prelazak na kablovski internet

Član
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poruka
150
Zdravo,
Trenutno imam ADSL preko neobee 2048/196,i nisam zadovoljan,stalno ima nekih problema,a i skuplji su od kablovskog.Kod njih placam 2150 ovaj paket,a kod Kopernikusa je paket 3072/512 2100.Dakle,platim 50din manje,a dobijem 50% brzi internet i oko 3x brzi upload.Sad me interesuje,da li neko ima iskustva sa Kopernikusom,kakva im je tehnicka podrska....

( Kablovski Internet ).

Interesuje me i kako da povezem vise racunara.Sad imam ruter(povezao sam dva racunara i jedan lap top).Racunari su preko LAN-a a lap top bezicno(preko wirelesa).Na njihovoj semi je nesto prikazano(ako sam ja to dobro protumacio) da moze da iz modema da ide LAN kabl do switcha,a iz switcha u kompjutere.E sad mi nije jasno kako cu lap top bezicno,tamo je nacrtan neki bezicni predajnik ili vec sta.Ako moze nesto vise o tome,i koliko bi to otprilike kostalo.Evo seme sa njihovog sajta:
kti22.jpg

A evo kako sam ja to protumacio:

kti22.jpg

Pozdrav!

Dodato posle 15 Sati:
--------------------------------------------------------------------------

Niko nezna? :???:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
21.10.2009
Poruka
3
sto se tice kopernikusa ja sam njihov korisnik u Smedervu i zaista sam zadovoljan, par puta se desavalo da nestane net, ali su te probleme relativno brzo resavali, e sad ne znam odakle si ti i kakva je usluga tu u tvom mestu, najbolje da pitas nekog komsiju koji koristi njihove usluge, a sto se tice povezivanja najbolje je da odes u neku radnju koja prodaje racunare i oni ce ti najbolje objasniti sta ti je potrebno od opreme, pozz...

Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
513
Potreban ti je access point koji ces takodje prikaciti preko lan kabla i koji ce slati wireless signal za laptop.
tp-link-access-point.jpg

Član
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poruka
150
I ja sam iz Smedereva.

Dodato posle 5 minuta:

Znaci,modem dobijam od njih besplatno,treba mi switch i wireles antena.El tako?Koliko bi to otprilike kostalo?

Pozdrav!

Dodato posle 4 minuta:

Sta je u stvari access point el to ruter,switch ili nesto 3.?

Dodato posle 31 minuta:

Ja sad imam ovaj ruter,ali vu morati da ga vratim ako raskinem ugovor sa neobee,a skoro sam ga kupio,tj.iznajmio i platio oko 4000din:(

dscn0851j.jpg

dscn0852y.jpg

dscn0853h.jpg

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
513
Access point je wireless ruter(antena) za bezicno slanje signala(interneta), ukoliko uzmes model koji ima vise lan prikljucaka mozes ga koristiti kao switch.Ja ti preporucujem tp link 542g koji objedinjuje funkcije wireless ruter i switch-a i kosta do 35e.Ima LAN 10/100MBps : 4 kom.Ukolik jedan iskoristis za povezivanje sa sbb modemom imaces jos 3 slobodna.
bigimg.jpg

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poruka
150
Sad imam ruter,ali steta sto cu morati da ga vratim :( el treba LAN iz modema da ubodem u bilo koji slobodan LAN izlaz,a ostala 3 da budu za kompjutere el tako?A sta bi me jeftinije izaslo da kupim switch i tu wireles antenu,ili ruter?

Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
513
Da.
Svicevi se krecu od 1000 din pa navise, dok se wireless kartice krecu od 1500 pa navise.
Bolje bi ti bilo da uzmes wireless ruter, zbog kvaliteta wireless mreze i imaces jos 3 lan porta.Ukoliko zelisa da kacis vise kompjutera onda ti je potraban svic.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poruka
150
Ovaj mesec verovatno prelazim na kablovski,verovatno cu da kupim wireles ruter.Znaci,imam 4 izlaza,u jedan od njih ide modem,a ostala tri su slobodna za komjutere,a lap top ide bezicno.

Puuuuuuuuuno hvala

POZDRAV!!!

Dodato posle 21 Sati 11 minuta:

Evo,danas sam se prijavio,za 2-3 dana treba da dodju da mi povezu.Ako mi bude bila potrebna pomoc oko povezivanja rutera obreticu se :D

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poruka
150
Danas su mi prikljucili net.Extra je,u proseku skida oko 370-380kb/sec.Sad sam provalio da kod ADSL kradu protok.Kad preko ADSL-a uradim test pokaze mi ovo:

a kad preko kablovskog uradim test pokaze mi ovo:

I + dobio sam 2 meseca gratis

Znaci,ovde su brzine realne,a kod ADSL-a nameste da npr.ako placas 2048(moj slucaj)skida oko200kb/sec a na speedtest.net pokaze 1700,a kod kablovskog skida oko 370-380 a na speedtest.net pokazuje nesto preko 3,a i ping je mnogo manji.Mislim da bolje od ovoga ne moze.Evo,malo pre mi je skidao preko 500kb/sec.

ultrabrzdownload.jpg

Pozdrav!

Dodato posle 13 minuta:

E sad mi treba pomoc oko rutera.Covek mi je rekao da ce da bude dovoljan TP Link 340 neznam cega,on je rekao giga,ako sam ga dobro razumeo,el znate mozda kako se to kaze,na sta je mislio?

pozz

Poslednja izmena:
Natrag