Brate, sto si toliko zapeo oko tih starijih procesora, nekada zvanih "glavonje",jeste da imaju dva jezgra, ali veruj mi da taj tvoj celeron E1400 gazi taj D 945, pa i 960, nista nije bolji, a trosi i greje se kao lud, moja preporuka je da zaboravis Netburst arhitekturu i uzmes noviji CPU, svaki Core Pentium E2xxx ce ih uveliko nadmasiti, ne obracaj paznju toliko na taj budzeni L2 cache, jer je deljen, a sto je jos gore imaju veoma malo instrukcionog cache-a koji je bitniji za brzi rad
Imas na Kupindu brate modela E2xxx, 3xxx, 4xxx i sve do E8xxx da biras i to za smesne pare, npr E4xxx mozes naci za smesnih desetak evra, veoma dobar CPU ili neki E5xxxx za malo vise para i cak E 8200 za 20 evra, to je legenda od CPU-a, mali potrosac, a bolji od tog D cuda za 70%.
Dakle, ako hoces dobar i pouzdan CPU, koji cak mozes da OC, onda je E 8xxx vrh, samo sto ti ploca bas nije najbolja za to
Kod:
[url]http://www.kupindo.com/Procesori/16896453_Intel-Core-2-Duo-E8200-2-66GHz-6mb-1333FSB[/url]
Eto pa sam izaberi, a taj E1400 livadi za 10 evra i taj D945 isto toliko i kupi E8200, za igre je jos uvek odlican, taj sa Kupinda je Core Stepping C0 bas koji tebi na toj ploci odgovara