Pricajmo o PUNCK-u

Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
175
Muziku sam poceo da slusam sredinom osamdesetih.U pocetku je to bila disko muzika,tog vremena,tipa Modern Talking,Falco,Radiorama.Nakon toga dosla je na red RAP muzika a onda sasvim iznenada dolazi PUNK,koji je po svom zvuku nesto sasvim suprotno onome sto sam do sada slusao.Privukla me je njihova agresivna muzika,ponasanje njihova jednostavnost , prirodnost kako u oblacenju tako i u ponasanju.Mislim da sam bio sit onih ustogljenih bendova sa farbanim kosama,odelimai obrijanim guzicama.:blum3:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Nikada nisam nešto preterano slušao pank ali ima tu grupa koje su zanimljive. Ono što mi je posebno interesantno kod čitavog pokreta je ta direktnost u pogledu prenošenja poruke, surovost u odnosu na nužnost promena. Čitava priča se vezuje za srednjoškolski uzrast, sav taj bunt i revolt ali mene zanima šta posle toga. Koliko ova muzika nosi jedan dublji i trajniji stav?
Još nešto šta mislite koliko su Goblini pripadali ovom pokretu? Da li je u panku dozvoljena onolika poezija koju su oni pokušali da nametnu.
Siguran sam da ima više članova foruma koji su slušali ovu muziku, za sada su se izjasnili sima2003 i Ana_ana pa bi vi mogli prvi da iznesete svoje stavove :)

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.590
Čitava priča se vezuje za srednjoškolski uzrast, sav taj bunt i revolt ali mene zanima šta posle toga. Koliko ova muzika nosi jedan dublji i trajniji stav?
Još nešto šta mislite koliko su Goblini pripadali ovom pokretu? Da li je u panku dozvoljena onolika poezija koju su oni pokušali da nametnu.

Slažem se,barem sa moje strane je tako da se čitava priča vezuje za srednjoškolski i osnovni uzrast.A posle,posle sazriš i više ti nije toliko interesantan taj način oblačenja,ponašanja,jel u suštini punk propagira anarhiju,haos što je nemoguće ostvariti....i to te jednostavno drži jedno vreme,makar mene jeste.....ali kao muziku i dan danas volim slušati punk,Pistolse,Ramonse...oni su mi omiljeni,a od domaćih Hladno pivo,Pekinška patka,Trula koalicija,Kud idijoti.
E sad što se Goblina tiče,da oni se svrstavaju u punk,a što se poezije tiče pa preslušaj i idijote,i u njihovim pesmama ima dosta poezije.

Učlanjen(a)
05.05.2009
Poruka
2.678
Privukla me ... njihova jednostavnost , prirodnost

Da li je jednostavno ili ne?... Naime:
Punk rock je zanr rock muzike koja se razvila izmedju 1974 i 1976 u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji. Ukorenjena je u garazi rock i druge oblike onoga sto je danas poznato kao mainstream rock 1970-ih. Oni su stvorili brzo, hard-edged muziku, obicno sa kratkim pesmama, golim instrumentacijama, a cesto i puni politickih i anti-establisment tekstova. Punk obuhvata DIY (uradi sam) etiku, a mnogim bendovima self-proizvodnju svojih snimaka i njihovu distribciju putem neformalnih kanala.

Za veci deo, punk je kako je @death row rekao izrazavanje pobune i karaktera mladosti a prepoznatljiv je stil odece i nakita i razne anti-autoritarne ideologije.

Naravno da sam slusao Punk jer se on dogodio samnom ( ili ja sa njim) a nekako u bas to vreme sam sa prijateljima i formirao svoj bend. Punk se nije dugo zadrzao u mojoj okolini jer smo vremenom sazrevali i bunt koji je sa njim dolazio nije bio vise nas nacin izrazavanja. Ali sve u svoje vreme.

A sto se tice svrstavanja nekih nasih bendova u tu vrstu muzike, to je prilicno diskutabilno i ja ne bih o tome...

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
i dan danas volim slušati punk,Pistolse,Ramonse...oni su mi omiljeni,a od domaćih Hladno pivo,Pekinška patka,Trula koalicija,Kud idijoti.
E sad što se Goblina tiče,da oni se svrstavaju u punk,a što se poezije tiče pa preslušaj i idijote,i u njihovim pesmama ima dosta poezije.

Trula Koalicija - Plakao sam kad je pala Sekuritatea, dobra pesma :) šteta što ne mogu da se nađu kvalitetniji snimci njihovih pesama. Što je Idijota tiče čuo sam dosta pesama ima tu poezije ali je ipak to dosta drugačije u odnosu na Gobline.

Naravno da sam slusao Punk jer se on dogodio samnom ( ili ja sa njim) a nekako u bas to vreme sam sa prijateljima i formirao svoj bend. Punk se nije dugo zadrzao u mojoj okolini jer smo vremenom sazrevali i bunt koji je sa njim dolazio nije bio vise nas nacin izrazavanja. Ali sve u svoje vreme.

A sto se tice svrstavanja nekih nasih bendova u tu vrstu muzike, to je prilicno diskutabilno i ja ne bih o tome...

Slažem se da je to diskutabilno a u krajnju ruku i nebitno, ali čisto me interesovalo kako na to gledaju oni koji su slušali pank.
A ta priča sa bendom, jeste li nešto snimili tj da li postoje snimci kako se to kaže za javnu upotrebu :)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Nije spamovanje :)

Drugačije verovatno ne bih ni primetio pošto slabo zalazim u download sekciju.
Skinuo sam i nije loše na prvo slušanje i itekako ima elemenata da se još sluša ubuduće.
Koja je bila tvoja funkcija u bendu

Član
Učlanjen(a)
19.10.2009
Poruka
28
Nije sad da sam bio neki ljubitelj punka, ali vrlo rado sam slušao domaće grupe. U srednjoškolskim danima sam ipak nekako volio metal iako mi ni punk nije bio mrzak.

A Hladno pivo je priča za sebe...

Natrag