto ERD commander (cini mi se da je win 7) sto si mi reko ali jos ga nisam skinuo jer mi je spor net pa mi izbaci na pola downloada, skinucu ga ovih dana pa cu da javim sta je bilo. hvala jos jednom

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Jesi li sigurno u BIOS-u podesio sve kako treba, jer taj problem nije do HDD, vec do podesavanja.
Probaj da iskljucis Boot Floppy Discette opciju, moze da bude i zbog toga, sto naravno zavisi od ploce i do njenog izbora prioriteta kontrolera.
First Boot mora biti sa CD-ROM-a, kako bi zapoceo instalaciju.
Jel` HDD SATA ili IDE ATA, i da li si imao dva OS-a (dual-boot), na tom HDD, pa biras koji ces pri dizanju?
To se obicno dogadja sa Win 98` koji se ranije boot-ovao sa Floppy-ja.

Član
Učlanjen(a)
01.05.2010
Poruka
101
Skinuo sam taj ERD commander,kao sto mi je Mrlogout reko, ali mi nije pomogo opet mi javlja isu gresku.Nisam imao dual boot na hdd mi je bio instaliran jedan OS. Hdd je ide ata, sve sam u biosu lepo podesio first boot je na cd-u... Izgleda da cu da kupim novi hard koliko mi se cini ili da bacim ovo smece u kanntu za otpatke...

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Jesi li iskljucio Floppy?
Nije do HDD, ali probaj sa drugim, da pozajmis od nekog, pa vidi da li ima efekta.
Jel imas 2 HDD?
Probaj takodje u BIOS-u opciju Auto IDE HDD, da nadje sve uredjaje na IDE kontrolerima automatski.

Član
Učlanjen(a)
01.05.2010
Poruka
101
Nemam flopi uopste, imam samo cd citac i imam jedan hard, al probacu da pozajmim od druga da probam da boot-ujem. Mislim da nema ta opcija u biosu al probacu da je nadjem. Sta mislis da probam preko fles memorije da boot-ujem, ima u biosu na fles memoriju da se podesi da cita boot?

Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
513
Nemam flopi uopste, imam samo cd citac i imam jedan hard, al probacu da pozajmim od druga da probam da boot-ujem. Mislim da nema ta opcija u biosu al probacu da je nadjem. Sta mislis da probam preko fles memorije da boot-ujem, ima u biosu na fles memoriju da se podesi da cita boot?
Kada se ocitava bios nakratko ce ti pokazati F dugme koje treba da pritisnes da bi usao u boot menu, iz tog menija izaberi da pokrenes sa dvd/cd rom i sve bi trebalo da bude u redu.
bootmenu.gif

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
Kada se ocitava bios nakratko ce ti pokazati F dugme koje treba da pritisnes da bi usao u boot menu, iz tog menija izaberi da pokrenes sa dvd/cd rom i sve bi trebalo da bude u redu.
bootmenu.gif

care, zna on kako se boota sa diska, vec je 2 puta dizao sistem, al ne moze dovrsiti instalaciju, pa pokusavamo otkriti razlog da nije do harda ili neke druge komponente

Član
Učlanjen(a)
01.05.2010
Poruka
101
Probao sam preko flesa da podinem sistem u onom turtorijalu sto je crysis opisao al ne vredi opet se javlja ista greska. Isto sam probao kod druga na boot to lan opciju (ima u biosu) ali kaze da nije pronaso neku boot adresu ili tako nesto.

Član
Učlanjen(a)
11.12.2009
Poruka
110
Probaj da se uveriš da ti je hard disk i HDD kontroler na matičnoj ploči 100% ispravan.
Startuj neki od dijagnostičkih alata sa live diskova (Ultimate boot CD ili Hiren's boot diska)
Ako je disk FIZIČKI ispravan, onda je problem nesumnjivo u master boot record-u diska.

Natrag