Jeste to slabija konfiguracija za video obradu, ali kad se nema bolje dobro je i ono cim raspolazemo. Ultimate ima neke napredne mogucnosti koje nema home, ali to obicnom korisniku ne znaci nista... Jedna od njih je VHD ( Virtual Hard Disk) koji koriste uglavnom programeri za testiranje softvera tako sto na virtuelni HDD instaliraju razlicite operativne sistemime i testiraju softver, bez deljenja fizickog hdd-a na vise particija samo za operativne sisteme. Zatim ultimate ima mogucnost enkripcije celog hard diska (bitlocker) tako da se u slucaju kradje racunara ne moze pristupiti podacima. Dalje home verzija moze da podrzi do 16gb rama dok ultimate skoro 200gb rama... itd itd. Pitao si pa da ti kazem, sve to tebi u praksi ne znaci nista ali ne vidim razlog zasto ne bi instalirao Win 7 ultimate, sa svim naprednim opcijama,mada mozes i koji god drugi hoces... Ja imam ultimate.
U svakodnevnom radu neces primetiti neku mnogo veliku razliku izmedju 32bit i 64bit verzije windowsa kao prosecan i obican korisnik (net, muzika, filmovi, flash igrice na fb-u) ali za video obradu kojom se i sam bavim po malo pa ne pricam napamet preporucujem 64bit jer ce ti bolje koristiti procesorsku snagu i maksimalno koristiti ram memoriju. 32bitni photoshop od tih 3gb rama daj boze da koristi 900mb -1,5gb na najvecoj vrednosti memory usage, 64bitni photoshop ce koristiti maksimalno tvoj ram i maksimalno uposliti procesor a samim tim ce i brze obavljati neke rendering operacije i proracune. Isto vazi i za premiere , after effect itd. Na tebi je da sam odlucis sta ces i kako. Nadam se da smo pomogli mada ga ja mnogo oduzih. Pozdrav