Prijateljstvo između muškarca i žene

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Prijateljstvo između muškarca i žene? Neki kažu da do iskrenog prijateljstva između muškarca i žene može doći samo u slučaju kada je jedno od njih izraziro ružno!? Drugi, opet, kažu da u "prijateljskim utakmicama pada najviše golova!" Može li takvo prijateljstvo postojati, a da ni jedno od njih nikada ne pomisli na "nešto više"?
Iznesite vaša iskustva o tome.

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Ovo pitanje nikada ne gubi na aktuelnosti.Mislim da je nemoguce saznati pravu istinu.Ukoliko bi postojalo iskreno prijateljstvo sto bi bilo lepo ,to bi jedino bilo moguce u slucaju da nikada nije doslo do osecanja koja navode na ljubav koja prevazilazi prijateljstvo.Drugo je pitanje da li postoje skrivena osecanja koja ponekad covek nije u stanju ni sam sebi da prizna.Meni se desilo da sam godinama imala druga koji mi je bio pravi drug,i nista vise od toga,do dana kada mi je priznao da je zaljubljen u mene.Tada smo imali 22 godine,nismo bili klinci.Prvo nisam mogla da verujem sta mi je rekao,mislila sam da se sali,i kada sam malo vratila film u glavi,neke situacije i signali koje je davao su mi postali jasni.Ja nisam imala takva osecanja prema njemu i od tog dana se retko vidjamo i kontaktiramo.Sada kada su prosle godine pokusala sam da kontaktiram sa njim.Meni je on falio kao drug,popili smo kafu ali sam videla da to nije ni blizu onoga sto je nekad bilo.Da li je njegov ponos povredjen ili jos gore,da su ta osecanja i dalje prisutna,tek nas susret je bio prilicno jadan.Nazalost,izgubila sam dobrog druga.Ali mu zelim svu srecu ovog sveta!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.016
Moguće je ako nema fizičke privlačnosti. Pa i ako je ima, a može da se prevaziđe, i to je ok. Recimo, ja imam čak dva dobra druga s kojima se družim tridesetak godina, znači, skoro ceo život. Obojica su mi, u različitim periodima života, na diksretan način stavila do znanja da bi želeli i nešto više, ja sam im isto tako diskretno pokazala da ih ne gledam tako i da to nije moguće. Oba puta je tog momenta došlo do zahlađenja odnosa, da bismo par nedelja kasnije, kad su se stvari stišale, nastavili da se družimo kao da se nikada ništa nije dogodilo i ostali bliski do danas.
Nikada više to nismo pominjali. I danas smo potpuno iskreni i savršeno se razumemo i slažemo.
U suštini oduvek sam se mnogo bolje družila sa muškarcima nego sa ženama, i to je i danas tako. Imam svega tri dobre prijateljice i desetak dobrih prijatelja. Lakše se razumem sa muškarcima i nikad mi nije dosadno. I žene sa kojima se družim uglavnom su takve, i one se mnogo lepše druže sa muškarcima nego sa ženama.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Ne, po meni ne može, iz gore navedenih razloga... Znam da ima primera, čak i u mojoj okolini, ali ne znam kako to funkcioniše, valjda u odsustvu fizičke privlačnosti...

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
Mnogooooo retko... ja imam dugogodišnju drugaricu, preko 30 godina i uvek je izgledala kao grom a ja manje više nisam za bacanje... valjda nikad nismo upali u "zajedničku" priču jer je svako kuburio sa svojom ljubavnom i životnom tematikom a onaj drugi služio ko strateški savetnik... Ostali slučajevi su bili na bazi velike privlačnosti sa moje ili druge strane tako da nikad nisu opstali kao pravp prijateljstvo...

Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
ma svaku sam svoju prijateljicu zeleo da ... oborim. valjda zato sto sam znao o njima dosta detalja a i izgledale su .... wacko2. tako da mislim da je veoma tesko imati prijateljicu i ne osecati neku potrebu prema njoj ... mislim fizicku

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Mnogooooo retko... ja imam dugogodišnju drugaricu, preko 30 godina i uvek je izgledala kao grom a ja manje više nisam za bacanje... valjda nikad nismo upali u "zajedničku" priču jer je svako kuburio sa svojom ljubavnom i životnom tematikom a onaj drugi služio ko strateški savetnik... Ostali slučajevi su bili na bazi velike privlačnosti sa moje ili druge strane tako da nikad nisu opstali kao pravp prijateljstvo...

Znači, potajno si bio zaljubljen u nju?

Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Nema sanse,sto se mene tice to ne postoji,kako se kaze iz prijateljstva se deca radjaju?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Odgovor je da, ali bi valjalo da budu ispunjeni neki uslovi ili preduslovi. Prvo da ne postoji fizička privlačnost ali i neka druga vrsta kompatibilnosti koji bi došli do izražaja ako jedno ili oboje nisu u vezi. Opet sve to ne mora ništa znači ali može značajno da iskomplikuje. Zbog svih mogućih negativnih posledica nisam pobornik preteranog druženja sa osobama suprotnog pola. Imam par drugarica sa kojima se povremeno viđam ali to je druženje koje traje dugo godina tako da nema razloga a ni povoda da se komplikuje...bar ja tako mislim. Takođe čak i kad to druženje funkcioniše, sem u izuzetnim slučajevima, lišeno je mnogih tema... tu je i humor na temu muško-ženskih odnosa... :)

Član
Učlanjen(a)
03.10.2009
Poruka
112
Naravno da moze sasvim dobro da funkcionise. Normalno da ti je prijatelj-ica draga osoba, te tako i privlacan-a.
Jedna dobra prijateljica mi je davno rekla: "Ja sam zena, i treba mi, povremeno, tvoja ruka na kolenu, a ja cu da razmislim sta tad..."
..."da ih ne gledam tako "... rece crvendac_011, pa zar to nije uvreda.
Ja uvek u ma kojoj zeni vidim zensko, a vidim li je i kao seksualni subjekt zavisi od puno toga. To sto smo u svesti ugradili blokadu, cesto je samo strah da zauvek ne izgubimo dragu, ah, ma voljenu osobu, te je bolje imati te samo za drugaricu neg te sasvim izgubiti.
Da, znam da kod zena to malo drugacije funkcionise. Da li je stvarno tako, il ste ukljucile odbranu, jer, boze pa zene su one koje gube...
A to bi uvek, UVEK trebalo biti dobitak, za oboje.
No svejedno, ako je zaista pravo prijateljstvo opstaje i sa sexsom i bez njega...

Natrag